Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malá vždycky když má rýmu, tak se jí nikdy nespustí. Slyším jak to v ní bublá, špatně se jí dýchá, v noci chrápe, budí se.Ale nikdy nic nevysmrká a ani nic neodsaju. Vždycky to během tří dnů odezní, ale teĎ už to má skoro týden a mám strach aby se jí to nedalo do uší. Neznáte nějakou třeba babskou radu jak na to aby se ta rýma spustila?
Kapičky ani mořské vody nepomáhají.
@MarkyM napařit nad slanou vodou, dát cibulový sirup a když ne, tak ACC ji to uvolní určitě ![]()
A kolik dcerka ma? Jsou i spreje do nosa na uvolneni rymi, ale od kdy se smi pouzivat, ale v lekarne ti jiste poradi.
Holce jsou 2 roky. Napařovat právě nechci bojim se že by se opařila.
@MarkyM nám fungujú na toto homeopatiká. Skús napríklad coryzáliu- to je taký mix.
@MarkyM Coryzalia volně i ten ACC sirup volně
kdyby to nezabralo…
Já si vždycky na čelo a nos pouštím horkou sprchu. Pomáhá mi to. Tak to zkusit s teplou, jestli by jí to nevadilo.
Kdybych jí na hlavu pustila sprchu tak se utopí jak bude ryčet, ale mě to taky pomáhá ![]()
My napařujeme na radu dr. od malička takto: Napustit předem horkou vodu do vany, napouštět nejlépe sprchou, nechat to tak klidně 15 min stát a zavřít dveře koupelny. Ono se to tam celé zapáří, pak naředit vodu na příjemnou teplotu pro malou a nechat jí tam klidně půl hoďky cachtat.
Jinak ještě hodně vllhčit vzduch a hodně pít, klidně čaj s medem( jestli už ho máte vyzkoušený), k jídlu teplé polévky. Prostě to chce hodně zavodnit, ten hlen se musí naředit a pak se spustí.
Tak ať je malá brzo fit.
Martina
@MarkyM píše:
@ElilenKdybych jí na hlavu pustila sprchu tak se utopí jak bude ryčet, ale mě to taky pomáhá
Myslela jsem si to.
Já vodu v tomto věku na obličeji nesnesla.
Na rýmu ještě používám pinosol. Jsou to úžasné kapky, lepší než jakékoli jiné, které jsem vyzkoušela, ale netuším, jestli jsou pro děti. Pro ty to asi nebude. ![]()
@Tina1 píše:
My napařujeme na radu dr. od malička takto: Napustit předem horkou vodu do vany, napouštět nejlépe sprchou, nechat to tak klidně 15 min stát a zavřít dveře koupelny. Ono se to tam celé zapáří, pak naředit vodu na příjemnou teplotu pro malou a nechat jí tam klidně půl hoďky cachtat.
Jinak ještě hodně vllhčit vzduch a hodně pít, klidně čaj s medem( jestli už ho máte vyzkoušený), k jídlu teplé polévky. Prostě to chce hodně zavodnit, ten hlen se musí naředit a pak se spustí.Tak ať je malá brzo fit.
Martina
To jsou super rady. Já právě rýmu mám a pomáhá mi pít hodně teplého čaje. Hlavně musí být co nejteplejší, to jí taky hezky spustí.
A mne pomoha treba cibulova stava, fakt u nas v litve detim ji do nosu kape, nebo morsky sul
@Tina1 píše:
Jinak ještě hodně vllhčit vzduch a hodně pít, klidně čaj s medem( jestli už ho máte vyzkoušený), k jídlu teplé polévky. Prostě to chce hodně zavodnit, ten hlen se musí naředit a pak se spustí.Tak ať je malá brzo fit.
Martina
Tak to zkusim
díky moc