Rýma novorozenec

27
28.1.24 20:43

Ryma novorozenec

Ahoj holky, mam doma za par dnu mesicni miminko a nejspis ma rymu, z nosu mi sice nic netece, ale hrozne to v nem jakoby chrci. Vytiram mu nos morskou vodou. Nemate nekdo tip co s tkm? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1439
28.1.24 20:48

Ahoj, určitě bych mu podložila postýlku knížkami ať je lehce do kopce. Tím se mu bude lépe dýchat. Jestli to v něm chrčí a nic neteče, pak to bude zadní rýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
28.1.24 20:48

Určitě jdi k doktorovi. Odsavat a odsavat, dělat vlhký vzduch (já třeba dávám ručníky přes postylku) a dávat třeba nasivin. Kluk měl takhle rýmu, pak hleny a zánět průdušek a nakonec po 3 týdnech zápal plic. Teď je mu půl rok a zase má asi 10 dnů rýmu a kašel. :pocitac: je důležitý aby mimčo poslechl doktor, aby to taky nemělo na pruduskach nebo tak. U těch malých miminek a děti je to běžný. V nemocnici tam s nama bylo dost deníček pod jeden rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.1.24 21:07

Když měli děti rýmu vždy jsem zvýšila polohu pod hlavičkou, zvlhcovat vzduch. A do místnosti stříkla eucalyptus sprej od Justu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
28.1.24 21:12

@xxprincesscz potvrzuji. V 6m zapal plic, pak po oul roce bronchitida a za další půl rok další. Me ty rymicky desi. @Katerinnn Zaměřit se jestli chrci nahoře v dutinách nebo už na hrudnicku. Po zápalu už člověk tuší jak to zní, kdyby se to nějak zhoršovalo případně přišla teplota (ani nemusí byt horečky) tak pediatr. Jinak mořská voda, odsavat (mám nejradši odsavacku na pusu), zvlhcit vzduch a do vzduchu eukalyptus. Pomaha uvolňovat dýchací cesty. Mám jak do difuzeru tak jen sprej do vzduchu z dm od saloos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
29.1.24 09:18

Použij libenar nebo mořskou vodu a používej odsávačku na vysavač, bez teplot k doktorce nemusíš. Teď mám 2.dceru čtyřměsíční nedonošenou, odsáváli jsme už hodněkrát, teď má poprvé tekoucí rýmu a slintá, ruce furt v puse 😊dávali jsme i inhalátor k nosánku a dýchala Vincentku.

• Citovat
  • Upravit
308
29.1.24 16:24

Každý radi odsavat a odsavat a přitom by se to mělo jen třeba 3× denně. Jinak se dráždí sliznice a můžou kvůli tomu být potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
30.1.24 23:05
@Janadzus píše:
Každý radi odsavat a odsavat a přitom by se to mělo jen třeba 3× denně. Jinak se dráždí sliznice a můžou kvůli tomu být potíže.

Ono taky záleží ale co je dítěti a jak je potřeba. V nemocnici mají úplně jiný level odsávání a synovi odsavali klidně 7× denně, protože jinak by se z toho snad nikdy nedostal, a stejně pak měl zápal plic… raději podráždění sliznice než dítě, které nemůže dýchat. Navíc doma vysavač není takové zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
30.1.24 23:34

To nemusí být rýma, může to být reflux. Zvýšit postýlku ovšem pomůže i v tom případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí