Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojda,
potrebovala bych radu jak na rymu v tehotenstvi. mam ji uz pres 14 dni, posledni tyden si strikam olynth a pak neco na podobne bazi do nosu, ale stejne to nepomaha, pres den se to docela da. Ale v noci nemuzu dychat, dycham pusou a pak tam mam strasne vyschlo, spat poradne nemuzu.
Uz jsem z toho docela zoufala.
diky za kazdou radu
Akinom píše:
Ahojda,
potrebovala bych radu jak na rymu v tehotenstvi. mam ji uz pres 14 dni, posledni tyden si strikam olynth a pak neco na podobne bazi do nosu, ale stejne to nepomaha, pres den se to docela da. Ale v noci nemuzu dychat, dycham pusou a pak tam mam strasne vyschlo, spat poradne nemuzu.
Uz jsem z toho docela zoufala.
diky za kazdou radu
tak olynth je návykovej, bacha na něj sestra si vypěstovala holně silnej návyk.A já osobně bych olynt nebo nasivin a podobní věci v těhu nestříkala. Jinak mně jediné co zabírá teď v těhotenství je vincentka sprej. nebo jsme měla panthenose sprej je to přírodní to se v těhu může, ale ta vincentka sprej zabírá
Jsem přesvědčená, že rýma se tě drží právě proto, že stříkáš do nosu
. Měla jsem ji v těhu už několikrát a vždy striktně dodržím týden s kapkama, a pak vysadím. Mám takovou zkušenost, že čím déle se kape/stříká, tím se tě ta rýma drží. Není to vlastně ani rýma, ale jen překrvená nosní sliznice. Takže týden kapky, pak se jeden den a jednu noc dusím, ale hned další den mám klid…
uz jednou jsem mela rymu na zacatku tohohle tehu v lete a lekarnice mi doporucila neco na bazi morske vody ale to vubec nezabralo jen ten olynth. a ted ani ten ne bohuzel. myslim ze zavisla jeste nejsem
ale proto si pisu o radu, nema a ani nechci tyhle spreje do nosu pouzivat moc dlouho. zkusim tedy zitra koupit vincentku.
V těhotenství se kapky do nosu nesmí. Jen slané vody, mořské vody, Vincentka aspol a nos často proplachovat. Zejména ty hypertonické roztoky sliznici zklidní a splaskne. Taky pomáhají kapky Sinupret, musí se brát aspoň 10-14dní, ideálně dobrat celé balení.
Akinom píše:
uz jednou jsem mela rymu na zacatku tohohle tehu v lete a lekarnice mi doporucila neco na bazi morske vody ale to vubec nezabralo jen ten olynth. a ted ani ten ne bohuzel. myslim ze zavisla jeste nejsemale proto si pisu o radu, nema a ani nechci tyhle spreje do nosu pouzivat moc dlouho. zkusim tedy zitra koupit vincentku.
ségra si pravidelně šplíchala do nosu každej den třeba 3× denně, protože měla neustálý pocit rýmy a právě jak tu psala KPKristy, tak se jí neustále překrvovala nosní sliznice a rýma se spouštěla pořád, tak pak to dopracovala tak že po 3 týdnech skončila u doktora a ten jí řekl, že olynth je návykový a musí ho vysadit úplně s tím, že prostě bude mít nějaký čas rýmu jak trám a bude šplíchat jen mořkosu vodu. no ale trvalo to fakt dlouho, ale vytrestala se sama.
Příspěvek upraven 09.01.12 v 18:17
Akinom píše:Ty závislá být nemusíš, ale tvoje sliznice nejspíš už je. Prostě bez těch kapek se nadměrně prokrví a to způsobí ucpání nosu. Je to začarovanej kruh, takže prostě zkus vysadit a uvidíš.
uz jednou jsem mela rymu na zacatku tohohle tehu v lete a lekarnice mi doporucila neco na bazi morske vody ale to vubec nezabralo jen ten olynth. a ted ani ten ne bohuzel. myslim ze zavisla jeste nejsemale proto si pisu o radu, nema a ani nechci tyhle spreje do nosu pouzivat moc dlouho. zkusim tedy zitra koupit vincentku.
Jinak s tím, že se kapky v těhu nesmí, nesouhlasím. Proč by se nesměly? Když se dodrží dávkování… ![]()
/podle příbalových letáků se nesmí nic, to by člověk chcípl
/
KPKristy: diky za info… ja jsem je ale nebrala dlouho. nejdriv kdyz ryma nabehla byla jsem bez niceho, zkousela jsem vydrzet a jen srmkat. Malej mi taky marodil, cekala jsem ze to prejde. a ted od utery coz je necely tyden jsem mela ty kapky, a od vcera zase nic. tak mam to nechat byt a vyckat a nebo si koupit tu vincentku?
jiste vsude se pise ze dle domluvy s lekarem, ale to bych nemohla vubec nic.
Ségra si chválila ten Sinupret. Prý jí pomohl už za dva dny, ale brala ho dýl. Měl by se brát aspoň těch deset dní, jak psala Háta…
Akinom píše:Tak zkus Vincentku, uvodíš. Tu já ozkoušenou nemám. Já prostě po týdnu vysadila kapky a vydržela jsem jednodenní dušení. Celou noc jsem nespala, hlavu vypodloženou skoro do sedu, ale zabralo to.
KPKristy: diky za info… ja jsem je ale nebrala dlouho. nejdriv kdyz ryma nabehla byla jsem bez niceho, zkousela jsem vydrzet a jen srmkat. Malej mi taky marodil, cekala jsem ze to prejde. a ted od utery coz je necely tyden jsem mela ty kapky, a od vcera zase nic. tak mam to nechat byt a vyckat a nebo si koupit tu vincentku?jiste vsude se pise ze dle domluvy s lekarem, ale to bych nemohla vubec nic.
Olynth se v těhotenství vůbec nedoporučuje. Koukni se tady do tý brožury .
Ahoj, ja ted taky prave rymuju a nemuzu moc dychat. Mam prirodni morskou vodu QUIXX. Me teda nos uvolnit pomaha, ale ostatni vyzkousene nemam.