Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak to fakt nevím, být tebou dám si mokrej hadr na hlavu a snažím se dítka co neméně brát do náruče. Není to přece jenom sranda, horečka skoro 40 už není jen tak ledajaká.
Ber je do náruče třeba v sedě, aby jsi omdlela tak by jsi podle mě musela stát.
Zkus zábaly, popř. jestli sis vzala Paralen, tak treba to zkombinuj po chvíli s Brufenem (nebo něčím, co má jinou účinou látku). Taky hodně pij, ať doplníš to, co vypotíš - tím se i zvedne trochu tlak, že by nemuselo být tolik slabo.
Ahoj,
zkus třeba vlažnou vanu a nebo zábal a paralen. Přeji brzké uzdravení ![]()
Opravdu se nemuzes spojit aspon pres jednu SMS s nejakou kamarádkou..?? Me takhle pred rokem volala kamarádka ze je jí zle..pustili mě i kvůli tomu z prace, ji odvezli do nemocnice na vysetreni a ja se postarala o malou, pak předala tatínkovi (pac rodice jsou od sebe a v tu chvili nemohl).. Je to těžké, to věřím kdyz tam mas tri deti a jeste ke vsemu i mimi. Zkus si lehnout na zem a dát nohy do výšky. Obklad na čelo..
Ahoj!
Nezávidím a lituju zároveň!
Kdy sis vzala prášek a jaký?
Kdybych mohla, pošlu ti aspoň ten kredit, ale před výplatou je u nás vymeteno. ![]()
Ale třeba se tu nějaká najde, která by byla ochotná obětovat peníze za ten minim. kredit.
Mohla bys zavolat aspoň babičkám, třeba by byly ochotné se z práce uvolnit a přijet pomoct.
Přeju, ať aspoň ten prášek zabere a budeš moct trochu normálně fungovat (samozřejmě jen to nejnutnější).
Napust si studenou vanu a nachviličku do ní vlez, at si ponoříš nohy - je to šílený šok, ale vždycky mi to zabralo. Nebo si dávej studené na třísla. Najednou si vem 2 paraleny.
Dobře vím co to je, při kojení jsem měla každý měsíc zánět prsu s takovýma horečkama
Mně pomáhá na sražení teploty hodně vlažná sprcha, to srazí teplotu celkem rychle. Pokud nevydžíš celá, tak zkus osprchovat alespoň nohy a ruce. Po třech hodinách můžeš střídat paralen a ibalgin, to by mělo teplotu udržet dole a hodně pij. ![]()
Já pokud mám teplotu tak si dávám sprchu, tělo se pomalu ochladí, další lipoví čaj napomůže pocení, a dostatek tekutin, ať to jde rychleji z těla. Popros sousedku, aby ti zaběhl do lékárny, a ještě dala bych si roušku, nevíš co to máš za bacila, aby to pak nechytli ostatní děti. Přeji rychlé uzdravení. ![]()
veverik píše:
Napust si studenou vanu a nachviličku do ní vlez, at si ponoříš nohy - je to šílený šok, ale vždycky mi to zabralo. Nebo si dávej studené na třísla. Najednou si vem 2 paraleny.
Dobře vím co to je, při kojení jsem měla každý měsíc zánět prsu s takovýma horečkama
To bych raději neriskovala, přece jen je sama doma s dětma. Raději ty vlažné obklady (octové ponožky)…
já nemyslela aby se ponořila celá. To by asi bylo na infarkt. Stačí jenom trochu vody aby měla ponořené nohy po třísla, když si sedne. Mě to vždycky zabralo hodně rychle.
Vzala bych si 2 paraleny a pokud by to nezabralo, tak bych zavolala na pohotovost.
Vzala jsem si paralen, zatím je mi pořád stejně, hodně piju, zkusím zábal a popř. další prášky. Už jsem napsala sms z internetu babičce i manželovi. Ti se spolu dohadovali co dělat, ale nikoho mi sem poslat nemůžou. Naše babička zkoušela volat i na charitu
no připadám si jak blbec. Manžel slíbil že až se vrátí, odvezl by mě na pohotovost, ale zatím to musím zvládnout sama, takže srážím horečku jak to jde, uvidíme co bude dál… Kredit mi fakt nikdo nekupujte, jsou na tom lidé mnohem mnohem hůř, mě stačí když o tom mám s kým mluvit. Fakt vám děkuji. Nějak to zvládnu. ![]()
Já to tak měla před týdnem, naštěstí mimčo jen jedno. Sprchu ne studenou! jen vlažnou, ideálně normální teplotu a pak trošku ubírat, pak teplota klesne na snesitelnou bolest. Miminku se v postýlce nestane nic, raději trocha pláče než pád z výšky. Jestli nebydlíte na samotě, tak bych o pomoc požádala i polocizí sousedku, kdybych se na péči necítila.
Holky co mám dělat, aby mi klesla horečka a neomdlela jsem.
Mám skoro 40°C, prášek zatím nezabírá, musím se starat o tři malé děti, z nichž jeden je nemocný a zvrací, druhý je zdravý až moc a třetí je ještě dvouměsíční mimi a má bolení bříška
Bojím se malého vzít do náruče aby mi neupadl, dá se nějak odvrátit to, abych omdlela? Nikoho tady nemám, sousedé a kamarádky v práci nebo taky doma s malými dětmi, které by se od nás nakazily. Tatínek na pracovní cestě, doma bude až večer. Babičky v práci nebo strašně daleko. Nemám kredit, nemůžu nikomu zavolat. Jsem tady sama a bojím se co by bylo s dětma, kdybych omdlela
No asi mi moc nepomůžete, ale aspoň nějak se musím spojit se světem. Díky že jste dočetly až sem.