Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veveří píše:
@Pajaja1 jí vadí ta představa, že s ním pojedu v jednom autě.
Ne to tomu tvýmu zmr.dovi vadí představa, že dá přednost dítěti před ženskou. Ještě ti brečí, že už se týden odhodlava?!
veverus, trochu reality do toho ![]()
Tak kde byl půl dne by asi uměl zdůvodnit nějakou lží. Takže se mu nejspíš nechce. Někteří chlapi na tohle nejsou a spokojí se s telefonátem o výsledku.
Taky mi to přijde, že to děláš dost na just. Sorry, ale veškerá vyšetření, momentálně třeba na covid, absolvuje u nás taky jeden rodič, páč druhý prostě hlídá druhé dítě. Asi bych se zeptala jestli chce jet, nechce nechce, jeho problém. I v kompletních rodinách tohle většinou ods.ere matka, protože to dítě spíš vyžaduje právě ji. Stejně v současné situaci nám bylo řečeno, třeba i u toho covidu, ať dítě laskavě doprovodí jeden rodič, ne celá familie.
Neber to nějak zle, ale pokud otec nemá zájem, stejně ho z něho nevytluces, proč to svádět všechno hned na nextku.
@Netopýr1 tak tak. Navíc v jiných rodinách třeba otec musí do práce nebo hlídá další dítě. Všude nejde vzít si volno pokaždé, když jde dítě k lékaři.
@Veveří Teda, fakt je mi líto, v jaký situaci se nacházíš.
Škoda, že on nerozlišuje, kdy „stojí za to“ snést hádky se svojí nynější ženou. Protože tohle je opravdu jiná situace.
Ta ženská musí být úplně šílená, když jí vadí, že budeš s bývalým mužem dýchat stejný vzduch v autě. ((
@Veveří píše:
Chtěla bych se zeptat žen „next“, jestli by vám vadilo, že váš muž pojede s ex a dítětem do nemocnice. Dcera musí jet do fakultní nemocnice, je to od nás přes 150 km, a poprosila jsem bývalého muže, ať jede s námi. Jednak mám problém tam dojet, jednak se jedná o celkem vážný zdravotní problém dcery a otec by u toho raději měl být. No a problém je, že současná žena mého ex mě nesnáší, nekomunikuje se mnou ani s dětmi, omezuje muži i styk s dětmi, a bude proti tomu, aby s námi jel. Samozřejmě jim nechci dělat ve vztahu problémy, ale na přítomnosti otce u vyšetření dost trvám. Zřejmě těch návštěv FN bude víc, včetně oprace a hospitalizaceTolerujete nebo tolerovaly byste to?
Pokud se jedná o zdraví dítěte tak by mi nevadilo nic. Kdybych byla v situaci jako manželka tvého ex, tak bych si ho jako chlapa vážila ještě víc, kdyby se zajímal o svou dceru. Pokud ona mu zakazuje styk s dětma tak je opravdu pitomá, podle mě si žena bere může i s jeho dětma a naopak. S tím měla počítat.
@Chytrak je to tak, chce „přežít“. Je škoda, že ona tak blbne. Přitom já se držím zpátky a nemontuju se do nich. Ale děcka na tátovi visí, tak jsem ráda, když je s nimi. Akorát si je musí furt vybojovávat a děsí se toho, že doma zase bude hrůza.
@Chytrak píše:
To je jeden uhel pohledu. Druhy je ten, ze zije s kravou, ktera se nikdy nesmirila s tim, ze uz jednu rodinu mel a ma, zarli na ni decka z predchoziho manzelstvi a dela mu peklo.Ano, je taky mozne jej odsoudit za to, ze si ji vzal a mel s ni dalsi rodinu, ale mozna chce jen „prezit“ a nechce, aby se mu rozpadla i ta soucasna rodina.
Ale to samozrejme pisu bez znalosti konkretni situace a kontextu.
Takze je podle tebe dobre deti z prvni rodiny ve svem zivote postavit do role druhoradych a nevitanych pribuznych, aby se mu nerozpadla stavajici rodina? Tohle je pro me neakceptovatelne a pokud na to nekdo pristoupi, je v mych ocich slaboch a predevsim sobec, ktery nadrazuje svou pohodlnost nad zajmy deti.
Nikdo jej neodsuzuje za rozvod a zalozeni nove rodiny, to se stava. Ale vytesnit sve deti a nebyt jim oporou, to omluvitelne neni. A nelze za to vse vinit nextku, on mel nastavit pravidla a mantinely, pres ktere nejede vlak.
Příspěvek upraven 27.09.20 v 13:43
@Netopýr1 píše:
Taky mi to přijde, že to děláš dost na just. Sorry, ale veškerá vyšetření, momentálně třeba na covid, absolvuje u nás taky jeden rodič, páč druhý prostě hlídá druhé dítě. Asi bych se zeptala jestli chce jet, nechce nechce, jeho problém. I v kompletních rodinách tohle většinou ods.ere matka, protože to dítě spíš vyžaduje právě ji. Stejně v současné situaci nám bylo řečeno, třeba i u toho covidu, ať dítě laskavě doprovodí jeden rodič, ne celá familie.
Neber to nějak zle, ale pokud otec nemá zájem, stejně ho z něho nevytluces, proč to svádět všechno hned na nextku.
Myslíš, že to dělám natruc? Je to přes 150 km a potřebuji pomoc s dopravou. To mám otravovat cizí lidi, když táta žije kousek od nás? Pokud dcera půjde na operaci, nebude 4 měsíce chodit, to mám otce z toho taky vynechat a vzít to všechno jen na sebe? Pořád to beru tak, že se to týká nás obou. U jeho ženy bych očekávala pochopení a snad i trochu soucitu s dcerou.
@Petula306 píše:
@Netopýr1 tak tak. Navíc v jiných rodinách třeba otec musí do práce nebo hlídá další dítě. Všude nejde vzít si volno pokaždé, když jde dítě k lékaři.
Toto ale není žádná preventivka u obvoďáka.
Určitě ale děkuju za všechny názory, vidím, že pro některé ženy by to byl problém překonat, i když jde i dítě. Je jasné, že v některých rodinách děti z prvního manželství nejsou vítané. A děkuju všem ženám, které podporují muže v péči o „staré“ děti, jste skvělé a zasloužíte si za to respekt ![]()
@Veveří píše:
Já vím, ale chci, aby jezdil. Bude to běh na dlouhou trať.
To, jo. Ale je to jeho věc a jeho boj.
@Veveří píše:
Určitě ale děkuju za všechny názory, vidím, že pro některé ženy by to byl problém překonat, i když jde i dítě. Je jasné, že v některých rodinách děti z prvního manželství nejsou vítané. A děkuju všem ženám, které podporují muže v péči o „staré“ děti, jste skvělé a zasloužíte si za to respekt
Děláš tady ze sebe zbytečnou chudinku.
kdyby chlap skutečně chtěl a měl teda doma takovou furii, řekne že jde do práce, na sluzebku, k rodičům, pomoct kamarádovi se stěhováním. Je to sice smutný, ale nějak by si to zařídil. Evidentně nechce.
Já v situaci nextky ani extky naštěstí nejsem, takže je mi to celý vlastně šumak, jen není nutné vždy vše svádět na ty ženský, když tvůj bývalý partner je evidentně úplně k hovnu.
@Netopýr1 přestaň prudit, on si to alespoň napoprvé zařídí. Mě jenom zajímalo, jestli to mají všechny next stejně. Ty buď ráda, že máš zdravá děcka (doufám) a nebuď zbytečně hnusná, je to trapné.
Hele, proc mam takovy pocit, ze ti jde o to nad ni konecne zaskorovat?
Protoze nez bych travila cely den s protivnym chlapem, kteremu je vlastni dite u zadku, to bych radeji pozadala treba babicku apod. Ta atmosfera bude pusobit i na dite a zbytecne ho neurotizovat.
Příspěvek upraven 27.09.20 v 13:14