Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat žen „next“, jestli by vám vadilo, že váš muž pojede s ex a dítětem do nemocnice. Dcera musí jet do fakultní nemocnice, je to od nás přes 150 km, a poprosila jsem bývalého muže, ať jede s námi. Jednak mám problém tam dojet, jednak se jedná o celkem vážný zdravotní problém dcery a otec by u toho raději měl být. No a problém je, že současná žena mého ex mě nesnáší, nekomunikuje se mnou ani s dětmi, omezuje muži i styk s dětmi, a bude proti tomu, aby s námi jel. Samozřejmě jim nechci dělat ve vztahu problémy, ale na přítomnosti otce u vyšetření dost trvám. Zřejmě těch návštěv FN bude víc, včetně oprace a hospitalizace
Tolerujete nebo tolerovaly byste to?
Byla bych velmi ráda za tento přístup.
Máme v rodině přesně opačný(netýká s eto mého manžela) a je to velmi nepříjemné.
@Veveří Nevadilo, vůbec by mě to nenapadlo. Jste rodiče a jde o cestu do nemocnice. V tom případě je to hloupá ženská, nic víc. Že by si do takovýho rozhodnutí nechal chlap kecat?
@Pajaja1 píše:
@Veveří Nevadilo, vůbec by mě to nenapadlo. Jste rodiče a jde o cestu do nemocnice. V tom případě je to hloupá ženská, nic víc. Že by si do takovýho rozhodnutí nechal chlap kecat?
To si piš, že nechal. Každý druhý, jen aby nemsuel nic řešit.
Rozhodně ne. Naopak mi to prijde jako samozřejmost. Rozvodem se snad úloha otce nemění, otec byl, je a bude. Pokud se řeší vážnější zdravotní problém, není tu prostor pro diskuzi.
@Veveří píše:
Chtěla bych se zeptat žen „next“, jestli by vám vadilo, že váš muž pojede s ex a dítětem do nemocnice. Dcera musí jet do fakultní nemocnice, je to od nás přes 150 km, a poprosila jsem bývalého muže, ať jede s námi. Jednak mám problém tam dojet, jednak se jedná o celkem vážný zdravotní problém dcery a otec by u toho raději měl být. No a problém je, že současná žena mého ex mě nesnáší, nekomunikuje se mnou ani s dětmi, omezuje muži i styk s dětmi, a bude proti tomu, aby s námi jel. Samozřejmě jim nechci dělat ve vztahu problémy, ale na přítomnosti otce u vyšetření dost trvám. Zřejmě těch návštěv FN bude víc, včetně oprace a hospitalizaceTolerujete nebo tolerovaly byste to?
Jako takhle… Chlap předpokládám má svůj mozek. Nechce do nemocnice doprovodit vlastní dítě, nechce… Tohle přece není na rozhodnutí ex nebo next ![]()
@Sany80s píše:
To si piš, že nechal. Každý druhý, jen aby nemsuel nic řešit.
Tak to smutný, noo. Třeba ta nová žena překvapí a prokáže pochopení. Přecejen, zdraví dítěte je něco jinýho, než její handrkování o zbytecnostech. ![]()
Rodicovstvi rozvodem nekonci. A chlap, ktery si do toho necha mluvit next je bud podpantoflak, nebo spise pohodlny vul, ktery nema zajem o vlastni dite a nextka se hodi jako vymluva. Pokud byl vlazny otec i v manzelstvi a v kazdodennim styku s detmi, necekala bych zazraky a nehazela vinu za jeho nezajem na novou manzelku.
Takze ne, vadil by mi spis opacny pristup-nezajem o vlastni dite.
Samozřejmě že bych to tolerovala, v takto závažné záležitosti u dítěte, je logické a žádoucí a samozřejmé, aby u toho byl otec přítomen.. V životě by mě nenapadlo, otce v tomto směru jakkoliv omezovat, natož dělat problémy..
@Veveří No, tohle si snad musí vyřešit tvůj ex. Prostě bych mu řekla, jak se věci mají, a že bych byla ráda, kdyby jel taky. Protože je to otec, a je to důležité.
To on si to musí vyřešit sám
Moc všem děkuju za názory. Ona je bohužel zvláštní případ, takže 100% bude proti. Děti k nim nesmí domů přes práh už 3 roky, tak si je otec bere vždycky po výletech, k babičce. Vzdoruje jí, ale má z ní lufty, protože se kvůli tomu vždycky hrozně dohádají. To, že s námi pojede do FN se odhodlává jí říct už týden
Dneska naznačoval, že pojede asi jen na to první vyšetření, ale měl by jet pokaždé, tak snad si to prosadí.
@P4ja píše:
@Veveří No, tohle si snad musí vyřešit tvůj ex. Prostě bych mu řekla, jak se věci mají, a že bych byla ráda, kdyby jel taky. Protože je to otec, a je to důležité.To on si to musí vyřešit sám
Já vím, ale chci, aby jezdil. Bude to běh na dlouhou trať.
@Veveří to je čur…
postarala bych se, aby se tohle jednou děti dozvěděly (nepopulární, vím).
@Pajaja1 jí vadí ta představa, že s ním pojedu v jednom autě.
@ontarova.stara píše:
Rodicovstvi rozvodem nekonci. A chlap, ktery si do toho necha mluvit next je bud podpantoflak, nebo spise pohodlny vul, ktery nema zajem o vlastni dite a nextka se hodi jako vymluva. Pokud byl vlazny otec i v manzelstvi a v kazdodennim styku s detmi, necekala bych zazraky a nehazela vinu za jeho nezajem na novou manzelku.
Takze ne, vadil by mi spis opacny pristup-nezajem o vlastni dite.
To je jeden uhel pohledu. Druhy je ten, ze zije s kravou, ktera se nikdy nesmirila s tim, ze uz jednu rodinu mel a ma, zarli na ni decka z predchoziho manzelstvi a dela mu peklo.
Ano, je taky mozne jej odsoudit za to, ze si ji vzal a mel s ni dalsi rodinu, ale mozna chce jen „prezit“ a nechce, aby se mu rozpadla i ta soucasna rodina.
Ale to samozrejme pisu bez znalosti konkretni situace a kontextu.
Příspěvek upraven 27.09.20 v 13:15