Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
vyšel nám špatně spermiogram /8mil.,75% morfologicky špatných,0% rychlích spermií/ ![]()
Chtěla jsem se zeptat s jakým spermiogramem jste šli na IUI vy?A taky jaký byl výsledek /zda se zadařilo či ne/?
Děkuji za reakce ![]()
Ahoj Dano
už si bohužel nepamatuji ,jaký měl manža spermiogram před IUI,ale s takovým výsledkem to snad ani nemá cenu ?Promin,jestli to ted bylo hodně natvrdo
.A bere manžel něco?Třeba Q10 s éčkem,selen,zinek atd.
Ahoj Kačko,jsem ráda za každej názor
Shromažďuji informace.Nám řekli,že na IUI jsou to hraniční hodnoty,ale proč to nezkusit
Jj manža začal brát vitamíny E,Selen,Zinek,Q10 a kotvičník.
je fakt,že za pokus nic nedáte…samozřejmě bych vám přála ,aby to vyšlo ![]()
jo a ještě jsem ti chtěla říct,že můj muž měl spermiogram pokaždé jiný…úplně první taky hrozný…minim pohyblivých spermií,pomalých a ksoví jakých ještě
a každý další sperm.byl opravdu úplně jiný,ale už nikdy tak špatný… ![]()
Fakt?Tak to si mě potěšila,já věřim,že se to také zlepší,ale to IUI bych chtěla zkusit,třeba zrovna bude SPG lepší.Kačko děkuji ![]()
Tak já otěhotněla s tím nejhorším spermiogramem, jaký jsme kdy měli. Dr. mi řekl, že s takovým spermiogramem jedině IVF ICSI a že by IUI neměl dělat a že by to byla legrace, kdybych otěhotněla. No legrace to je
Měli jsem OAT, ale hodnoty si nepamatuju. Jinak při IVF jsme měli normospermiogram, já 18 prý krásných vajec a katastrofa.
koukni do poradny, dávala jsem tam velmi podobný dotaz a zrovna o víkendu ho zodpověděla doktorka Hromadová z repromedy
Ahoj Dano,
můj švagr měl asi cca před 3 měsíci hodně špatný spermiogram, jen 1,5 mil. Je to asi dva týdny co znovu spermiogram podstoupil a výsledek 18 mil. Nejsem odborník, ale když se nad tím logicky zamyslím, tak nejspíš záleží na tom, v jaké kondici je momentálně tvůj manžel.
Jinak minimální hodnota spermií musí být 20 mil., tak si myslím, že v tuto chvíli ti nabídnou spíše umělé oplodnění. Každopádně k oplodnění stačí jen jedna spermie a tak důležité je, že mimi určitě bude. Držím moooc palečky. ![]()