Zvlástní bolest břicha a závratě po KET

gyty
26.2.10 18:23

Zvlastni bolest bricha a zavrate

Ahoj, chci si zeptat jestli nektera z vas nemela podobne potize. 16.2. jsem byla na KET, 20.2. jsem si aplikovala pregnyl, potom decapeptyl. jinak kazdy den 3×1 estrofem a agolutin.uz cca 5 dni je mi spatne, mota se mi hlava, je mi na zvraceni, nekolikrat za den mam pocit na omdleni, v podstate nemuzu cely den nic delat, mam silene zavrate a nejhorsi je pocit paleni v celem brise. nejedna se o podbrisek ale o cele bricho. Boli a pali. Jako kdyz pali zaha ale v brise. Jsem nafoukla, krkam a pritom skoro nic nejim, jsem jako by prejezena nafoukla a z toho je mi taky nevolno. Na internetu pisi jen o pocitech podobnych blizici se menstruaci. Tohle je neco kompletne jineho. Nevim zda to nemuze byt spojeno s leky co uzivam. Den ode dne je to horsi. Setkali ste se nektera z vas s podobnou bolesti bricha? Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lumpíček 1
27.2.10 10:43

Ahoj Gyty,
to co popisuješ mě pěkně děsí, rozhodně i kdyby to byly příznaky po lécích, neváhej a jdi na kontrolu za svým doktorem. Udělej to ihned, nečekej!!!

• Citovat
  • Upravit
gyty
27.2.10 12:09

v institutu jsou bohuzel az v pondeli. bydlim na vesnici pekne daleko od nejblizsi civilizace. dost dobre nevim jeslti tady nekdo bude tusit co to ket vubec je…muj manzel byl na tesa/mesa a mel problemy krvaceni tak sem ho vezla tady k nam do nemocnice a koukali na nas jak vejri…vubec netusili o co jde. tak zvazuji zda nepockat do pondeli. nevim jestli to nemuze byt po estrofemu. prez noc pak uz dobry jdu spat a rano nic. dve hodky po estrofemu to zacne a beru za den 3…

• Citovat
  • Upravit
308
27.2.10 12:32

Ahoj Gyty náhodou jsem narazila na tvůj problém..nemáš zaplou SZ tak píši přímo…pokud je to jak píšeš a nevíš si rady, rozhodně zavolej své lékařce, měla by jsi mít její číslo v papírech, nebo i jiný lékař jako pohotovostní číslo, v případě komplikací apod.Mě dali 3 čísla kam mohu volat kdykoliv!A taky jsem volala i vneděli večer..oni jsou raději, než aby se něco zanedbalo..to číslo jsi mohla obdržet již při OPU, nebo při podepisování pokynů apod..nevím jak daleko máš od OPU, ale nějaké řešení být musí..jetli je i manželovi zle aněco se ti stane budete muset volat jedině RZ..
Určitě to nenechávej až na pondělí, kor když máš tak špatnou zkušenost s místní nemocnicí.. :roll:
Můžeš mít i alergickou reakci na léky, to motání, závratě, pocit na zvracení :roll: nic moc..možná by ti měli snížit léky, ale je třeba to konsultovat s tvým lékařem. Může jít i o těhotenství, ale to jedině z krve nebo TT. Zkusila jsi TT? Jsi od KETu myslím 11tý den, to už můžeš zkusit.Ale raději opravdu zavolej.
Máš ten kontakt na někoho z lékařů?
Dej vědět :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumpíček 1
27.2.10 14:40

GYTY, souhlasím s Kanárkou, rozhodně volej kohokoli z doktorů. Přesně jak ona píše, i nám dali 3 telefonní čísla, kam v případě nouze volat. Já jsem z Pronatalu v Praze, tady tam dojíždím, jinak jsem z Pardubic, ale rozhodně bych někomu už volala. Vím, že je u vás asi problém s pohotovostí a tak, ale určitě se vydejte do nejbližší nemocnice, tam snad musí o umělém oplodnění vědět. A určitě máš tel. na svou lékařku, té zavolej jako první.

• Citovat
  • Upravit
gyty
27.2.10 16:19

Tak cislo sem nasla meli ste pravdu na papirech sem mela pohotovostni cislo pri komplikacich. doktorka rikala, ze se muze jednat o tehotenstvi at pockam do testu 4.3. dneska je mi popravde trochu lip i kdyz porad zadna slava. bricho stale boli ale neni to tak hrozny jako predchozi dny. dneska je mi proste trochu lip.
jinak ja byla na OPU prede dvema lety, mela sem OHHS a skoncila v nemocnici, odebrali mi 72 vajicek. 5 x mi odsavali vodu z bricha, byla to katastrofa, selhali mi ledviny, jatra, voda na 3/4 plochy plic…po dvou mesicich rekonvalescence sme zkusili ket a mame miminko. ted chceme zkusit druhy ale zavedli sme jen jedno emryjko, bylo ackovy, 5AA, ja az prehnane reaguju na leky tak prej by to mohlo klapnout i s tim jednim. moc se mi pri tom druhym nevenovali - jina doktorka a asi ze uz to mam jednou za sebou. pri tom prvnim nic az dyl mi bylo priserne zle zvraceni a tak ale bolesti zadny. tak ted to prave resim tady. … test sem si delala vcera a nic - negativni…

• Citovat
  • Upravit
lumpíček 1
27.2.10 17:33

GYTY, tak to bych Ti moc přála, aby to vyšlo. Drž se a určitě dej vědět. Já mám opačný problém, mám za sebou už 3. IVF, tentokrát jsem změnila CAR, a čekám na test až 10.3. Píchala jsem si koňské dávky, ale vejíček minimum, pouze 4, naštěstí v Pronatale mají super laborku a jsou tam i super doktoři, tak se podařilo oplodnit všechny 4. To čekání do 10.3. je děsný. Tak Ti přeju ať je Ti líp a nezapomeň napsat, jak to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
gyty
27.2.10 20:50

urcite dam. ty taky toho 10. jak se rika do tretice to urcite vyjde :-)
dej vedet. drzim palecky!!!

• Citovat
  • Upravit
3489
17.6.10 06:48

reakce po ket

ahojky, chci se jen zeptat, jak jsi dopadla??? já jsem 9den po ket a mám také horkost, občas pnutí v bříšku, jinak žádné bolesti…je to normální??díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
17.6.10 08:02

BERTÍ, nesmíš mít teptlotu příliš vysokou, trochu zvýšená je v pořádku, ale dlouho zase taky ne. Pnutí v bříšku je OK, to je normální i celé těhotenství. držím pěsti!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3489
17.6.10 08:06

díky

děkuji za reakci, jsem totiž nervozni, nevím co se děje, nemám žádné příznaky jak píší ostatní, jako tlaky na MS, ale jak beru ten estrofem, tak ani ms nedostanu, až po vysazení, jestli jsem to dobře pochopila, mám občas jen pnutí, jinak nic, ale četla jsem v příbalových letácích nežádoucí učinky a je tam toho spousta…zkusím si udělat ještě o víkendu testík, dala jsem do toho max, opravdu jsem odpočívala, ale nevěřím tomu..je to první ket po 1 IVF, tak je asi šance malinkatá…moc díky za každou reakci, názor a podporu :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: jsou to opravdu nervy :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
17.6.10 08:13

Bertí, nervy to jsou to máš pravdu, ale nezoufej, jen pokud by ta teplota neustupovala, řeš to s doktorem. Pnutí je normální, to se tam něco děje, možná se uhnízďují embryjka, něbo roztahuje děloha, co my víme. V každém případě by smutný bylo, kdyby Tě bříško nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3489
17.6.10 08:25

ahojky

já to pnutí pořád připisuji pouze těm hormonum, podbříšek mám trošáčku zvětšený a pobolívá mě spíše na stranách, ta teplota bude možná reakce na ty léky nejhorší je že člověk prostě neví, kdyby se dalo kouknout, co se tam dole děje… :dance: ještě že existuje internet a člověk muže projíždět diskuse a hledat utěchu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
17.6.10 08:51

Jasně. naděje umírá poslední, chápu, taky jsem měla strach. Ale bohužel tím stresem a strachem si člověk jen škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3489
17.6.10 09:15

ahojky

jo, to s tebou souhlasím, jelikož nemám žádné velké příznaky, počítám spíše s neuspěchem, no nedá se nic dělat, budeme zkoušet dál… :roll:
jednoou se to povede :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital