S kočárkem a fusakem do mlhy

92
26.9.23 10:02

S kočárkem a fusakem do mlhy

Zdravím dámy, mám asi bizarní otázku, ale když je venku opravdu echt mlha, která padá na zem, jak chodíte ven s dítětem v kočáru?

Malý sice trochu chodí, ale víc ještě stále jezdí ve sporťáku a teď až bude ještě víc chladněji, tak už bych mu rada dávala i podzimní fusak. Jenže.. máme sice dva fusaky a ani u jednoho se mi nezdá, ze by při padající mlze byl nepromokavý - dáváte tedy i plastenku? Malý ji úplně nenávidí, snad ještě víc než ten kocar 😀 Samozřejmě když je takto, tak vyckavame na maličko lepší podmínky a jdeme ven jindy.. ale někdy se nedá a musíme jít (dr, úřad atd).

A druha otázka je jak to delate na podzim a v zimě, když vám dite příležitostně ťapká, ale ještě dost jezdí v kocarku, kde má fusak? Mám tu jeden, co se mu nějak da odepinat ta část, kde má dite nohy. Pokaždé sundavat boticky? Nebo odepinat tu část na nohy? Nebo proste dite oblékat do kočáru tak, aby nebyl fusak potřeba? To se mi zase v mrazu nepozdává i kdyby měl zimni kombinezu s kocarkovym nanoznikem, tak bych se bala, aby ve spánku nenachladl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
26.9.23 10:24

Dcera má rok a půl, většinou jezdí v kočárku, ale sem tam kousek jde sama, letos už žádný fusak nedávám, koupila sem teplou nepadaci deku a má fleesovou podložku do kočárku a jinak bude normálně oblečená podle počasí, aby mohla kdykoliv z kočárku vyskocit a když si sedmé zpátky se akorat prikreje tou dekou. A plastenku nedávám, leda když prší, když ta deka nebo střecha kočárku malinko navlhne mlhou, tak se nic nestane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
26.9.23 10:29

Dítě pláštěnku nesnášelo. Přes podzimní fusak jsem.mela v případě mlhy tenoučký nánožník. Jinak jsem to neřešila a fusak prala dle potřeby.
Venku jsme byli 4 hodiny denně za každého počasí ( máme psy ) a většinou i v různém prostředí.
Nějaký bahno mě nechávalo v klidu. Ale fusak zimní jsme měli emitex z bazaru a jak začal se venku pohybovat, tak byl normálně oblečení i na chození.
Ale mám dítě co kočár moc nechtělo, raději chodilo.

Edit v kočáře nikdy nespalo.
To bych asi sebou vozila deku a v případě spánku přikryl.

Příspěvek upraven 26.09.23 v 10:30

• Citovat
  • Upravit
7349
26.9.23 10:29

Já sundávala botičky a šupla do kočárku. Dcera měla v zimě 1,5 roku. A v zimě nerada chodila. Já pro ní neměla ani kombinézu. Měla jen zimní softky, zimní bundu. A tak ji šupla do fusáku.
A do nějaké šílené mlhy jsem ven nechodila ani do dešětě a tak. Když bylo něco nutné naložili jsme se do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
26.9.23 10:30

Já taky nenávidím plastenky…takze já davam nanoznik. Pláštěnku vytahují jen při velkém slejvaku…do zimy…Dávala jsem kombinézu a přes to nánožník…nebo zimni bundu a oteplovaky…jako pokud by bylo -30 tak případně ještě deku…když byla dcera mimino tak byla buď v kombinéze nebo ve fusaku (ve fusaku měla na nohách punčochy a tepláky a na vršku teplou mikinu případně bundu když seděla a koukala..protože to nevydržela zachumlana…
Syn se narodil v prosinci. Do kočárku. jsem ho dávala taky jen v kombinéze…mě přijde nesmyslné dávat kombinézu a ještě fusak..vždyť v tom se musí to dítě zpotit jako 🐷 a pak prave je nemocné protože v tom propojeném prochladne..pokud teda nebydlíme někde na horách kde fakt jsou větší mrazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
26.9.23 10:32

@Vladusxx taky nechápu ty zabušené děti ve fusaku. To u nás nikdy neprošlo

• Citovat
  • Upravit
7349
26.9.23 11:14

@Vladusxx Já myslím že i na hory do mrazu jak je kvalitní zimní fusák tak stačí dát miminku overálek teplý fleesový.. vždyt ty fusáky jsou fakt dneska kvalitní, teplé. V kočárku ještě ten poklop… já nechápu dávání fusáku a kombinez zimních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.9.23 11:30

Dekuji všem za příspěvky, @Kriss Tina prosím das mi tip na tu nepadaci decku? Asi to letos udelam tak, ze do doby než bude úplně chodit bude ve fusaku a pak až začne chodit, tak bude řádně oblečený na ťapkaní plus podložku a decku, případně ještě nanoznik.

@Vladusxx Jj taky se mi nechce dávat kombinezu a pak fusak, ale vidím to u hodně maminek😀 malý je horkokrevny, asi by to ani nedal tolik teplých vrstev.. nastesti je teda zároveň i otuzily, takže když mu bude chvilku zima, tak hned nebude nemocný (snad) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
26.9.23 11:31

Já osobně taky nesnáším pršipláště a deštník, takže v dešťových dnes klidně i prochazku vynecháme 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.23 11:48

Od doby co chodí se kočár nesmí vyskytnout ani vedle na sedačce.
Před rokem se ven chodilo zásadně odpoledne. Do půlky listopadu jsem měla sebou pletenou nepadací deku a pak až do jara Emitex fusak.
V případě, že bych ji musela jet kočárem (jsem víc řidič)v mlze bych na něj dala světlo na kolo(blikáci) fusak a nánožník. Pláštěnka se dávala opravdu jen když nás chytla průtrž nebo silný vítr a sněžení. Nepadací deky i nánožníky se dají pořídit i nepromokavé a univerzální.

• Citovat
  • Upravit
37131
26.9.23 12:30

@Johanka266 deku asi úplně neporadím, já ji koupila na Vinted nějakou handmade. V krámu sem moc nenašla co by splňovalo moje kritéria :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3019
26.9.23 12:38

@Johanka266 Fusak jsem brala jen na „spaci“ prochazky a tehdy byla oblečená jen do kalhot a mikiny, nebo bundy, když bylo třeba pod nulou. Na mlhu/mrholení nánožník, nebo levnou polyesterovou deku co tu vlhkost chytla
Když běhala z a do kočárku, fusak jsem netahala a jen pak zakryla dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková