S příkrmy pomalu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Kašli na ostatní.. moje dítě do roka nesnědlo téměř nic.. bych se mohla na hlavu postavit a ne prostě.. a ať si o tom mana z horní dolní myslí co chce, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malému bude sedm měsíců a je takřka plně kojeny stále. Prikrm tak nějak postupně ochutnava, ale moc tomu nedává. Myslím, že bude jako starší syn a spíš si bude ochutnávat sám, ale ještě nesedí v zidlicce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se jasně, ale znáte to,, Cože, on ještě neměl banán? A proč? "
Dekuji za reakci, tak to jsem v klidu ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkoušela sem od 4 měsíce, ale syn vůbec nechtěl tak sem to odložila. V 6 m taky pořád žádná sláva. Začal jíst až kolem roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak záleží jestli to dítě to jidlo chce nebo ne
já začínala brzo, protože se mi brzo po tom jídle začali sápat a sami chtěli ochutnávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Začínala některá s příkrmy opravdu pomalu od ukončeného 6. měsíce? Jaké to mělo schéma?Přijde mi to trošku jako „soutěž“ mezi maminkami, které dítě už toho tolik snědlo a co všechno ochutnalo, my teprve začínáme a jsme za exoty, že ještě nebylo maso nebo ryba.. Ráda bych syna kojila co nejdýl to půjde.
Děkuji za rady.
Ano. Dětí mám více, schéma jsem přizpůsobila každému na míru. Otevřeně říkám, že nevěřím na žádné imunitní okno, jak mi bylo pořád předkládáno při nejmenších dvou dětech. Naopak, věřím, že plné kojení co nejdéle prospívá, střevní sliznice je specifická, buduje se imunita a po zavedení prvního příkrmu, i kdyby šlo jen o olíznutí lžičky, už to nejde vrátit. Odkládala jsem co nejdéle zavedení lepku a některých alergenů. A ještě v roce a později nebylo možno dítě k vůli častému kojení přes den na delší dobu opustit. Brala jsem všude s sebou.
Neposlouchej okolí a jeď, jak cítíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem toho názoru, že dítě si samo „řekne“. Obě děti byly kojené a zatímco u staršího dítěte neměly příkrmy větší úspěch cca do roka a hlavní složkou stravy bylo jednoznačně mléko, tak to mladší se o jídlo začalo intenzivně zajímat už kolem 4. měsíce, baštilo prakticky všechno a od cca 9-10 měsíců jedlo víceméně to samé co celá rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To záleží na kojenci, kdy bude mit zájem ochutnávat. Akorat bych zbytečně nechvatala s ukončením kojení, což ty nechceš, takže pohoda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla řiď se podle sebe a kašli na ostatní, no ne? ![]()
S příkrmy jsem začala pomaličku od 4. ukončeného měsíce po poradě s pediatričkou. Kojení nám nebylo souzeno, MM jsem podávala odsáté do 6. měsíce věku napůl s UM plus příkrmy. Tam jsem se držela standardu - mrkvička, mrkvička+brambora, hrášek, dýně (1. měsíc). Pak přidáno bílé masíčko (nikoliv rybí), čili králík, kuře, také vajíčko… Od 6. měsíce už dávám dopoledne ovocný příkrm, odpoledne většinou maso-zeleninový. Momentálně maličká ukončila 7. měsíc, na 8M prohlídce jsme dohodnuté s doktorkou, že se pobavíme, co dál. Maličká byla po narození hospitalizována s alergickou reakcí (ABKM). Počítám, že nám nyní dovolí otestovat rybku a třeba už konečně také kravské mléko.
Mám rozhodně výhodu, že dítě baští, co před ni dám. Prozatím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné…já mám teměř pulroční..je na um a s příkrmy jsme na doporučení pediatricky začali od ukončeného 4 měsíce..malá je dravec otesankozus (sežeru všechno na co přijdu) takže hned napodruhé snědla celou porci koupeného prikrmu (125g) moc ji chutná takže ted má 3× denně tuhou stravu (ovocná přesnídávka, maso se zeleninou, kaše a k tomu caj) a 2×denne plnou porci mlíka…(někdy častěji, podle chuti) ale řekla bych že je v tomhle spíš výjimka…aspoň podle maminek se kterými se potkáváme u doktora a i podle příbuzných (máme v rodině 6 destiček ve stáří od 1,5 roku do půl roku - takže se nevyhne srovnavani…moje je nejmladší a v jídle trumfuje to nejstarší
v něčem je zas oproti těm ostatním pozadu..) takže se vyprdni na to, co kdo říká a jed si podle toho jak to vyhovuje tobě a dítěti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@martina.se jasně, ale znáte to,, Cože, on ještě neměl banán? A proč? "Dekuji za reakci, tak to jsem v klidu
Přesně.. prostě zkousej a kašli na okolí. Každé dítě je jiné. Já mám dva, co by na začátku snědli i misku a lžíci, nebyl s ničím problém a třetího, co začal jíst teprve teď, po roce věku.. do té doby maximálně křupky a rohlík. Jinak nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 7 měsíců, je na um, příkrmy jsme začali zkoušet od ukončeného 4. a stále nesní víc, než trochu ovocné přesnídávky. Je mi to fuk. Sem tam něco uvařím, zkusím mu to dát, nechce, tak dostane mléko. Se starším jsem se trápila, protože jsem si myslela, že prostě MUSÍ jíst. Stejnou chybu už neudělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chceš alespoň na síti společnost matek, co to množství až tolik neřeší, přidej se do nějaké BLW skupiny.
Tam je to normální a tak dobra polovina děti se do jídla nehrne ani v 10 měsících.
Se synem jsme začali v 5,5 mesicich, poprvé asi něco spolknul v šesti. Teď má 9 měsíců a všechno ochutna, ale přímo nejí.
Živiny proste dostává přes MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dceři je 6,5 měsíce, začali jsme v 6 měsících. A myslím, že jedeme celkem pomalu, taková klasika, dýně, mrkev, batat, brambor… mela asi 6 druhů zeleniny. Pár lžiček toho sní. Někdy by baštila dál, ale dám jí radši míň. Celou sklenku bych zatím nedala i kdyby to snědla. Maso dám až za tak za týden. Banán nejdřív za měsíc, spíš později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala některá s příkrmy opravdu pomalu od ukončeného 6. měsíce? Jaké to mělo schéma?
Přijde mi to trošku jako „soutěž“ mezi maminkami, které dítě už toho tolik snědlo a co všechno ochutnalo, my teprve začínáme a jsme za exoty, že ještě nebylo maso nebo ryba.. Ráda bych syna kojila co nejdýl to půjde.
Děkuji za rady.