Nemléčné kaše z dm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemléčné kaše z dm
Ahoj
je tu někdo kdo dává miminku nemléčné kaše z DM (jáhlová, kukuřičná atd.). Doktorka řekla, že je na čase začít s kasemi, ale nemůžu se rozhodnout jakou značku zvolit. Nabídka kaší dm mě zaujala (hodně druhů, bio, bez přídaneho cukru), jaké máte prosím zkušenosti? Připravuje se z mléka nebo vody?
Nebo máte tip na nějaké kaše s podobnými parametry?
Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemlecne kase Nomina ze zdrave vyzivy. Jsou levnejsi, vyber pestry. Zalijes horkou vodou, nechas to „nabobtnat“, doredis dle potreby. Ja micham s UM, presdnidavkou, bananem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimo tvuj dotaz - zacinat prikrmovat kasi se mi nezda rozumne. Kase je jen trocha sacharidu a vlakniny. Urcite je vhodnejsi zavest do jidelnicku prvni zeleninu, ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet192 píše:
Ahojje tu někdo kdo dává miminku nemléčné kaše z DM (jáhlová, kukuřičná atd.). Doktorka řekla, že je na čase začít s kasemi, ale nemůžu se rozhodnout jakou značku zvolit. Nabídka kaší dm mě zaujala (hodně druhů, bio, bez přídaneho cukru), jaké máte prosím zkušenosti? Připravuje se z mléka nebo vody?
Nebo máte tip na nějaké kaše s podobnými parametry?
Děkuji za rady
Kolik je miminku měsícu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ty dmkové jsem dávala a byla jsem spokojená. Právě že mají výběr. A také tu výše zmíněnou Nominu, hlavně pohankovou. Míchala jsem s neslazeným ovocným příkrmem taktéž z dm. Kaši z vody. Myslím, že jsem to pak různě kombinovala mezi sebou. Nebo část nemléčná, část mléčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používala DM bio kaše, nejvíc krupicovou, občas i ty ostatní, ale krupicovou asi později, první jsem možná začínala s ryzovou (už si nepamatuju, dávala jsem dle doporučení na krabičce). Za mě super. A i ty nemléčné jsem zalevala UM. A později jsem je sladila banánem nebo nastrouhaným jablkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná jsem to špatně napsala. Malému je skoro 6 měsíců. Zeleninové příkrmy a maso už dáváme. Teď bychom měli začít s ovocem a těmi kašemi.
Děkuji všem za příspěvky. Na tu Nominu se kouknu a ještě uvidím co nakonec vybereme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet192 Kupovala jsem z DM často jáhlovou. Přidávala jsem MM či UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem Nominu i některé DMkové, bez cukru, bez mléka. Dělala jsem je ve vodě, přidávala jsem neslazenou přesnídávku (většinou jsem kupovala velký jablečný protlak z DM, byl levnější než jednotlivé skleničky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet192 píše:
Možná jsem to špatně napsala. Malému je skoro 6 měsíců. Zeleninové příkrmy a maso už dáváme. Teď bychom měli začít s ovocem a těmi kašemi.Děkuji všem za příspěvky. Na tu Nominu se kouknu a ještě uvidím co nakonec vybereme
Klidně bych jinak s kašemi počkala. Já začala až tak 8-9m. Ono na tom není nic extra výživného. Jen to zaplácne žaludek. A dávat spíše na snídaní…můj názor. Ono jsou to prostě sacharidy. Ono za mě kdyby kaše nebyli vůbec tak se taky nic nestane. Raději to ovoce, zeleninu. Já dávala na večeři od 10-11m husté zeleninové polévky, pozdějí pak zeleninové placky z trouby. Za mě vyžívnější a zdravější jak kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB píše:
Dávala jsem Nominu i některé DMkové, bez cukru, bez mléka. Dělala jsem je ve vodě, přidávala jsem neslazenou přesnídávku (většinou jsem kupovala velký jablečný protlak z DM, byl levnější než jednotlivé skleničky).
A kaši jste dělali pouze z vody? Zjistila jsem, že dle návodu se tyto nemléčné kaše dělají napůl z plnotučného mléka a napůl z vody. Což mě to plnotučné mléko trošku zaráží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anet192 ano, jen z vody. Návod je návod, není nutné je dělat z mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit