S rýmou do školky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40952
15.1.20 07:24
@astoret píše:
@cverunka tak si to dítě dej na zimu do skleníku :nevim: jestli vás složí obyčejná rýma ( ne bakteriální) některé děti mají nudlí u nosu celou zimu a nic to neni..

když ony ty děti opravdu ve většině případů nemají jen rýmičku, většinou k tomu solidně chrchlají a následně se přidává i teplota a s tím už fakt nemají ve školce, co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
15.1.20 07:39

@astoret Každá bronchitida, kterou syn prodělal se vší parádou (na kapačkách na JIPu) vznikla z virové rýmy. Tak mi tady netvrď, že virová rýma není nemoc. A ne, opravdu moje děti nepotřebují skleník, pokud totiž nechodí do zasoplené a zachrchlané školky, tak jsou to naprosto zdravé kusy. Dokud starší nenastoupila do školky, tak jsme neznali ani tu blbou rýmečku. On je opravdu rozdíl mezi vydýchanou a přetopenou třídou plnou nachrchlaných děcek a mihnutím se kolem někoho nemocného na ulici, v MHD či v obchodě.

Víc k tomu asi nemám co říct. Mám bohužel „jenom“ tu osobní zkušenost s opakovanými bronchitidami z virových rým. :roll: Podobně jako jiné „hysterické a přecitlivělé“ matky s pícháním uší, záněty dutin a spol.

Jen možná ještě tohle - vsadím krk, že každá matka, která s úsměvem dává usoplené dítě do školky, by velmi rychle změnila názor, kdyby zažila panikařící dušné dítě po virové školkové rýmě, protože: „Maminko, mně nejde dýchat!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
15.1.20 07:57
@astoret píše:
@cverunka tak si to dítě dej na zimu do skleníku :nevim: jestli vás složí obyčejná rýma ( ne bakteriální) některé děti mají nudlí u nosu celou zimu a nic to neni..

Nebudu dávat do skleníku své zdravé dítě, dej si do něho to svoje usoplene, to bude pro všechny nejlepší :* Já teda neznám skoro žádné dítě, co má pořád nudle u nosu. Pouze jednoho chlapečka a to je přesně dítě maminky, která ho dává do školky i s počínajícím zápalem plic :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.1.20 09:11

Už jsem psala výše, že mi to taky přístup některých matek přijde přehnaný. Dítěti s normální imunitou se přece z obyčejné virové rýmy nevyvine závažné onemocnění. Pobývala jsem velmi dlouho v zahraničí a chrchlající děti jsou v západních zemích ve školkách běžná realita. Stejně tak jako chrchlající dospělí v zaměstnání u nás.
V dnešní době, kdy solidarita zaměstnavatelů s matkami nemocných malých dětí je velice nízká, si přece NEMŮŽETE dovolit být s dítětem kvůli rýmě doma. Mám dvojčata (5 let) a byla bych doma prakticky pořád.
V situaci, kdy musíte ekonomicky zajišťovat rodinu (potřebujete dva příjmy), tak nemáte na výběr a dítě s rýmou a mírným kašlem prostě do školky pošlete. A pokud vám jde o místo tak vás fakt, že obyčejnou rýmu ve školce chytne Tonda nebo Bětka prostě tak moc nezajímá (brutální realita).
Navíc, i vůči svým vlastním dětem vysíláte podle mého názoru zdravý signál pro jejich budoucnost, že ne s každou rýmičkou hned musíte marodit. Přece ty děcka nemusíme zas až tak ofukovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 09:22
@Anonymní píše:
Tak i já řeším dilema zda dítko do školky dát či ne. Malá má rýmu a s tím spojenej i kašel… U doktorky vše ok, poslechově je čistá… Problém je že smrkat umí, ale pořádne se vysmrka jen s pomocí, navíc je vidět že to smrkani, jak jen to říct, :lol: tahá jakoby zhluboka… Prostě neteče to samo… Nejsme nadšená z představy že je malá doma(školku miluje) ale po rozhovoru s mojí babičkou Teda nevím :think: prej když není teplota ať do školky jde… Když malá bude doma pracovně mě to neomezi (hlídání mám)… Poslali byste dítě do školky s rýmou když máte možnost hlídání? Jo má jen rýmu ale i v dýchání je prostě slyšet že je ucpana :nevim: jinak do školky nastoupila letos…

A predstav si, ze od tveho ditete, co ma „jen rymu“ to chyti dite, ktere trpi na zanety stredniho ucha - ceka ho bezesna noc, pichani ucha, pichani druhyho ucha, antibiotika… A to jen proto, ze by se tvoje dite doma par dni nudilo. :zed: :zed: :zed: :zed: i kvuli takovym jako jsi ty, zrovna ted lezi moje neter v narkoze a davaji ji trubicky do usi. Nez nastoupila do skolky naprosto zdrave dite, bez komplikovanych prubehu viroz - po opakovanych „rymach“ po roce a pul takto.. :cert:

(Anonym - zdravotni stav netere)

• Citovat
  • Upravit
1017
15.1.20 09:26
@Anonymní píše:
A predstav si, ze od tveho ditete, co ma „jen rymu“ to chyti dite, ktere trpi na zanety stredniho ucha - ceka ho bezesna noc, pichani ucha, pichani druhyho ucha, antibiotika… A to jen proto, ze by se tvoje dite doma par dni nudilo. :zed: :zed: :zed: :zed: i kvuli takovym jako jsi ty, zrovna ted lezi moje neter v narkoze a davaji ji trubicky do usi. Nez nastoupila do skolky naprosto zdrave dite, bez komplikovanych prubehu viroz - po opakovanych „rymach“ po roce a pul takto.. :cert:(Anonym - zdravotni stav netere)

Ale toto jsou opravdu extrémní případy. To je jako dávat do školky dítě, které nemá vyvinutý imunitní systém (genetická vada) a pak se divit, že je hned nemocné a má zápal plic. Prostě těchto dětí je velmi málo (těch, kterým vadí i obyčejná rýma) a většina se kvůli nim přizpůsobovat nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 09:27

@samantafox pres to, co jsem napsala vyse, tak vicemene souhlasim - pokud na tom zavisi pracovni misto, resp. nutnost zajistit prijem rodiny, tak je to jina situace a skutecne se neda nic delat.
Nesouhlasim ale s tim, ze se obycejna ryma nemuze i u jinak zdraveho ditete zkomplikovat - opakovane rymy vedou k vetsi nachylnosti dychacich cest a ze zdraveho ditete uz tak zdrave neni…
Ja mam dve deti, co nastoupily do skolky spolu (jako dvojcata) a mela jsem to presne tak - byly vic doma nez ve skolce…
(Anonym - pokracovani predchoziho prispevku, zdravotni stav deti)

• Citovat
  • Upravit
15.1.20 09:30

S mirnou rymickou malyho do skolky posilam (ale musi to byt opravdu mirna ryma, kdy jen parkrat za den vysmrka a je to.
Pokud uz je hodne zasopleny, a s tim je samozrejme spojena unava, bolest hlavy a celkova nepohoda, tak to bych ho chudacka neposilala.
Pak se to tahne jeste dyl, kdyz neodpociva.

S kaslem bych ho neposlala uz vubec. Skolky jsou ted plne bacilu a jak se to tam prekrizi a namutuje tak z toho budete mit zanet prudusek.
My to mame stejne, ja vas chapu, chodi od zari do skolky, vzdy je tejden dva dobre a znovu zas dalsi. laryngitida, chripka, zelena ryma, prudusky, furt dokola.
Uz si take pripadam jako blazen, kdyz sefovi volam, ze zase neprijdu :D
Ale je to tak, vsichni to vime, i ti nejjednodussi lide vi, ze jak dite nastoupi do skolky, zacnou nemoci, protoze je to proste normalni a deti si buduji imunitni obranu tim ze temi nemocemi projdou.

Nedivejte se na pravo na levo a nechte dite doma, mate ze zakona narok na OCR, tak proc toho nevyuzit. Platime si socicalni a zdravotni, tak at nam take obcas neco vysoli oni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.20 09:35

@samantafox tak jeste doplneni o mych detech - jedno astmatik, alergik, vetsi nachylnost se dala predpokladat. Druhe bez alergii, zdrave, zadne problemy, imunita ok, i tu skolku s opakovanou rymou dalo - ted v 7mi letech sotva opustilo skolku, zvysena citlivost sliznic, protrahovane zanety, bolesti v krku, bolesti dutin..
Tot moje zkusenost. Jako uz jsem nad veci, nehroutim se z toho, jak rostou, tak se to lepsi a verim, ze bude dal zlepsovat. Navic ostatne ted jsou obe ve skole nachcipany, protoze pisou pololetni pisemku, taky jsem musela volit, jestli nechat doma nebo ne a poslala jsem je tam.
Vlastne bych ani nepsala, kdyby citovana anonymni napsala, ze ma problem s praci s hlidanim, nadzvedlo me, ze ona hlidani ma, problem zadny a presto chce dite do skolky nacpat..

• Citovat
  • Upravit
1017
15.1.20 09:37
@Anonymní píše:
@samantafox tak jeste doplneni o mych detech - jedno astmatik, alergik, vetsi nachylnost se dala predpokladat. Druhe bez alergii, zdrave, zadne problemy, imunita ok, i tu skolku s opakovanou rymou dalo - ted v 7mi letech sotva opustilo skolku, zvysena citlivost sliznic, protrahovane zanety, bolesti v krku, bolesti dutin..
Tot moje zkusenost. Jako uz jsem nad veci, nehroutim se z toho, jak rostou, tak se to lepsi a verim, ze bude dal zlepsovat. Navic ostatne ted jsou obe ve skole nachcipany, protoze pisou pololetni pisemku, taky jsem musela volit, jestli nechat doma nebo ne a poslala jsem je tam.
Vlastne bych ani nepsala, kdyby citovana anonymni napsala, ze ma problem s praci s hlidanim, nadzvedlo me, ze ona hlidani ma, problem zadny a presto chce dite do skolky nacpat..

Ano, tam to taky nechápu. Pokud bych hlídání měla, tak dítě do školky neposílám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
15.1.20 10:34
@samantafox píše:
Ale toto jsou opravdu extrémní případy. To je jako dávat do školky dítě, které nemá vyvinutý imunitní systém (genetická vada) a pak se divit, že je hned nemocné a má zápal plic. Prostě těchto dětí je velmi málo (těch, kterým vadí i obyčejná rýma) a většina se kvůli nim přizpůsobovat nemůže.

Holka, fakt nemáš zkušenosti. :nevim: Těchto dětí jsou každou zimu od listopadu do dubna plné dětské JIPky a dětská oddělení v nemocnicích. Speciálně kvůli těmto dětem se u nás každý rok otevírá záložní křídlo dětského oddělení, které je jinak po zbytek roku zavřené - akutní obstrukční bronchitidy a laryngitidy, které nejsou zvládnutelné ani doma na foukátkách. Věk dětí - od novorozeňat po předškolní věk. Teprve kolem 6 let věku totiž dozrávají průdušky a zároveň imunita dítěte. Takže se fakt nejedná o nějaké výjimečné „chcípáčky“ s narušenou imunitou.

Znovu opakuji - syn je jinak naprosto zdravé dítě, bez alergií, astmatu, imunologicky taky o. k., zatím ve svých 3,5 letech nepotřeboval antibiotika (ťuk-ťuk). Jen prostě každá rýma ještě do loňského roku šla do kašle, a pak už to bylo velmi rychlé.

Vysílat zdravé signály k dítěti můžeš klidně od začátku školní docházky. Tam už to má smysl - dítě má jakési povinnosti. A tam už se taky i nemocnost značně snižuje. Ale fakt ne ve školce. Navíc je to i o přístupu - naše děcka jsou i s rýmou v normálním režimu, chodíme na procházky, neomezuji je v pohybu, jen prostě vynecháme tu školku.

Jinak mě celkem baví argumenty, že přece děcka jsou celou zimu s nudlí u nosu, které vzápětí zpochybňují imunitu ostatních dětí. Dámy, umeťte si před vlastním prahem - problém s imunitou bude mít spíše to vaše dítě s permanentní rýmou. Když totiž nechám ty naše 3 dny s rýmou doma a do školky je vrátím zdravé, tak mi zdravé vydrží třeba další 2 měsíce. Bez nudle u nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
15.1.20 10:55
@Keyllah píše:
když ony ty děti opravdu ve většině případů nemají jen rýmičku, většinou k tomu solidně chrchlají a následně se přidává i teplota a s tím už fakt nemají ve školce, co dělat.

Tak to jo, to už je ale jiná, ale myslím takovou tu běžnou čirou rýmu, znám matky, které hysterii i kvůli tomu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
15.1.20 11:38

@astoret jen pro zajimavost - kolikrat tvemu skolkovemu diteti pichali ucho, bylo v nemocnici s bronchytidou nebo se uprostred noci zacalo dusit s laryngitidou?
Ja zazila pichani ucha s ditetem asi trikrat, nic horsiho nastesti jako komplikaci rymy ne, presto mi prijde ponekud povysene mluvit o „hysterii“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
15.1.20 11:50
@Kauree píše:
@astoret jen pro zajimavost - kolikrat tvemu skolkovemu diteti pichali ucho, bylo v nemocnici s bronchytidou nebo se uprostred noci zacalo dusit s laryngitidou?
Ja zazila pichani ucha s ditetem asi trikrat, nic horsiho nastesti jako komplikaci rymy ne, presto mi prijde ponekud povysene mluvit o „hysterii“

Tak víš jak, karma je zdarma. Každý si to svoje vybere. Prostě místo aby děkovala Bohu, že její unudlené dítě nemá komplikace, bude kopat do těch, co je mají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
16.1.20 07:17

@Kauree je mi to líto, ale pokud je tvé dítě tak náchylné, tak mu stačí přijít do kontakt kdekoli, to bys s nim nemohla ani na navštěvu ke kamarádce, která trochu prská, ani do herny, nikam..mluvim o běžném nachlazení, kdy je rýma čirá, znám děti, které to mají co týden, ale nepřeroste jim to v nic, prostě občas smrknou, tot vše, rýma prostě není nemoc. možná to vnímám i jinak, protože jsme zažila školku v kanadě a ted v Rakousku a prostě tady to nikdo nevnímá jako něco nebezbečného, tady občas vidíš ve školce chrchlat dítě s nudlí u nosu a nikdo se nepozastaví, v česku se matky hroutí…přijít tu k doktorovi, že dítě má rýmu a potřebuješ s nám být doma, vysměje se ti, rýma není nemoc ti řekne, běžně tu dítě smí do kolektivu, chodíme na gymnastiku kde běžně děti prskají a jsou tam i matky s miminky, co tam doprovází starší a nic..nikdo neřeší a žádný problém s tím nikdo nemá..
moje dcera třeba dnes prská, být v česku asi bych ji musela nechat doma, ale nemusím, protože vím, že z toho z 99% nic nebude jako vždy, prostě nastydla, jako už po x té co začala zima, tady je třeba jen ošetřovné 5 dní do roka, víc ani tuk, tak si člověk rozmyslí, kdy dítě nechá doma a fakt to není nikdy s obyč. rýmou a žádné epidemie se u nás nekonají, stejně tak žádná hysterie, ježiš ona smrká! pokud tě fakt děsí tohle, měla by ses anžit dítěti tu imunitu zvednout, protože tam je pak problém jinde, tvýmu dítěti asi stačí kdejaký kolektiv a nemusí to být školka a chytne kde co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí