Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Svému chlapečkovi dávám kapičky Sab Simplex proti větrům. Nevím ovšem jak často mu je můžu dávat… Poradíte??
Jinak taky samozřejmě masírujeme bříško, nahříváme, tlačíme kolínka na bříško, pokládáme na bříško pro procvičení břišních svalů…
Ahoj,
já jsem dávala před každým kojením a na doporučení lékařky 15kapek. Mudr říkala,že vhledem k Lukáškově váze je těch 15 optimum.Postupně jsem počet kapek snižovala a teď je dávám jen na noc.
Zkus dát před každým kojením třeba 8kapek a uvidíš.Přidat nebo ubrat můžeš kdykoliv.
Ahoj, my taky dávali před každým kojením, ale jenom 10 kapek, protože je malej bral od 2. týdne. JInak si pamatuju, že doporučená dávka byla od 1. měsíce 15 kapek.
Tak my je dostaly hned v porodnici, neb to bylo krutý - a rovnou 15 kapek s každým jídlem. Ale moc nám to nepomohlo, tak jsem ve 3 týdnech ( má se až od ukončeného 1 měsíce) přešla na Baby calm a bylo to lepší.
Ač se říká, že holky s tímhle problémy moc nemají, tak jsem si s malou užila teda dost. Sabík absolutně nepomáhal, až opravdu Baby calm,,,, jak píše pehot.
Sice to není odpověď na tvou otázku, ale měj tohle v záloze, kdyby sabík taky zklamal. Anik
Souhlasim Sab nic moc, BabyCalm super, a jsou to jen bylinky. ![]()
AHOJ,
U HÁS BYLY PRDÍKY TAKY KRUTÝ…VYZKOUŠELI JSME LECCOS A NEJVÍC NÁM POMÁHÁ (TEĎ UŽ JE SKORO ANI NEMÁME…)SABÍK DO KAŽDÉ FLAŠTIČKY UM A TO 15 KAPEK…POKUD NÁS BĚHEM ČASU NA PAPKÁNÍ TRÁPÍ BŘÍŠKO, TAK DÁVÁM KAPIČKY BABY-CALM
![]()
ano, když jsem pak přešla na flašku, tak kapky sab stačily,,, holka je vlastně pila rovnou s mlíkem a vše bylo OK. Ale dokud jsem kojila a kapala před nebo po kojení, tak jsem musela baby calm. Sabík fungoval opravdu jen současně s mlíkem. Anik
Ahojky, nám SAB taky vůbec nezabíral, dávali jsme LEFAX každý druhý pití, ale nejúčinější stejně bylo masírovat břiško, používala jsem na to tu protivětříkvou mastičku. Přesně týden před 3. měs. jsem mu to přestala dávat, začal se víc hýbat a už byl v pohodě. A hlavně se mi pak zdálo, že ty kapky ho zbaví všech plynů a nemůže se pořadně vykakat, když jsem to přestala dávat, tak si pěkně prcl a u toho se i vykakal.
A taky jsme koupili lehačku od Fisher-Price, která pod zadečkem trochu vibruje nebo tak jako vrní, vůbec jsme nepochopili proč to tam je, asi na uklidnění mimi, ale naš Honzík vždycky začal prdět když jsem to pustila .
Ahojky, nám SAB taky vůbec nezabíral, dávali jsme LEFAX každý druhý pití, ale nejúčinější stejně bylo masírovat břiško, používala jsem na to tu protivětříkvou mastičku. Přesně týden před 3. měs. jsem mu to přestala dávat, začal se víc hýbat a už byl v pohodě. A hlavně se mi pak zdálo, že ty kapky ho zbaví všech plynů a nemůže se pořadně vykakat, když jsem to přestala dávat, tak si pěkně prcl a u toho se i vykakal.
A taky jsme koupili lehačku od Fisher-Price, která pod zadečkem trochu vibruje nebo tak jako vrní, vůbec jsme nepochopili proč to tam je, asi na uklidnění mimi, ale naš Honzík vždycky začal prdět když jsem to pustila .