Sací reflex, jak ho poznám?

297
3.6.22 19:25

Sací reflex jak poznám

Ahoj holky, omlouvám se za možná hloupou reakci, ale nějak nerozumím tomu jak miminko pije po vymizení saciho reflexu? Myslím tím jaký je v tom rozdíl? Já tu nějak nerozumím, na internetu jsem si přečetla že bych měla u miminka hlídat mizeni reflexu, ale konkrétně u tohoto tomu nerozumím. Znamená to, že když dám 5 mesicnu miminku ( samozřejmě umyty) prst do pusinky a ono ho pocumla, že má ještě sací reflex? Moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
3.6.22 19:34

Tak i starsi deti dudaj, jen ne reflexivne. Kdyby mu to zustavalo jako reflexivni odpoved, tak to imho poznas, cokoliv by mu prislo do pusy, tak by zkusil obemknout a sat. Každopádně bych se timhle vubec nevzrusovala, tohle nech na pediatrovi, zbytecne se stresujes.
Jeste teda edit: Rozdil je v tom, ze novorozenec ma sani jako reflex - automaticke, nevedome chovani. Proste saje, protoze to potrebuje k preziti a nerozeznava mezi prstem, prsem ci cimkoliv jinym.
Starsi dite saje umyslne - dudel, prso, flasku. Protoze ma hlad, zizen, potrebuje uklidnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
3.6.22 19:38

Nestresuj se. Vubec jsem nekontrolovala vymizeni reflexu, ani nevim kolik jich je. Kontroluje to pediatr.
A ja teda kojila 22 mesicu a prso jsem pred v zivote nemyla :lol:. Kazdopadne celou dobu sal stale stejnou technikou jazyckem napred. To se nezmenilo. Proste po case prestal sat vsechno, co mu prislo pod ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.6.22 20:25

A to je dulezite proc? 8o ja tohle teda nekontrolovala a pediatricka taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.6.22 12:52
@Melodie91 píše:
A to je dulezite proc? 8o ja tohle teda nekontrolovala a pediatricka taky ne

Pediatri to kontroluji, jen si toho vetsinou clovek ani nevsimne, protoze proste nevi. Nestrkala diteti spachtli do pusy na prohlidkach? Nase teda vždy a to mimojine kontroluje i vytraceni reflexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
4.6.22 13:04
@Villanelle píše:
Pediatri to kontroluji, jen si toho vetsinou clovek ani nevsimne, protoze proste nevi. Nestrkala diteti spachtli do pusy na prohlidkach? Nase teda vždy a to mimojine kontroluje i vytraceni reflexu.

Naše pediatři tedy strkala špachtly do pusy jen když se chtěla podívat do krku jestli je zdravá, tak to nevím to asi nebude ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
4.6.22 20:50
@Villanelle píše:

To uz si nevzpominam, mozna to delala :think: me se zdalo, ze kontroluje zuby..,ale stejne porad nevim, k cemu je tu dulezite..asi to hodim do googlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.6.22 23:11
@Melodie91 píše:
To uz si nevzpominam, mozna to delala :think: me se zdalo, ze kontroluje zuby..,ale stejne porad nevim, k cemu je tu dulezite..asi to hodim do googlu

Hele podle me neni, ja teda taky dlouho myslela, ze tim jen kontroluje pusu/krk, pak mi kdosi prozradil, ze to slouží i na kontrolu toho reflexu. Ale nemyslim si, ze je to neco, co by meli resit rodiče, natoz, ze by se to nekde doporucovalo. A to ja jsem hodně „resici“ typ :D
Tyhle veci, at si kontroluje pediatra a ja o tom, pro svoje dobro, ani nepotrebuju vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
7.6.22 15:07

@Villanelle dnes jsem byla na kontrole a doktorka ji špachtlí koukala do pusinky a předtím se dotkla rtů, tak jestli to bylo ono, každopádně nic neříkala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí