Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky. Malý je 5,5 měsíce a je to asi dva dny co si začala šahat na pravé ouško na to druhé si nesahá. Vždycky to dělá když jí mám na klíně nebo někdy i v leže. Ouško je normální, nic z něho neteče, teplotu nemá, není ani nijak plačtivá je uplně v pohodě. Tak třeba jesli to nejni tím že zjistila že mám uši a sahá si na něj ale to by potom sahala i na druhý
tak jestli nemám radši zajít k DR. Díky ![]()
No já myslím, že sis odpověděla sama
Pokud jí nic není, tak to dělá prostě jen tak..
Ahoj malej to dělá taky, je to normální tahá si za něj atd..Ale, pokud se bojíš tak to dr řekni, nemyslím si, že by jí něco bylo
Někdy si mimina šahají na ouško, když jsou ospalé. Jestli nebrečí, když jí na něj saháš, tak by to snad mělo být v pohodě. Ale je pravda, že můj synovec měl záněty ucha bez příznaků, přišlo se na to vždycky až když to prasklo.
Tak náš malej to také dělá. Jsem z toho na prášky - dokáže si vždycky ouško vevnitř rozškrábat, tak tam má pořád stroupky. Dr. říkala, že to nic není, že mám oušky jen promazávat, aby ho nesvědila suchá kůže. Také si myslím, že ho tam můžou lochtat vlásky - budu ho muset zkusit ostříhat alespoň u těch oušek. Myslím že to nic nebude - ale jak už tu bylo psáno - až budeš v poradně, tak to Dr. řekni.
Ahoj malý 8 měsíců si taky pořád sahá na ouško, ostříhala jsem mu vlasy a stejně nepomohlo, taky se bojím aby to nebyl zánět.
@Paddys - nebala bych se toho, nas malej si usi zkouma od malicka. ted si tam momentalne stoura prstem.
Nekdomi rikal, ze pokud by tam mel byt zanet, tak by ho bolelo, kdybys zatlacila pred ousko nebo zmackla lalucek. Ale zkusenost s tim osobne nemam.
Ahoj muj maly 4.Ledna 5mesicu to delal pred mesicem taky a ted ho to nekdy taky napadne tahal si take jenom za jedno ousko a myslim si ze ani tvemu tak jak memu mimi nic neni zbytecne se nstresuj kdyby to byl zapal stredniho ucha plakal by kdybys mu na nej sahala anebo by nechtel jist protoze by ho to bolelo u polykani tak se drzte ![]()
Jestliže při sahani na ousko, nebreci ani není nevrla, nemá horečky, tak bych to neresila, malej to dělá několikrát denně už 4 měsíce a nic mu není ![]()
Náš malý si sahal na ouško asi tři týdny, šla jsem k Dr. a měl tam zánět, ale když jsem mu na ouško tlačila nebo sahala, tak nebrečel..a teď si na ně šahá, když je unavený..
Zkus mu silou zmáčknout jakoby u té dírky u ouška /ne v oušku/ anebo mu za něj zatahej, jestli je bolavé tak bude reagovat..klidně to zkus víckrát za sebou…u nás taky nebyly teploty a měla zánět ouška…
No, kdyby z ouška už něco teklo tak je to prasklé a to je docela pozdě - já bych zašla…
U nás také žádné přznaky jako je zvýšená teplota…Zjistila jsem zánět, až malé prasklo ouško…:-( Možná bych zašla k obvoďačce, ať se koukne na bubínek… ![]()