Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky teda jeden přidám, můj velice oblíbený ![]()
Čínské zelí na kousky, zelenina dle chuti (já dávám různou papriku, cherry rajčata, okurku), pak je tam nutné baby mungo (prodávají normoš naklíčené na tácku a ve fólii), já si přidávám černé olivy a když se s tím chci mastit, tak osmahnu kousky krůtího/kuřecího masa.
Důležitá je zálivka - citrónová šťáva, oliv. olej a česnek.. pořádně promíchat, dát odstát do lednice na 15min., pak přidat do salátu, promíchat… a navrch se to sype balkánem! Plus to maso taky dám navrch, nemíchám do toho.
Je výýýbornej ![]()
AdelQa píše:
Taky teda jeden přidám, můj velice oblíbenýČínské zelí na kousky, zelenina dle chuti (já dávám různou papriku, cherry rajčata, okurku), pak je tam nutné baby mungo (prodávají normoš naklíčené na tácku a ve fólii), já si přidávám černé olivy a když se s tím chci mastit, tak osmahnu kousky krůtího/kuřecího masa.
Důležitá je zálivka - citrónová šťáva, oliv. olej a česnek.. pořádně promíchat, dát odstát do lednice na 15min., pak přidat do salátu, promíchat… a navrch se to sype balkánem! Plus to maso taky dám navrch, nemíchám do toho.
Je výýýbornej
Ahoj, tady je článek , kde najdete 10 báječných salátů ![]()
Pak recept na lehký kuskusový salát , zeleninový salátek , odlehčený coleslaw , nebp třeba šťavnatý ledový salátek
![]()
@lucynka25 Dík za inspiraci, ten s quinoou vypadá dobře, vyzkouším ![]()
Nejíte některá kimči? Sháním recept, ale chtěla bych takový, který se fakt bude nejvíc podobat tomu, co jsme měli v Koreji a ani za boha nejsem schopna si ho udělat doma tak, aby bylo tak dobré
@AnettkaMalus píše:
Nejíte některá kimči? Sháním recept, ale chtěla bych takový, který se fakt bude nejvíc podobat tomu, co jsme měli v Koreji a ani za boha nejsem schopna si ho udělat doma tak, aby bylo tak dobré
Kup si ho přímo v korejském obchodě pokud netrvas na vlastní výrobě… a je zcela autentické jako z Koreji, muzu potvrdit
![]()
@AnettkaMalus Já si kimchi jenom kupuju. Nějakou domácí výrobu jsem už vzdala. Prodává se v pěkných skleničkách s dobrým uzávěrem, takže ho můžu mít normálně v lednici s ostatním jídlem a musím ho mít doma dostatek, protože můj muž se rozhodl ho jíst každý den.
@Milusska30 Odkud si ho objednáváš? A chuťově ho mají dobré? No vím, že je to vitamínová bomba, ale zrovna můj přítel nad tím ohrnoval nos když jsem kimči uvařila doma kvůli té pro kimči tipické aroma.
@QQQQ píše:
No já se s tím ne*eruCo je doma-různá zelenina-nakrájím a zakápnu olovovým olejem, lehce přisolím a hotovo. Nebo tam pro změnu nastrouhám sýr, nebo šunku nebo zaliju jogurtem, smetanou, kysanou smetanou… Fantazii se meze nekladou
Přesně. Ještě citronovou šťávu. Občas trošku hořčice. Nebo sýr. Hotovo.
Je to geniální korejský salát plný vitamínů. Fermentované, pikantní, nasládlé, návykové a superzdravé. Jedná se o tradiční kvašenou korejskou pochoutka, která je vyrobena ze zeleniny a koření. Kimchi má nízký obsah kalorií, zato překypuje vlákninou, živinami a vitamíny. Díky němu do sebe dostanete vitaminy A, B1, B2 a C, ale také esenciální aminokyseliny a minerální látky, jako je železo, vápník a selen a impozantní množství silných antioxidantů. Kimchi působí také jako silné probiotikum, obsahuje bakterie Lactobacillus a posiluje zažívání i imunitní systém. Jeho pravidelná konzumace výrazně snižuje špatný cholesterol, detoxikuje organismus, bojuje proti volným radikálům, stárnutí, virózám, reguluje hladinu cukru v krvi a snižuje chutě na sladké a konkrétně manžel ho jí hlavně kvůli prevenci proti rakovině tlustého střeva. Objednávám si ho z kimchiklub.cz kde jsem zaregistrovaná takže mám i spoustu výhod.
@Milusska30 Budu objednávat tu testovací sadu, tak jsem na to moc zvědavá https://www.kimchiclub.cz/…ci-sada.html