Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosím o radu. Už je to víc jak měsíc, co jsem onemocněla. Vůbec nevím, kde jsem k tomu přišla, stravuji se jen doma a tudíž jsem nejedla nic než ostatní, hygienu dodržuji celkem dost přísně, máme malé mimčo. Každopádně první týden střevní potíže a hodně vysoké horečky, bolest celého těla. Myslela jsem, že je to střevní chřipka. Nakonec jsem šla k dr. a ta mi udělala výtěr, kde se potvrdila salmonela. Současně jsem měla zánět v krku a na průduškách a dostala jsem antibiotika. Po nich byl kontrolní výtěr a bohužel bakterie salmonely byla stále tam. Střevní potíže jsem v tu dobu už neměla, ale bylo mi zle jinak - motání hlavy, klouby, záda, bolelo mě na rudníku. No prostě jak stoletá stařena…dostala jsem druhá antibiotika a ty jsem dobrala v pátek. Bohužel se cítím naprosto stejně - motám se, hlava, od žaludku mi není nejlíp, prostě mi je blbě…švagrová je lékařka, ale teda na kožním, a říkala, že tyhle stavy po takové infekci dlouho přetrvávají. Máte, prosím, někdo stejnou zkušenost, že jste infekci měly déle a bylo Vám pořád tak blbě? Teď zkouším na noc trochu rumu, snad to prý pomáhá…díky moc
Ja mela salmonelu jako dite na zakladce a co si pamatuju, tak jsem byla doma dyl nez mesic. Trvalo mi taky dlouho, nez jsem byla vubec schopna vylezt z postele a fungovat.
Salmonela se tě bude držet. Doporučuju probiotika, banány, jogurty na obnovení střevní flory. Možná ještě nějakou minerálku typu magnesia a pod na doplnění minerálů
Jinak mám pocit, že antibiotika přispívají k prodloužení nemoci, škoda, že se ti to tak sešlo.
Já měla campylobactera (velice podobné) a držel se mě 3 měsíce
) Při porušení diety se opět dostavily problémy
takže se to taky vleklo a vzhledem k tomu, že jsem měla před maturitou a nemohla na praxi jsem měla dost nervy ![]()
Taky Tě nepotěším - zhruba před deseti lety měla salmonelózu moje maminka a trvalo jí přes půl roku, než mohla říct se vším všudy „jsem zdravá a cítím se fakt dobře“.
Přeji hodně trpělivosti a sil, tohle je bohužel běh na trošku delší trať.
Dietu mi teda nikdo neříkal, abych držela, probiotik beru
toho campylobactera jsem měla před 4 roky taky, ale tam to netrvalo myslím tak dlouho, a hlavně jsem neměla ty stavy motání a takové celkové nevole…ale já to přičítám i tomu, že jsem oslabená po porodu, kojení a ještě jsem nevyspaná, protože malý se pořád v noci budí…má 11 měsíců
Ahoj, mě se salmonela držela víc jak 4 měsíce. Ale naštěstí zle mi bylo jenom tak týden. Ale zažívání se z toho vzpamatovávalo skoro půl roku, chlap skoro rok (ale ten už na začátku porušoval dietu - jakmile mu bylo trochu dobře, tak šel do mekáče). A hermelínový salát od tý doby nemůžeme ani cítít.
A ty antibiotika ti to prodlužují. Doktorka nám na ně napsala recept, ale měli jsme je vzít jenom fakt kdyby nám bylo hodně zle, že prodlužují léčbu.
@lucenka píše:
Ahoj, mě se salmonela držela víc jak 4 měsíce. Ale naštěstí zle mi bylo jenom tak týden. Ale zažívání se z toho vzpamatovávalo skoro půl roku, chlap skoro rok (ale ten už na začátku porušoval dietu - jakmile mu bylo trochu dobře, tak šel do mekáče). A hermelínový salát od tý doby nemůžeme ani cítít.
A ty antibiotika ti to prodlužují. Doktorka nám na ně napsala recept, ale měli jsme je vzít jenom fakt kdyby nám bylo hodně zle, že prodlužují léčbu.
a jinak Ti nic nebylo? žádná únava, nebo tak? Já to teda přičítám tomu…
Ze začátku jsem byla pořád dost unavená (asi měsíc), ale pak už mi přišlo, že musím být v pořádku, ale stěry byly pořád špatné. A hlavně každé mastnější jídlo se projevilo zažívacími problémy.
Díky za odpovědi…já si včera koupila i Geriavit na posílení organismu, připadám si fakt jak mrtvola a ještě jsem chytla od pátku nějakou rýmu a bolest v krku
když se to má pokazit, tak vždycky pořádně ![]()
Ahoj u nás v rodině byla potvrzena salmonela. Nikdo jiní nemá příznaky jen jeden člověk. Pro jistotu mám jít, ale na testy kdyby náhodou..nic mi ale není a příznaky taky nemám. Mám ale práci v potravinařství. Tak by mě zajímalo zda mohu jít do práce a nikomu nic neříct a nebo počkat aspoň do výsledku?
Je to o ústa slušně řečeno. Já jí měla dvakrát a jednou jsem byla i na praxi ve zdravotnictví. Nikdo to neřešil, dokad jsem to neměla potvrzené, ale to už mi bylo zle a bylo hlavně pozdě. At se rozhodneš jakkoliv, tak dodržuj hygienu, neustále rukavice a co nejdřív odběry a řekni at ti to udělají rychle kvůli práci
Na odběry jdu zítra, ale poté mám jít do práce tak nevím zda jít a nebo ne
Nechci řikat ani to ani to, ale jednou děláš kde děláš tak to sebou nese určité omezení a myslím, že tohle je jedno z nich ![]()
Hodně štěstí
Dobrý den, váš příspěvek je sice už skoro 2 roky starý, přesto bych na vás měla dotaz. Také mám salmonelu a zánět tlustého střeva. Potýkám se s tím 14 dní. Měla jsem dvoje antibiotika, vzhledem k vysokým markerům v krvi. Dobrala jsem je, ale bylo mi po nich hodně špatně. Abych je v sobě udržela, musela jsem brát čípky na žaludek. Bohužel nyní jsem na tom stejně jako vy. Bolí mě hlava, klouby na hrudi, divně mám při polykání v krku, chvílemi chraptím, berou mě křeče do lýtek. chci se vás proto zeptat, jak probíhalo dál vaše uzdravování.
Dobrý večer. Tak bohužel nikdo neodepsal a já už zase mám teplotu. Bolí mě klouby a,,celej člověk" Již nemám průjem ani nezvracím, ale vzhledem k tomu, že to trvá už skoro měsíc bych ráda, kdyby mi někdo odepsal, jak vše trvalo dlouho, než došlo k úplnému uzdravení.
![]()