Spálené lýtko od výfuku motorky, co s tím?

678
25.6.12 14:07

Spálené lýtko od výfuku motorky, co s tím?

Holky, potřebovala bych poradit. Včera jsem se ošklivě popálila na lýtku o bráchovu motorku :pocitac: Je to kolo v průměru asi 7cm :,( V noci jsem si asi o pěřinu strhla ten jemný „povlak“ či jak to nazvat co se tam vytvořil a teď mi z toho něco teče. Docela v tom i škube. Poraďte prosím co na to? Napadl mě Bepanthen, ale ten jsem si asi měla dát hned, ne? nebo pomůže i teď? Příjde mi, že to mám jakoby otevřené, spíš bych to nechala větrat? Díky moc za rady. Asi mi tam zůstane pěkná jizva… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
25.6.12 14:09

@renule2 Pokud je to už otervřené tak bych zašla k dr nebo si sehnala mastný tyl a přikrýt to sterilním krytím. Je to otevřená rána, takže bachy na infekci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
25.6.12 14:09

Kalciová mast a co nejvíc větrat. nebo překrýt co nejprovzdušnějším krytím, pokud musíš (gázovej čtverec, oblepit dokola… budeš mít pěknou jizvu - znak motorkářů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.6.12 14:10

Na takovéhle spáleniny dávám doma buď Hemagel, ten je vynikající, nebo mastičku z propolisu od včelaře. Ale ten Hemagel je fakt výborný, dávám si ho i na dohojení např. po oparu. Pokud možno nezakrývat, líp se to pak hojí.
Určitě to pěkně bolí, co? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
25.6.12 14:12

Presne to jsem mela jako dite. Ta spalena kuze odpadla, mela jsem tak 14 dni ten mastny obvaz. Jizvu nemam ale kuze je v tom miste trosku svetlejsi-jsem jinak sneda. Rozhodne jdi k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
25.6.12 14:15
@PjckjsANEBjája píše:
Kalciová mast a co nejvíc větrat. nebo překrýt co nejprovzdušnějším krytím, pokud musíš (gázovej čtverec, oblepit dokola… budeš mít pěknou jizvu - znak motorkářů ;)

Určitě bych na to gázu nedávala, to se přilepí, chce to speciální nepřilnavé krytí, poradí v lékárně, já mám dobrou zkušenost s INADINE, pokud tedy nemáš alergii na jód.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.6.12 14:15

http://www.lekarna.cz/…ginatem-25g/

Tohle je taky výborný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
25.6.12 14:18

Ahoj, dobrá je kalciovka, ale tu jsi měla dát hned. Každopádně bych to natřela i teď pro jistotu. Ta mastička je perfektní. Jmenuje se CALCIUM PANTOTHENICUM.

Ale jizvu tam mít budeš, taky jí mám z mládí na lýtku od výfuku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.6.12 14:18

@j.a.n.i1 zrovna ten Inadine bych tam nedávala, rána je čistá. Proč na to dávat desinfekci? ;)

Výhodou vlhkého krytí popálenin je že se dobře hojí a nejsou jizvy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
25.6.12 14:31
@verenika píše:
@j.a.n.i1 zrovna ten Inadine bych tam nedávala, rána je čistá. Proč na to dávat desinfekci? ;)Výhodou vlhkého krytí popálenin je že se dobře hojí a nejsou jizvy ;)

Třeba protože mě jinak vždy začne hnisat… i když vypadá čistá. A princip vlhkého krytí to taky splňuje, mě se s tímhle zahojila popálenina od vařiče naprosto bez jizvy, pravda, byla menší jen asi 2×3 cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
25.6.12 14:32

To znám :roll:
Kup v lékárně Urgo na popáleniny, je to taková mřížka, mastná, plácneš to na popálenínu, na to krytí a obvaz, Chraň před infekcí, pokud to zarudne, tak fič k mudr, jiank že to bolí a teče z toho čirá tekutina je normální.
PS: na mém lýtku už není ani stopa po výfuku :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
26093
25.6.12 14:33

Já bych s tím někam zašla, já si takhle v listopadu opařila v podstatě celej nárt… 4 dny jsem to „léčila“ doma, ale nakonec jsem šla k doktorce, která mě poslala na chirurgii, protože už se jí to vůbec nelíbilo, jak to nebylo ničím překrytý, dostala se do toho infekce… :roll: Asi 3 týdny jsem chodila na převazy… chuťovka… :mrgreen:

Jako první na to na té chirurgii dali právě Inadine, na dalším převaze už jen ten obyč mastnej tyl a panthenol a ten střídali s něčím v čem byl chlorofil… :think: Každopádně dokud to nebylo celý zacelený, vázali mi to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
25.6.12 14:34

@renule2
hlavně to nedus Bepanthenem… bude to Ok, neboj, chce to čas a neopalovat jizvu po zhojení..

• Citovat
  • Upravit
4275
25.6.12 14:37
@j.a.n.i1 píše:
Určitě bych na to gázu nedávala, to se přilepí, chce to speciální nepřilnavé krytí, poradí v lékárně, já mám dobrou zkušenost s INADINE, pokud tedy nemáš alergii na jód.

u nás na chýře to tím ošetřují :( že prý to zakrýt musí (nemůžou tě poslat s otevřenou ránou domů), ale že je to blbé, že se to lepí. tak doporučí doma sundat a větrat…

to mě těší, že jsou i modernější a použitelnější varianty :) tak hlavněže zakladatelce někdo poradil i rozumnější řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
25.6.12 14:38

Já bych dala buď kalciovku, nebo potírat aloem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie