Sama na 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1332
21.2.20 12:31

@brisco Nevím, proč by se každý měsíc mělo dávat x tisíc do oblečení (nevěřím, že by děti tak často zničily oblečení a muselo by se dokoupit nové), kroužky se platí na půl roku nebo rok většinou, ale to je samozřejmě každého věc, do čeho dává peníze. Já to pochopila tak, že komplet vše platí muž a těch přes 30 000 je jen na domácnost. Nechápu teda, jak já dokážu krásně žít s 18 000 a ještě x tisíc ušetřím. :lol: Ale jak říkám, každého věc, do čeho vrazí peníze, ale mít pro sebe 30 000+ měsíčně, a byla bych unavená z domácnosti jako zakladatelka, tak holt na něčem trochu ušetřím, kdybych měla i velké výdaje a ty peníze dám do uklízečky, aby byla pomoc s domácností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
21.2.20 12:39
@Kristynka22 píše:
@brisco Nevím, proč by se každý měsíc mělo dávat x tisíc do oblečení (nevěřím, že by děti tak často zničily oblečení a muselo by se dokoupit nové), kroužky se platí na půl roku nebo rok většinou, ale to je samozřejmě každého věc, do čeho dává peníze. Já to pochopila tak, že komplet vše platí muž a těch přes 30 000 je jen na domácnost. Nechápu teda, jak já dokážu krásně žít s 18 000 a ještě x tisíc ušetřím. :lol: Ale jak říkám, každého věc, do čeho vrazí peníze, ale mít pro sebe 30 000+ měsíčně, a byla bych unavená z domácnosti jako zakladatelka, tak holt na něčem trochu ušetřím, kdybych měla i velké výdaje a ty peníze dám do uklízečky, aby byla pomoc s domácností.

Kupovalas už někdy třem dětem zimní boty a bundy?  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
21.2.20 12:39

@Kristynka22 no, ony ty vydaje proste s temi prijmy stoupaji. Jestli si chteji doprat nejakou kulturu, treba v hlavnim meste, tak to mas tisice za jeden výlet. Krouzky nemusi mit nutne u DDM za 1200/půlrok, ja nakupuju synkovi obleceni tak 1× kvartal a vzdy je to pres 5000 a fakt nema boticky od Diora. Vcera jsem byla v drogerii, dvoje pliny, praci prasek (Jelen), nejaky saponat a par ovocnych kapsicek synkovi na svacinu a 1800 :lol: takze chapu, kdyz 25000 pro 5 lidi vypada jako malo penez :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.20 12:40
@Fazulina píše:
Ty jo, kdyby mi muž dal 25.000 měsíčně, tak seknu s prací, kde za plný úvazek mám čistého méně, a budu se starat o domácnost a dítě a občas si něco přivydělám, popř. si najdu nějaký malý úvazeček, abych úplně nezblbla a mohla se nějak realizovat, když je dítě ve školce / škole… :lol:

Máme teda jen jedno dítě, ale tolik peněz teda na měsíc nemám a ještě z toho ušetřím na dovolenou…

Já mám tedy podobné smýšlejícího muže, co se týče rozdělení roli, s tím rozdílem, že on teda hodně maká, takže ten čas fakt nemá. A protože táhne hlavní platby a účty, tak je většina péče o dítě a domácnost na mě… Co nadělám. Holt nemáme denně naklizeno, jídlo tak nějak sem tam uvařím, sem tam ošidím…

Nicméně hned na začátku jsem řekla, že odmítám ještě mít na starost zahradu, takže ta je v režii muže. Pečuje si o ni podle svého, něco pěstuje, upravuje, seká, zalévá, já jen využívám výhod zahrady v létě :lol:

Jenže ty máš jen jedno dítě. S jedním dítětem bych byla taky vysmátá.
Tříčlenná a pětičlenná domácnost ve velkém domě je něco jiného.
Plus tvůj muž něco dělá, maká, udržuje zahradu, vidíš, že se snaží.
Ten můj v současnoti jezdí do fitka a jinak sedí u mobilu a počítače a hnije zaživa. Na zahradě max. poseká trávu. A takovému se posluhuje hodně těžko, zvlášť, když je jetě protivný, nedůtklivý a konflitní.

• Citovat
  • Upravit
1332
21.2.20 12:46

@brisco Třem ne, ale zakladatelka nepíše o výdajích na děti, píše že má 25 000 na domácnost, to znamená jídlo, prášek, čisticí prostředky.

Příspěvek upraven 21.02.20 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
21.2.20 12:49
@Anonymní píše:
Ten můj v současnoti jezdí do fitka a jinak sedí u mobilu a počítače a hnije zaživa. Na zahradě max. poseká trávu. A takovému se posluhuje hodně těžko, zvlášť, když je jetě protivný, nedůtklivý a konflitní.

A nemá někde ženskou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 12:50
@aknadar píše:
Manžel má velký majetek a dá ti jen 25 tisíc? Tak o je fakt málo, když jde o pětičlennou domácnost. Prostě mu řekni, že zaplatí uklízečku třeba 2× týdně a pak by to už podle mě nějak šlo. Nebo ať ti dává víc ať nemusíš do práce :nevim: Otázkou také je, jestli z těch peněz platit třeba ještě nějaké spoření nebo pojistky pro děti, to by pak měl fakt přitlacit

Jenže on ji nezaplatí a víc peněz mi nedá. Předtím jsem měla „jen“ 20, těch 5 jsem z něj lámala čtvrt roku. Tady je problém už jen tu uklízečku sehnat a bere si 200 na hodinu.
A řekne, že přece do práce nemusím, že to je moje aktivita a jestli mi to nestačí, tak ať si vezmu ze svých úspor.
Pojistky nemáme, dětem jsem dala spořit peníze, kteté jsem zdědila po babičce, manžel nespoří nic se slovy, že přece budou dědit.
Ale já si nestěžuju tak úplně na peníze, ale když to dáš dohromady, tak v součastnosti komplet pečuju o domácnost (manžel po sobě neuklidí ani talíř, nechá bordelit děti a tak), téměř komplet o děti, svoje potřeby si financuju ze své práce a za to mám doma protivného chlapa, který se na mě pomalu ani nepodívá, hnije tu zaživa a je to jako by tu ani nebyl.
No stojí mi to za to?
Jenže nevím, jak z toho ven, aby to vlastně neodnesly hlavně děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.20 12:53
@Kristynka22 píše:
@brisco Třem ne, ale zakladatelka nepíše o výdajích na děti, píše že má 25 000 na domácnost, to znamená jídlo, prášek, čisticí prostředky.Příspěvek upraven 21.02.20 v 12:49

Domácnost znamená vše kromě nájmu, který neplatíme, dům je manžela. = veškeré moje potřeby, potřeby dětí, školky, výlety, oblečení, drogerie, dárky, zábava, 80% jídla.

• Citovat
  • Upravit
1237
21.2.20 13:06

No za čtvrt roku jsi vylámala +5 000 :mrgreen: tak je čas začít znovu lámat. Ne vážně… asi to nech nějak být, nějak se to vyřeší, přece takhle nebudete žít dalších 20 let… jestli jsi schopná něco ušetřit tak si taky sem tam dopřej, zajeď si na welnes s kámoškou nebo pár dní za mámou. barák za tu dobu nespadne a děti to přežijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11173
21.2.20 13:41
@Anonymní píše:

Jasan, u tebe jde spíš o něco jiného, než o peníze…

Já jen k těm penězům, chápu, že 3 děti a 1 je rozdíl. Já operuju s cca 20.000, z nichž hradim vše, co jsi popsala výše + si z toho platím benzín… A ještě ušetřím na dovolenou, protože můj muž nechce na dovolené jezdit… Takže si ji hradím sama.
Muž platí hypotéku, všechny energie, uhlí na zimu, náklady na údržbu zahrady a domů, sem tam na výletě zaplatí vstupy a jídlo atd…

Takže 30000+ vidím jako adekvátní k třem dětem…

Ale jak píšeš, u vás jde o něco jiného a chápu to.. Taky by mě to asi nebavilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 14:41

Holky ono nejde o to, jak jsme to měli konkrétně zařízené. Každý to má jinak a každý má životní úroveň jinou. Jde o to, že teď, v době, kdy jsem v oslabené pozici, kdy jsem mu fakt věřila, tak najednou změnil pravidla a tvrdě je prosazuje. A mně tohle nastavení nevyhovuje a nevím, jak z toho ven. A navíc jsem strašně zklamaná a cítím se ponížená.
Já si nemyslím, že by ženská měla snášet všechno, ani že by měla vse dělat a o vše se starat, pokud se takto dva nedomluví. A my se takto s mužem nikdy nedomluvili, roky to fungovalo jinak.
A unavená jsem hlavně psychicky, fyzicky jen někdy.
Já nemůžu přijít a říct „tady máš 30 tis. a odteď nehnu ani prstem“ odnesly by to samozřejmě děti a já nakonec taky.

• Citovat
  • Upravit
33665
21.2.20 14:48
@Anonymní píše:
Holky ono nejde o to, jak jsme to měli konkrétně zařízené. Každý to má jinak a každý má životní úroveň jinou. Jde o to, že teď, v době, kdy jsem v oslabené pozici, kdy jsem mu fakt věřila, tak najednou změnil pravidla a tvrdě je prosazuje. A mně tohle nastavení nevyhovuje a nevím, jak z toho ven. A navíc jsem strašně zklamaná a cítím se ponížená.
Já si nemyslím, že by ženská měla snášet všechno, ani že by měla vse dělat a o vše se starat, pokud se takto dva nedomluví. A my se takto s mužem nikdy nedomluvili, roky to fungovalo jinak.
A unavená jsem hlavně psychicky, fyzicky jen někdy.
Já nemůžu přijít a říct „tady máš 30 tis. a odteď nehnu ani prstem“ odnesly by to samozřejmě děti a já nakonec taky.

Když to u vás roky fungovalo jinak, co se stalo, že najednou muž vše změnil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.20 14:59
@arinecka píše:
Když to u vás roky fungovalo jinak, co se stalo, že najednou muž vše změnil?

Můj soukromý typ je nějaký stres, průšvih, o kterém ale nechce mluvit, nebo těžký průběh andropauzy.
On tvrdí, že jsme to přece měli takto nastavené vždy a vše, co dělal navíc bylo proto, že jsem byla milá. On si myslí, že ho schválně prudím, protože se chci rozvést. Ale to z něj vypadlo až nedávno, co bylo na začátku nevím. Ono to nešlo dopr… ze dne na den, ale muž odmítal cokoli řešit az jsme došli až sem.

• Citovat
  • Upravit
25897
21.2.20 15:06

Peněz máš dost, našla bych si paní na úklid a snažila se být s dětmi z dosahu protivného manžela. Vychovávat sama 3 děti je velice náročné. To se o ně odmítá úplně starat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33665
21.2.20 15:15
@Anonymní píše:
Můj soukromý typ je nějaký stres, průšvih, o kterém ale nechce mluvit, nebo těžký průběh andropauzy.
On tvrdí, že jsme to přece měli takto nastavené vždy a vše, co dělal navíc bylo proto, že jsem byla milá. On si myslí, že ho schválně prudím, protože se chci rozvést. Ale to z něj vypadlo až nedávno, co bylo na začátku nevím. Ono to nešlo dopr… ze dne na den, ale muž odmítal cokoli řešit az jsme došli až sem.

Jenže ty jsi pak ve stresu taky, to je pak těžký :nevim: Já nechápu, jak se může někdo prostě jen tak rozhodnout za ostatní, že prostě řekne takhle to bude a je mu fuk, co ty na to. A moc dobře ví, že to udělš, protože nechceš aby trpěly děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí