Sama na 3 děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A jak jsou ty děti staré? Myslim, ze to není tak hrozné, pokud opravdu vydělá slušné peníze. Jídlo se dá objednat, úklid zoptimalizovat a děti postupně zapojit…,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promin, ale taky mi to nepřijde tak strašne.
Pokud nemáš děti nemocné a mas je v institucích, začala bych pracovat na plny úvazek. Ve školství to rozhodne není od nevidím do nevidím. A osamostatnila se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sluzku nedelej, neni duvod. S praci na vztahu by vam mel pomoci terapeut. Kazdopadne je potreba fakt zacit zapojovat deti. Uz takove 7lete dite ti muze dost pomoci! Ted jsem se vratila z porodnice a synka jsem poprosila, aby mi zacal pomahat, ze se ted musim hodne šetřit. Dela, az celkem koukam ![]()
Drzim palce!
- Citovat
- Upravit
Nevšímala bych si ho a starala se o děti. Úklid bych extra neřešila. Takže suma sumárum odvézt děti do školy, máš krátký úvazek, pak skočíš nakoupit, uvaříš třeba 3× týdně teplou večeři, pofackuješ domácnost. Předpokládám, že máš myčku, pračku. Nepřijde mi to tak strašné. Chlapa bych vůbec neřešila, hlavně, že vás finančně zabezpečí. Píšeš že je dobrý táta, tak snad tu a tam ty děti pohlídá, ne? Když mu dáš pokoj a nebudeš ho řešit, třeba se to mezi vámi nějak uklidní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aknadar píše:
Nevšímala bych si ho a starala se o děti. Úklid bych extra neřešila. Takže suma sumárum odvézt děti do školy, máš krátký úvazek, pak skočíš nakoupit, uvaříš třeba 3× týdně teplou večeři, pofackuješ domácnost. Předpokládám, že máš myčku, pračku. Nepřijde mi to tak strašné. Chlapa bych vůbec neřešila, hlavně, že vás finančně zabezpečí. Píšeš že je dobrý táta, tak snad tu a tam ty děti pohlídá, ne? Když mu dáš pokoj a nebudeš ho řešit, třeba se to mezi vámi nějak uklidní
Souhlasím, ještě bych pro sebe chtěla auto. Svůj výdělek bych si nechávala pro svoje potřeby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
Jo holka, tady máš tu rovnoprávnost v praxi. Vysnila sis život princezničky na zámku a teď se třemi dětmi bác…srážka s realitou je krutá. Musíš se holt smekat. Nauč se selektovat co je důležité a co není, tak vypouštět.
A ten byt co máš bys nemohla prodat a za to koupit něco ve městě ve kterém žiješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vezmu to tak nějak jako odpověď pro všechny.
Dětem je 7,6 a 2, zapomněla jsem to napsat.
Pracuju tak nějak nárazově, vždy to bylo po domluvě s chlapem, protože třeba 1 den hlídal nejmladšího. Teď to dělá 2 dny v týdnu + něco doma, za dva měsíce to bude 3/4 dne + něco doma. Teď se mu to nelíbí a hlídat nechce, ale to už je vyřešeno.
S penězma to taky není bůh ví co, mám na domácnost 25 tis. od něj plus svůj rodičák a teď nějaký výdělek. Nemáme společné finance. Platí tedy i mimořádné výdaje a dovolenou, ale už začal taky držkovat.
Manžel do práce chodí také velice nárazově, max. pár hodin. Má velký majetek a ten nás vlastně živí (tím nechci říkat, že nic nedělá, ale když chce má klidně celý den pro sebe, nebo třeba jednu schůzku, někdy je toho víc, to ano, ale stabilně do práce prostě nechodí).
Když to prostě shrnu, tak se v současnosti postavil do role peněženky (a to ještě není nic moc), protože nic jiného prostě nedělá. Dětem se věnuje tak, že pohlídá, aby se nezabily, pustí jim pohádky a sám čte na mobilu. K jídlu křupky a piškoty, protože to je nejjednodušší. Když je potřeba a explicitně požádám, tak je někam zaveze nebo odveze.
Já neříkám, že to nelze zvládnout, některé ženy to tak mají, ale já jsem si takový život nevybrala, kdyby se k tomu stavěl takto od začátku, tak si rozhodně nepořizuju to třetí dítě a se dvěma už bych byla asi dávno pryč.
- Citovat
- Upravit
@lolink píše:
@PaníKadrnožková gratuluju!vse v poradku?
Dekuju
jj, uz 8 dni ![]()
- Citovat
- Upravit
25 000 plus rodičák plus výdělek je málo? Vážně?
To máš tak 35 000 ne? Vždyť tolik peněz v čistým častokrát nemají ani lidi, co dělají na plný úvazek s přesčasy
S takovýmhle budgetem bych si zajistila uklízečku, kdyby ti chodila třeba 3× týdně vysát, setřít, zamést prach, umýt koupelnu a kuchyň, tak bys defakto jen vařila a žehlila
Kdyby bylo potřeba pohlídat děti a chlap by nechtěl, tak chůva. S takovými penězi fakt nechápu stěžování si na únavu, když si můžeš dovolit zaplatit výpomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristynka22 píše:
25 000 plus rodičák plus výdělek je málo? Vážně?To máš tak 35 000 ne? Vždyť tolik peněz v čistým častokrát nemají ani lidi, co dělají na plný úvazek s přesčasy
S takovýmhle budgetem bych si zajistila uklízečku, kdyby ti chodila třeba 3× týdně vysát, setřít, zamést prach, umýt koupelnu a kuchyň, tak bys defakto jen vařila a žehlila
Kdyby bylo potřeba pohlídat děti a chlap by nechtěl, tak chůva. S takovými penězi fakt nechápu stěžování si na únavu, když si můžeš dovolit zaplatit výpomoc.
A kde vidis vydaje, ze jsi tak raz dva hotova?
- Citovat
- Upravit
@Kristynka22 píše:
25 000 plus rodičák plus výdělek je málo? Vážně?To máš tak 35 000 ne? Vždyť tolik peněz v čistým častokrát nemají ani lidi, co dělají na plný úvazek s přesčasy
Mi to nepřijde nějak moc. Si spočítejte jídlo, kroužky, oblečení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková Jasně, výdaje má každý jiné. Příspěvek jsem napsala po ‚s penězi nic moc‘. Upřímně si ale nedokážu představit, jaké strašné výdaje má, když chlap platí a 25tis je čistě na domácnost. To je jídlo, čisticí prostředky (ty se nekupují každý měsíc), prací prášek atd., ne? Já osobně za domácnost dám tak 8 000 a nešetřím, tak proto nechápu, že přes 30 čistého je málo peněz, když nemusí platit energie, nájem, ale má chlapa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, kdyby mi muž dal 25.000 měsíčně, tak seknu s prací, kde za plný úvazek mám čistého méně, a budu se starat o domácnost a dítě a občas si něco přivydělám, popř. si najdu nějaký malý úvazeček, abych úplně nezblbla a mohla se nějak realizovat, když je dítě ve školce / škole… ![]()
Máme teda jen jedno dítě, ale tolik peněz teda na měsíc nemám a ještě z toho ušetřím na dovolenou…
Já mám tedy podobné smýšlejícího muže, co se týče rozdělení roli, s tím rozdílem, že on teda hodně maká, takže ten čas fakt nemá. A protože táhne hlavní platby a účty, tak je většina péče o dítě a domácnost na mě… Co nadělám. Holt nemáme denně naklizeno, jídlo tak nějak sem tam uvařím, sem tam ošidím…
Nicméně hned na začátku jsem řekla, že odmítám ještě mít na starost zahradu, takže ta je v režii muže. Pečuje si o ni podle svého, něco pěstuje, upravuje, seká, zalévá, já jen využívám výhod zahrady v létě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má velký majetek a dá ti jen 25 tisíc? Tak o je fakt málo, když jde o pětičlennou domácnost. Prostě mu řekni, že zaplatí uklízečku třeba 2× týdně a pak by to už podle mě nějak šlo. Nebo ať ti dává víc ať nemusíš do práce
Otázkou také je, jestli z těch peněz platit třeba ještě nějaké spoření nebo pojistky pro děti, to by pak měl fakt přitlacit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit