Sama na 3 děti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Já tě chápu, děti jste si pořídili spolu, je to starost a zodpovědnost obou, pokud jste se nedohodli, že on bude živit rodinu a ty lítat kolem domácnosti a dětí, tak bych toto nebrala, jako, že se jeden rozhodne, že ho to už nebaví a že si pojede svoje a druhý to vše odedře? ani náhodou..
3 děti jsou zápřah a budovat u toho karieru nebo alespon do nějaké práce chodit na plný uvazek bez možnosti chuvy apod je skoro nemožné., ty máš taky právo na svůj život a možnost najít si adekvátní uplatnění v práci, takže s timhle by nepochodil..
Podle mě toho využívá a myslí si, že tě má jistou a zkouší to, že mu to projde, asi by se divil, kdyby ses sbalila a ahoj..máš nějaké uspory, na bydlení v pronájmu? nebo mu řekni, že proíš byt a osamostatníš se, že takto to fungovat nebude..zkus si s ním promluvit a dostat z něj, co je za tou změnou..
bud at je to tak, že teda on vydělává a ty se staráš o děti, ok..ale ne tak, že budeš služka, prostě si rozvrhnout co kdy, chůva, paní na uklid, jeho zapojená, jestli vše odmítá, hodila bych mu děti na víkend a čau, at popřemýšlí jaké to je celé dny sama na vše..a bud ho trkne nebo se bude cítít dotřený a tebe bde považovat za drzou, cco si myslíš, pak bych hledala způsob jak teda vyřešit to osamostanění se..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uslava píše:
A ty sama máš nějaký majetek nebo máš kam jít?
Něco mám, na byt v okolí Prahy to ale nestačí. Ale kdyby bylo nejhůř, tak se o sebe i děti postarat zvládnu. Ale to jsou opravdu krajní meze. Ještě pořád bych to chtěla doma spravit.
- Citovat
- Upravit
@astoret Ano, to všechno lze, ale pak už by nebylo cesty zpět a na to se ještě necítím. Já ho mám pořád ještě ráda a děti taky.
Bohužel komunikace s ním je extrémně složitá.
![]()
Děti mu klidně nechat mužů. Posadí je k PC a tabletu klidně na celý víkend a oni budou hodní. Na oběd pojedou k jeho matce, ta navaří a napeče i na další dny. Že se lepí k podlaze a děti mají špinavé oblečení ho netankuje, myčka umyje. On bude vysmátý a já jsem vadná a líná, když od něj potřebuju pomoc. Jako on je schopný, když chce. Bohužel v mé přítomnosti nechce, protože nejsem dost milá. Že nejsem milá, protože se dlouhodobě chová jako idiot, to nepřipustí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Domácnost znamená vše kromě nájmu, který neplatíme, dům je manžela. = veškeré moje potřeby, potřeby dětí, školky, výlety, oblečení, drogerie, dárky, zábava, 80% jídla.
Hustý!
Já mám děti dvě a od manžela dostanu měsíčně 5 tisíc
![]()
Pracuji na zkrácený úvazek a z toho platím vše co ty, kromě školky a výletů, protože na ně mi už nezbyde…Oblečení kupuji z bazaru, boty kupuje manžel 2× nebo 3× do roka. Já si už 3 tí rok kupuji zimní boty, ale prostě na ně nedošlo, protože je vždy něco důležitějšího ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@astoret Ano, to všechno lze, ale pak už by nebylo cesty zpět a na to se ještě necítím. Já ho mám pořád ještě ráda a děti taky.
Bohužel komunikace s ním je extrémně složitá.![]()
Děti mu klidně nechat mužů. Posadí je k PC a tabletu klidně na celý víkend a oni budou hodní. Na oběd pojedou k jeho matce, ta navaří a napeče i na další dny. Že se lepí k podlaze a děti mají špinavé oblečení ho netankuje, myčka umyje. On bude vysmátý a já jsem vadná a líná, když od něj potřebuju pomoc. Jako on je schopný, když chce. Bohužel v mé přítomnosti nechce, protože nejsem dost milá. Že nejsem milá, protože se dlouhodobě chová jako idiot, to nepřipustí.
a nějakou poradnu jsi nenadhodila? no jestli vše neguje, tak to krajní řešení bude asi jediné..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hustý!
Já mám děti dvě a od manžela dostanu měsíčně 5 tisíc![]()
Pracuji na zkrácený úvazek a z toho platím vše co ty, kromě školky a výletů, protože na ně mi už nezbyde…Oblečení kupuji z bazaru, boty kupuje manžel 2× nebo 3× do roka. Já si už 3 tí rok kupuji zimní boty, ale prostě na ně nedošlo, protože je vždy něco důležitějšího
To mě mrzí. Ale to víc peněz prostě není nebo ti je nechce dát?
- Citovat
- Upravit
@astoret píše:
a nějakou poradnu jsi nenadhodila? no jestli vše neguje, tak to krajní řešení bude asi jediné..
Poradnu jsem nadhodila už asi před rokem. Konečně teda svolil, zatím jsme byli jednou.
No nestačila jsem se divit. Je jako chodící kronika mých hříchů.
ale aspoň mluvil. Ale další termín máme až za měsíc. Sice jsme se oba ten den shodli, že to bylo fajn, ale druhý den následovala od něj scéna kvůli blbosti, včetně řevu a praskání dveřmi. To snad ještě nikdy neudělal, takže je to spíš ještě horší.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Hustý!
Já mám děti dvě a od manžela dostanu měsíčně 5 tisíc![]()
Pracuji na zkrácený úvazek a z toho platím vše co ty, kromě školky a výletů, protože na ně mi už nezbyde…Oblečení kupuji z bazaru, boty kupuje manžel 2× nebo 3× do roka. Já si už 3 tí rok kupuji zimní boty, ale prostě na ně nedošlo, protože je vždy něco důležitějšího
Holt jsi se špatně vdala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brisco píše:
Holt jsi se špatně vdala
Tak ona to asi nevi, ze ji to pripominas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To mě mrzí. Ale to víc peněz prostě není nebo ti je nechce dát?
Já ti ani nevím, taky nemáme společné peníze.
Myslím, že by ještě něco mohl přihodit, ale on toho platí fakt moc, takže prostě nemáme
Platí auto, hypotéku, (je nižší než kdybychom byly v podnájmu) všechny poplatky za byt i pojištění bytu, pojištění sebe moje i dětí, telefony, spoření dětí, mš i zš, kroužky a větší výdaje dětí
- Citovat
- Upravit
Hele, můj muž má taky 50
je cholerik a rokama se to zhoršuje
naučila jsem se mu jít z cesty
stará se o rodinu, děti (dokonce jim i chystá ráno svačiny apod.), často vaří, po menším nátlaku i uklidí
má dvě práce
problémem je ale hospoda a jeho náladičky, neurvalost..
musela jsem si vyhodnotit plusy a mínusy, taky jsem to už párkrát chtěla odpískat..
spočítej si, co bys získala ty, co děti, co ztratila
mně vychází, že bys dost ztratila
pokud bys prodala svůj byt a koupila si menší byt u vás, abys nevytrhla děti z prostředí, tak bys mu musela nechat určit výživné nejméně 15tisíc, abys vůbec vyšla a budeš počítat každou kačku..
děti máš ještě malé (s nimi by se dalo stěhovat lépe než s puberťákama, co už mají silné sociální vazby, ti by ti to nemuseli odpustit nikdy..), neunáhli se..
podle mne buď někoho má - klasická druhá míza, nebo prostě jen „dědkovatí“ a hormony taky dělají svoje..
celkově tvá situace růžová není, ale co mám v okolí své známé a kolegy ve věku tvého manžela, tak to tam probíhá plus mínus velmi podobně…
srší z tebe nespokojenost, nepomohlo by ti dát sama sebe víc do klidu, pohody a jeho brát prostě takového, jaký je?? tak jsem to vyřešila já… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já ti ani nevím, taky nemáme společné peníze.
Myslím, že by ještě něco mohl přihodit, ale on toho platí fakt moc, takže prostě nemámePlatí auto, hypotéku, (je nižší než kdybychom byly v podnájmu) všechny poplatky za byt i pojištění bytu, pojištění sebe moje i dětí, telefony, spoření dětí, mš i zš, kroužky a větší výdaje dětí
Jak říkám, mrzí mě, že ti nezbývá na sebe, ale třeba vážně více není.
Já jsem nechtěla řešit peníze, určitě se dá vyjít i za míň, jen jsem to psala proto, aby bylo jasné, že si nežiju v bůhvíjakém luxusu (i když někomu to tak připadat může) a i já se finančně podílím na chodu domácnosti a tak je podle mě spravedlivé, aby se muž také podílel na chodu domácnosti fyzicky.
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 Ano, srší ze mě nespokojenost, taky si ji tady ventiluju, abych mohla v reálu normálně fungovat.
Já unesu a utoleruju hodně, ale taky mám své limity. Jsem psychicky totálně vyždímaná.
A neumím být v pohodě, když mám na krku tři děti a veškeré organizování okolo, domácnost a celý úklid a ještě svou práci plus prakticky cokoli dalšího, co pětičlenná rodina potřebuje nebo řeší, kromě domu a auta (které by potřebovalo do servisu a evidentně to bude taky na mě). A manžel mezi tím chodí do fitka, do sauny a doma se zavře do pokoje a sedí u počítače. Ano, občas pracuje, nepopírám.
A manžel nepomůže, když už musí, tak s minimálním nutným úsilím a ještě je na mě ironický, sarkastický, uštěpačný a protivný. A pak mi tvrdí, jak on mě má rád, jak se přece snaží, ale to já vše kazím, se mnou se nedá domluvit, jsem protivná a nevděčná.
A druhý den na mě řve, že jsem líná a nic nedělám. (a to cholerik doma jsem já, manžel nikdy nekřičel, spíš neřešil a utíkal)
![]()
- Citovat
- Upravit
@brisco píše:
Holt jsi se špatně vdala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty sama máš nějaký majetek nebo máš kam jít?