Sama na 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
23.2.20 06:04

Zakladatelko, je super, že se snažíš rodinu zachránít. Sice píšeš, že myslíš hlavně na děti, ale podle toho co píšeš si nemyslím, že dětem je dobře v takové atmosféře, která u Vás panuje. Uštvaná, vynervovaná máma- protivný otec atd.
Bez peněz to nejde, ale myslím, že když bude pro tebe situace neúnosná tak ti bude s dětmi lépe v malém bytě. Myslím, že je čas na to, aby sis začala spořit bokem- když se vše urovná tak můžeš peníze třeba rozdělit dětem na spoření.

Edit: Začala bych teda u sebe. Je jasné, že tě vše vyčerpává a štve (mám „jen“ dvě děti, ale u nejmladšího mám pocit, že je vše neustále jen zapatlane, rozházené, všude drobky, pořád teče voda atd. Občas mám pocit, že hadr v ruce je můj nejlepší přítel :zed: ).
Jste v takovém začarovaném kruhu, oba podráždění a stupňuje se to. Výstup z toho kruhu a získej nadhled???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 08:54

@tmavíček Máš naprostou pravdu, vystihla jsi to, včetně té zapatlanosti ;)
Zatím jsem vnitřně rozhodnutá vydržet, za podmínky, že nebude hnusný na děti (většinou není) a bude se jim věnovat (prostor pro zlepšení je, ale brzy bude jaro, to bude líp).
Musím vydržet ještě měsíc, pak mi ubude práce, přes léto nedělám, tak bude zase líp, nejmladší poroste a nebude snad už tak náročný. A třeba se rozjede i ta poradna, budem chodit častěji…
A pokud se to nikam nepohne, tak pak už stejně asi nebudu mít zájem se snažit a půjdem pryč.
Teď ještě řeším letní dovolenou. S mužem se mi jet nechce, s mou matkou taky moc ne a navíc on se samozřejmě urazí a použil by to proti mě, a last minute se třema dětma je pasé. Ale je mi líto, že děti nepojedou k moři kvůli našim sporům. Měli jsme jet do Polska, chtěla jsem takový road trip pona pobřeží, ale nemám kapacitu na to, to celé naplánovat a zařizovat.
Nějak se nemůžu rozhodnout, co dělat. :( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1332
24.2.20 11:37

@Markéta80 Jsme 2 dospělí, 1 dítě, platím tak 50% jídla, kosmetiku (sprcháče, šampony, mýdlo, toaleťák atd.), svůj telefon, věci na malou (pleny, mléko, příkrmy, jednou za čas oblečení, když vyroste) a fakt je to cca 8000. Samozřejmě čas od času jsou výdaje vyšší, kupovala jsem holce na podzim zimní bundu, boty a fusak, já si koupím tak 1× za 3 měsíce nějaké oblečení, dekorativní kosmetiku ale průměrně je to těch 8000. Já jsem odjakživa šetřivá, i když jsem nikdy nebyla v nouzi, takže právě zvládám šetřit i na rodičáku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
24.2.20 12:41
@Anonymní píše:
@tmavíček Máš naprostou pravdu, vystihla jsi to, včetně té zapatlanosti ;)
Zatím jsem vnitřně rozhodnutá vydržet, za podmínky, že nebude hnusný na děti (většinou není) a bude se jim věnovat (prostor pro zlepšení je, ale brzy bude jaro, to bude líp).
Musím vydržet ještě měsíc, pak mi ubude práce, přes léto nedělám, tak bude zase líp, nejmladší poroste a nebude snad už tak náročný. A třeba se rozjede i ta poradna, budem chodit častěji…
A pokud se to nikam nepohne, tak pak už stejně asi nebudu mít zájem se snažit a půjdem pryč.
Teď ještě řeším letní dovolenou. S mužem se mi jet nechce, s mou matkou taky moc ne a navíc on se samozřejmě urazí a použil by to proti mě, a last minute se třema dětma je pasé. Ale je mi líto, že děti nepojedou k moři kvůli našim sporům. Měli jsme jet do Polska, chtěla jsem takový road trip pona pobřeží, ale nemám kapacitu na to, to celé naplánovat a zařizovat.
Nějak se nemůžu rozhodnout, co dělat. :( :nevim:

Já jsem doma skoro 7 let a ikdyz manžel funguje, dětem se věnuje a čas pro sebe mám, jsem z toho toho kolotoče kolem děti občas tak naštvaná a protivná, že to slízne manžel - normálně nemám pocit, že by bral jako samozřejmost to co dělám doma nebo že se věnují dětem. Spíš je to i tím zimní/hnusným počasím, kdy jsme víc doma. S přicházejícím jarem bude určitě líp.
Pro děti je nejdůležitější čas s vámi, jestli u moře nebo v lese za domem je přece jedno😉
Jen mě napadlo, jestli manžel nemá nějakou osobní krizi- větší únava, ne vše už funguje jak by třeba chtěl…? Držím Vám palce, ať vše urovnate :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
24.2.20 12:52
@Kristynka22 píše:
@Markéta80 Jsme 2 dospělí, 1 dítě, platím tak 50% jídla, kosmetiku (sprcháče, šampony, mýdlo, toaleťák atd.), svůj telefon, věci na malou (pleny, mléko, příkrmy, jednou za čas oblečení, když vyroste) a fakt je to cca 8000. Samozřejmě čas od času jsou výdaje vyšší, kupovala jsem holce na podzim zimní bundu, boty a fusak, já si koupím tak 1× za 3 měsíce nějaké oblečení, dekorativní kosmetiku ale průměrně je to těch 8000. Já jsem odjakživa šetřivá, i když jsem nikdy nebyla v nouzi, takže právě zvládám šetřit i na rodičáku :lol:

Finance jsou strašně individuální. Někdo si koupí krém za 700 a jiný za 100,já třeba kosmetiku, kterou používáme vyrábím sama. U mimin látkové pleny a kojeny do samoodstavu. Oblečení máme hodně z bazaru, protože mi přijde zbytečně kupovat nové, zvlášť u miminek, která z toho brzy vyrostou. Hodně peněz dáváme za boty.

Každý to nastavení a finanční možnosti máme jiné. Ne každý, který má větší příjmy má potřebu kupovat značkové a drahé oblečení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
24.2.20 13:27

@Kristynka22 50% jídla tak si spočti na kolik by to vyšlo ve 100% :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
24.2.20 14:11

@Kristynka22 tak to asi nejis ty? :mrgreen: pac za tphle ja dam tak 15. Jidlo kupuju veskere ja. Mame dve deti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí