Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
S pritelem jsme planovali miminko jenze on hned po narozeni rekl ze ho vubec ho nechce
Pry bude platit, ale starat se nebo tak uz vubec ne.Pry ja jsem matka tak ja se o nej mam postarat. Takze jsem zustala sama s 5 dennim miminkem a vubec nevim jak to zvladnu. Rodina mi moc nepomuze.
Je tu nekdo kdo taky zustal sam s malym ditetem? a da se to vubec zvladnout?
Kolik ti je a jak jste spolu byli dlouho? Třeba se jen lekl a vrátí se.
@Katy09 To mě mrzí, co ho k tomu proboha vedlo? To si vzpomněěl opravdu v tu nejnevhodnější dobu že ho nechce. ![]()
Da se to zvladnout. Bohuzel nejsi sama, kdo natrefil na i.iota.
Hodne odpocivej s miminkem, ze zacatku urcite. Spi s nim i pres den. At naberes silu.
A potom ai spolu vytvorite rezim, ktery vam oboum bude vyhovovat. Nejdulezitejsi je, abys byla v pohode ty. Potom zvladnes vse.
Nehromad si problemy a starosti co by kdyby. Res jen akutni, aktualni.
A tady te take vsichni podpori, kdyz budes potrebovat. Tak se niceho neboj. ![]()
@Katy09 píše:
Ahoj,
S pritelem jsme planovali miminko jenze on hned po narozeni rekl ze ho vubec ho nechcePry bude platit, ale starat se nebo tak uz vubec ne.Pry ja jsem matka tak ja se o nej mam postarat. Takze jsem zustala sama s 5 dennim miminkem a vubec nevim jak to zvladnu. Rodina mi moc nepomuze.
Je tu nekdo kdo taky zustal sam s malym ditetem? a da se to vubec zvladnout?
Proč by se to nedalo zvládnout? Pokud to zvládneš finančně (a předpokládám, že pokud jste to plánovali tak to nebude pro tebe žádný problém) tak v pohodě. ![]()
Záleží na tom, jak jsi finančně zajištěná.
Jinak máš nárok na výživné na dítě i sebe.
Jistě že se to dá zvládnout
kolikrát je chlap spíš na obtíž… ![]()
Mrzí me to. Je možné, že jen zazmatkoval
To víš, že to zvládneš. Do začátku by se Ti možná hodilo bydlet pár dní u zkušené příbuzné, matky či tedy, která poradí a na chvíli dítě pochová, aby jsi se mohla vyspat, nebo někdo ať Ti nakoupí a tak. Lepší žít sama, než s nevyrovnaným chlapem. Nebudeš muset poslouchat jeho řeči a prát a vařit mu a uklízet po něm. Znám to trochu jinak. U prvního dítka jsem se v 8 měs. rozešla s jeho otcem, protože on se mnou stejně být nechtěl, třeba měsíc se neukázal, nicméně já jsem zůstala „ta špatná“. První 2 měs. jsem bydlela s rodiči a to i z dalšího praktického důvodu, měla jsem svoji chaloupku, ve které se muselo topit dřevem a do toho se mi v šestinedělí nechtělo a mamka mi poskytla i mnoho praktických rad a hlavně uvařila mi
. Pak jsem se dala do roka dítěte dohromady s láskou svého života, ten mi náhle po 10-ti letech umřel, když nejmladšímu bylo 2,5 let. A tak musím sama zvládnout 3 děti a ještě práci (zatím půl úvazku) a taky to jde, akorát večer jak dítka spí je mi smutno a chodím sem a taky si uvědomuju, že moje dítka mohou zapomenout na veškeré kroužky, kam by je bylo nutno vozit, ale jinak zvládáme dobře.
Určitě to zvládneš
Nebudeš se muset starat ještě o chlapa, to je taky výhoda.
Hodně odpocivej s mimcem, vyprdni se na úklid a užívej si mateřskou. A když si už si budeš říkat, že nemůžeš, dej prcka do kočárku a jdi ven vyčistit si hlavu
U mě to vždycky zabírá, když je chlap v práci a malá má blbej den. Držím palce. ![]()
Mrzi me to, když rodina nepomuze, mas aspon nejakou kamaradku ktera te podpori a pomuze kdyz si nebudes s necim vedet rady? jak pisou holky mysli ted jen na sebe a miminko, jak jsi na tom financne?
Dekuju vam vsem za podporu ![]()
Financne blbe, jelikoz jsem byla zavisla jen na nem:/
@Katy09 můžu vědět jak jsi to pak zvládala a vyřešila?
s přítelem jsme se rozešli, mám dvouměsíčního chlapečka, pouze příjem z rodičovského příspěvku a k rodině jít nemůžu ![]()
@teenush tak pro tyhle případy jsou příplatky a doplatky na bydlení, být sama s dítětem už není nic zvláštního.. navíc pak už školky začínají brát děti od 2 let, dá se to po překonání této doby už kombinovat s prací a samy taky celý život nezůstanete, jste všechny mladé, život jde holt dál.. Jen jsou to příběhy často jak přes kopírák - nevyzrálý vztah, nedospělí muži, kteří zklamou v těch nejdůležitějších životních momentech.. asi to chce příště pořádně vybírat a zapojit hlavně mozek …