Sama s novorozencem

66
28.8.16 20:23

sama s novorozencem

Ahoj,
S pritelem jsme planovali miminko jenze on hned po narozeni rekl ze ho vubec ho nechce :( Pry bude platit, ale starat se nebo tak uz vubec ne.Pry ja jsem matka tak ja se o nej mam postarat. Takze jsem zustala sama s 5 dennim miminkem a vubec nevim jak to zvladnu. Rodina mi moc nepomuze.
Je tu nekdo kdo taky zustal sam s malym ditetem? a da se to vubec zvladnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35766
28.8.16 20:29

Kolik ti je a jak jste spolu byli dlouho? Třeba se jen lekl a vrátí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33507
28.8.16 20:32

@Katy09 To mě mrzí, co ho k tomu proboha vedlo? To si vzpomněěl opravdu v tu nejnevhodnější dobu že ho nechce. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
28.8.16 20:32

Da se to zvladnout. Bohuzel nejsi sama, kdo natrefil na i.iota.
Hodne odpocivej s miminkem, ze zacatku urcite. Spi s nim i pres den. At naberes silu.
A potom ai spolu vytvorite rezim, ktery vam oboum bude vyhovovat. Nejdulezitejsi je, abys byla v pohode ty. Potom zvladnes vse.
Nehromad si problemy a starosti co by kdyby. Res jen akutni, aktualni.
A tady te take vsichni podpori, kdyz budes potrebovat. Tak se niceho neboj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
28.8.16 20:33
@Katy09 píše:
Ahoj,
S pritelem jsme planovali miminko jenze on hned po narozeni rekl ze ho vubec ho nechce :( Pry bude platit, ale starat se nebo tak uz vubec ne.Pry ja jsem matka tak ja se o nej mam postarat. Takze jsem zustala sama s 5 dennim miminkem a vubec nevim jak to zvladnu. Rodina mi moc nepomuze.
Je tu nekdo kdo taky zustal sam s malym ditetem? a da se to vubec zvladnout?

Proč by se to nedalo zvládnout? Pokud to zvládneš finančně (a předpokládám, že pokud jste to plánovali tak to nebude pro tebe žádný problém) tak v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12893
28.8.16 20:37

Záleží na tom, jak jsi finančně zajištěná.
Jinak máš nárok na výživné na dítě i sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.16 20:39

Jistě že se to dá zvládnout :) kolikrát je chlap spíš na obtíž… :mrgreen:
Mrzí me to. Je možné, že jen zazmatkoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
28.8.16 20:47

@Katy09 Také mě to moc mrzí.. Držím palce… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
28.8.16 20:47
:hug: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.16 21:01

To víš, že to zvládneš. Do začátku by se Ti možná hodilo bydlet pár dní u zkušené příbuzné, matky či tedy, která poradí a na chvíli dítě pochová, aby jsi se mohla vyspat, nebo někdo ať Ti nakoupí a tak. Lepší žít sama, než s nevyrovnaným chlapem. Nebudeš muset poslouchat jeho řeči a prát a vařit mu a uklízet po něm. Znám to trochu jinak. U prvního dítka jsem se v 8 měs. rozešla s jeho otcem, protože on se mnou stejně být nechtěl, třeba měsíc se neukázal, nicméně já jsem zůstala „ta špatná“. První 2 měs. jsem bydlela s rodiči a to i z dalšího praktického důvodu, měla jsem svoji chaloupku, ve které se muselo topit dřevem a do toho se mi v šestinedělí nechtělo a mamka mi poskytla i mnoho praktických rad a hlavně uvařila mi :-). Pak jsem se dala do roka dítěte dohromady s láskou svého života, ten mi náhle po 10-ti letech umřel, když nejmladšímu bylo 2,5 let. A tak musím sama zvládnout 3 děti a ještě práci (zatím půl úvazku) a taky to jde, akorát večer jak dítka spí je mi smutno a chodím sem a taky si uvědomuju, že moje dítka mohou zapomenout na veškeré kroužky, kam by je bylo nutno vozit, ale jinak zvládáme dobře.

• Citovat
  • Upravit
5283
28.8.16 21:08

Určitě to zvládneš ;) Nebudeš se muset starat ještě o chlapa, to je taky výhoda. ;) Hodně odpocivej s mimcem, vyprdni se na úklid a užívej si mateřskou. A když si už si budeš říkat, že nemůžeš, dej prcka do kočárku a jdi ven vyčistit si hlavu :) U mě to vždycky zabírá, když je chlap v práci a malá má blbej den. Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
28.8.16 21:52

Mrzi me to, když rodina nepomuze, mas aspon nejakou kamaradku ktera te podpori a pomuze kdyz si nebudes s necim vedet rady? jak pisou holky mysli ted jen na sebe a miminko, jak jsi na tom financne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.8.16 09:38

Dekuju vam vsem za podporu :kytka:

Financne blbe, jelikoz jsem byla zavisla jen na nem:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
14.10.18 11:00

@Katy09 můžu vědět jak jsi to pak zvládala a vyřešila? :think: s přítelem jsme se rozešli, mám dvouměsíčního chlapečka, pouze příjem z rodičovského příspěvku a k rodině jít nemůžu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24782
14.10.18 11:24

@teenush tak pro tyhle případy jsou příplatky a doplatky na bydlení, být sama s dítětem už není nic zvláštního.. navíc pak už školky začínají brát děti od 2 let, dá se to po překonání této doby už kombinovat s prací a samy taky celý život nezůstanete, jste všechny mladé, život jde holt dál.. Jen jsou to příběhy často jak přes kopírák - nevyzrálý vztah, nedospělí muži, kteří zklamou v těch nejdůležitějších životních momentech.. asi to chce příště pořádně vybírat a zapojit hlavně mozek …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová