Už jen dva spánky?

4471
25.8.16 15:58

Už jen dva spánky?

Ahoj všem, Dcera má 4,5 měsíce a poslední dobou má problém se spaním přes den…myslíte, že jí můžou už stačit jen dva spánky? Vstává cca 7:00, v 9:00-10:30 spí ale pak už se mi ji nedaří po obědě uspat…v půl, druhé..ve dvě..kolem třetí..Myslíte, že už v tomto věku může být tak dlouho vzhůru? (myslím od těch 10:30 třeba do 15:00? (spát večer chodí kolem osmé..) Dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
319
25.8.16 16:04

Můj syn spal taky 2× přes den do roka, po roce do dvou let už jen jednou po obědě a od dvou let už přes den nespal. Dcera to měla jinak byla větší spáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.8.16 16:18

Je to úplně normální. Od 4 do 7 měsíců mi takhle dcera spala taky, od 7měsíců už jen jednou přes den.

• Citovat
  • Upravit
5010
25.8.16 16:58

Dcera mi spala taky tak dvakrát denně asi od pěti měsíců, ale ta měla ten režim trochu pravidelnější. Synek teďka (necelých 6m) spí přes den taky málo, ale je to spíš tím, že tu pořád huláká starší, než že by nechtěl spát :zed: Spí teda později, tak 10-11, pak asi 14-15 a pak už obvykle až do večera neusne, spát chodí kolem osmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.8.16 17:03

Tak to preci vidis, jestli ji to staci nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.8.16 17:38

@reinkarnace jasné, nenuť, jsou děti, co nemají potřebu spánku tak velkou.. náš malý spal, ale 3× denně 10-15 minut :lol: větší potřebu měl tak v roce a půl, ale co by mimino fakt ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.8.16 19:03

@jenny.fields @martina.se kdybych ji nenutila, tak mi od narození nespí vůbec…bývaly dny, kdy byla vkuse vzhůru 15 hodin a pak usnula na 20 minut. Takže jsem ji doslova musela UČIT SPÁT. S první jsem vůbec nemusela řešit nic, ani uspávat..pro tuto mi měli dát nějaké opium už v porodnici :cert: ale už je to lepší, v noci spává hezky, přes den dávala 3× po hodině zhruba..(ale mám ji zavěšenou u stropu zatím…děsný návyk, ale jsem ráda, že spí :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
25.8.16 19:06

Syn byl rvave a neklidne dite, spaval pres den 3×2o min., vecer usinal kolem 22 az 23h a vstaval v 5 rano…zlomilo se to asi kolem 1,5 roku a pak spaval po obede i 3 hodiny a ja chodila s udivem kontrolovat zda zije :lol: ale je pravda, ze mu ten spanek jako kojenci asi chybel- proto byl tak podrazdeny a brecel a pak z unavy nespal…jestli tvoje dite je spokojene a ma ten spanek tak pravidelne, tak mu to asi staci :nevim: je pravda, ze pozdeji jsem ho celkem „nutila“chodit spat po obede, sam by nesel- a rval by unavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.8.16 19:20

@reinkarnace já nosila v šátku, hačka je taky super.. ale jako prostě jsou děti, co spánek nepotřebují, starší mi taky zlobil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
25.8.16 20:45

@reinkarnace To je jako bys psala o mojí prvorozené… Ta přes den spala jedině když někdo drncal s kočárem, později jsem dvakrát denně chodila na dvouhodinovou procházku s malou v šátku. Ale s druhým dítětem už takovýhle luxus nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
26.8.16 14:03
@Suzuveverka píše:
@reinkarnace To je jako bys psala o mojí prvorozené… Ta přes den spala jedině když někdo drncal s kočárem, později jsem dvakrát denně chodila na dvouhodinovou procházku s malou v šátku. Ale s druhým dítětem už takovýhle luxus nejde.

no právě..kdybych měla jen ji, tak si to nějak udělám..ale takhle se musí hold přízpůsobit občas ona, občas starší..ale já bych neměnila…kdyby tato byla prvorozená, druhé dítě už bych možná nechtěkla :-D začátky byly dost krušné ale brala jsem to tak nějak s nadhledem…jako prvorodička bych se už někde houpala. Navíc naše starší je zlatíčko a je trpělivá..slovo „počkej“ slýchá několikrát denně a ví, že když počká, tak se jí vždycky pak věnuju a vynahradím jí to ;) takže je taky hodná a nechá mě kojit, přebalovat (to většinou děláme spolu), ví, že když malou uspávám, tak si má hrát a být potichu…protože spící ségra = mít mámu jen pro sebe (to pochopila rychle) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
26.8.16 14:32

@reinkarnace No já to mám právě naopak no. A když brácha spinká, tak to znamená, že budeme co nejvíc mluvit a pokud možno nahlas, plácat bráchu po zádech a podobně. Když jde máma kojit, tak musí okamžitě na nočník nebo tak něco. Slovo počkej znamená, že mi bude požadavek opakovat se zvyšující se hlasitostí, dokud nedosáhne svého… No bomba :zed: Ale zas si říkám, že být to naopak, tak bych byla dost nemile překvapená. Takhle jsem čekala nejhorší peklo všech pekel a ono je to jen takové předpeklí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová