Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Zuzkka píše:
Holky, troufla byste si letět se šestiletý děckem k mori samotné? nemam s kým letět a konecne se naskytla nejaka kačka, ale mám obavy.. byla jsem asi pětkrát u moře v Chorvatsku, v Itálii ale nikdy jsem neletela ani letadlem, jak to chodi na letišti? Jak budu vedet, kam mám jít????? to same az tam vstoupíme z letadla, tak se ani uz nedomluvim ???? to se máš tam ujme nějaký delegát? mam mám strach z nějakého problému a ja na to budu sama ????
Byla jsem se synem 16 v Egypte a uz ne prave z neznalosti jazyka. V hotelu nikdo znamy, delegatka v podstate neexistovala, na vsechno sami, kdyz se neco na pokoji rozbilo, nebylo to mozne resit atd. Neumet jazyk je fakt pruser bez anj uz nikdy. a to byl hotel allexklusiv
@lilith1 co to je hotel allexclusiv?
Já nevim, ale pokud se něco na pokoji rozbije, tak třeba v dnešní době má každý chytrý telefon, kde je překladač, nebo vzít anglický slovník, najít si tam, co potřebuju. V tomhle bych problém neviděla, rukama nohama se dá domluvit všude, sice člověk vypadá jako blbec, ale dá se.My jsme letos letěli s německou ck z Německa, a němčinu jsme vůbec nepotřebovali. Delegáta jsme neviděli vůbec, ani nevím, jestli tam nějaký byl. Jazykové bariery bych se fakt nebála, spíš toho, co jsem psala před tím, že by se mi něco stalo a dítě tam zůstalo samo.Jak někdo psal, asi kontaktovat delegáta, ale delegát se těžko při svojí práci bude starat o cizí dítě, třeba několik dní, než by se to vyřešilo, nebo se tam dostal někdo z rodiny.
@ahhotep píše:
presne, nedejbize, kdyz se neco stane, treba s ditetem, dimluvit se u lekare, ztratit se, zeptat se na cestu..
Já anglicky tak nějak umím, maturovala jsem z anj ???? a urcite určitě bych letěla z cestovkou, jen se porad nemůžu rozhodnout prave z tech důvodů, co píšete.. ze kdyby se něco stalo me ????
@Zuzkka tak se zkus zeptat v cestovce co se v takových případech dělá?
@Zuzkka Ahoj, plánuju s dcerou sama na dovolenou 19.-26.8., ale busem chorvatsko, jestli netrváš na Řecku, můžeme se třeba domluvit. ještě nemám nic zabukované, koupím nějaký last minute.
Nejvíc bych se bála, že se mi něco stane a dítě tam zůstane samo. Na letišti a samotná cesta je myslím v pohodě. Odkud byste letěly? A ještě je jasný, že sama s dítětem si vůbec neodpočinete, pořád hlídat, zvlášť u moře. Já byla před týdnem v Bulharsku s dcerou a s manželem, takže jsme se v hlídání střídali a taky nemám pocit, že bych si odpočinula.
@lenk z chorvatska se příští týden vrati mala, chtela jsem Řecko ????
@Zuzkka píše:
@lenk z chorvatska se příští týden vrati mala, chtela jsem Řecko ????
Však Chorvatsko je veliké…Jistě bysme nejely na stejné místo ![]()
V pohodě, já řeším peníze, a do Itálie nechci, takže mi moře nejlíp vychází busem Chorvatsko.
Kolik počítáš že tě vyjde to Řecko?
@Zuzkka nepanikar, nejhorsi je smrt z vydeseni. moje petileta by se teda o sebe „postarala“ - rozhodne bych nemela strach ze bude mit ujimani. v recku muze byt nekdo z rodiny nejpozdeji druhy den, rekove milujou deti, navic velmi pravdepodobne bude v hotelu x dalsich ceskych rodin pokud se mala nedomluvi. rozhodne bych nesilela ze zustane sama nekde na plazi pres noc. i v pripade te naprosto nepravdepodobne eventuality ze by se ti neco zasadniho stalo…
@lenk píše:
Však Chorvatsko je veliké…Jistě bysme nejely na stejné místo
V pohodě, já řeším peníze, a do Itálie nechci, takže mi moře nejlíp vychází busem Chorvatsko.
Kolik počítáš že tě vyjde to Řecko?
Ano, ale v Chorvatsku uz jsem byla několikrát a mala uz take, nejde mi o moře jako takové ale prave se dostat jinak než Chorvatsko.. to si ty peníze radeji schovám a počkám na dalsi rok, kdy se k nám treba nekdo přidá ???? počítala jsem tak cca 30tis.
@lilith1 píše:
Byla jsem se synem 16 v Egypte a uz ne prave z neznalosti jazyka. V hotelu nikdo znamy, delegatka v podstate neexistovala, na vsechno sami, kdyz se neco na pokoji rozbilo, nebylo to mozne resit atd. Neumet jazyk je fakt pruser bez anj uz nikdy. a to byl hotel allexklusiv
syn 16 neumí anglicky? On nechodil do školy?
@BloomingGorgeous
poletím také sama s dcerou bude jí v srpnu 6. Mám stejné obavy jak ty neumím jazyk, bojím se abych nezmatkovala hlavně tam. Také chci do řecka. Z letadla mám také strach.
@Zuzkka @loulek holky, je krajně nepravděpodobné, že by se vám na dovolené něco stalo, tak aby jste se nepostaraly o své holčičky, pokud z toho máte strach, tak dejte dcerce kartičku s číslem na delegátku, kdyby něco.
Pokud jedete s cestovkou - předpokládám, že ano, tak delegátka hovoří česky max slovensky. Přečtete si to v katalogu nebo se zeptejte v cestovce a tam, kde není česká- slovenská delegátka raději ne.
Jinak lidé jsou solidární, pokud jde o malé děti, a všude jsou v hotelech češi, určitě by malou holku nenechali na pláži, ale ujali by se jí.
Ale jak říkám, pravděpodobnost, že se vám něco stane je minimální, když si dáváte pozor.
A pro cesty na dovolené s cestovkou zas tak nutné umět jazyk není. Když umíte málo anglicky je to horší, než když neumíte nic. Oni vám pak plynně odpovídají anglicky, protože si myslí, že umíte dobře - a vy rozumíte prd.
Tak se nebojte, dobře vyberte a jeďte. Hezkou dovolenou
@loulek píše:
@BloomingGorgeous
poletím také sama s dcerou bude jí v srpnu 6. Mám stejné obavy jak ty neumím jazyk, bojím se abych nezmatkovala hlavně tam. Také chci do řecka. Z letadla mám také strach.
Ja jsem jenom radila, muzes dohledat. Nikam sama s ditetem nejedu.