Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, trápí mě jedna věc. Mám 8M syna, po porodu jsme se přestěhovali z Brna na mnohem menší městečko. Problém je v tom, že tady nikoho neznám, nemám žádnou kamarádku. Jsem pořád sama se synem, partner stále pracuje v brně a je tady jen některé dny. Zkoušela jsem navštěvovat různé kurzy (moc jich tady bohužel není) a tam se seznámit, ale nějak to nevyšlo. Mám známé, ale ne kamarádky… Na procházky chodím sama s kočárem, ještě k tomu je tady jen pár obchodů a skoro žádné vyžití… Třeba nejbližší bazén 30km
. Už mi z toho hrabe, nevím, jak se seznámit a dost se tady nudím, stále jen uklízet a vařit a starat se o malého. Včera už jsem měla pořádnou depku
… díky za rady Téra a František
Rézi-a proč jste se z Brna přestěhovali?Manžel tam má práci a ty si tam byla zvyklá…nejde to odstěhovat se zpět?
Také jsem ta povaha,že bych se neuměla odstěhovat a zvyknout si někde jinde.Proto mě napadá nastěhovat se zprátky.
Rézi:tak jsme na tom úplně stejně…Mám pocit jak kdyby si mluvila o mém městečku.Já jsem tady 10let a kamarádky prostě tady nemám
nejsem ten tip co by se vnucoval a ty maminy co tady jsou se znají a nepotřebují se seznamovat s někým novým..Taky bych se chtěla vrátit do Brna ale manžel o tom nechce ani slyšet nebo řekne at si ten byteček koupím ![]()
Rikas, ze manzel pracuje v Brne a par dni tam je…mate tam jeste byt? V tom pripade nez sama trcet nekde v prdelakove bez nikoho, tak bych byla s nim v Brne.
Popripade jestli by tvoji situaci nevyresilo druhe auto do rodiny, abys ty mohla za svyma kamaradkama a aktivitama a do Brna jezdit podle chuti a libosti.
Hanka:Nevím jak Rézi ale já nemám řidičák takže aktivity fakt nejsou
A když už se něco najde tak není hlídání protože manža celý dny v práci,a babičky nejsou ![]()
ahoj, no je to složitější, v Brně jsme měli podnájem 1+1 a s malým už by jsme se tam nevešli… Ten už nemáme, partner spí po kamarádech
… občas bych tam mohla s ním být, ale nechci zase otravovat někoho jiného..
jo a tady v Telči máme dům po rodičích.. řidičák zatím nemám, plánuju na jaře autoškolu, ale i tak bude trvat dlouho než si troufnu jezdit do Brna ![]()
mila2113 píše:
Rézi:tak jsme na tom úplně stejně…Mám pocit jak kdyby si mluvila o mém městečku.Já jsem tady 10let a kamarádky prostě tady nemámnejsem ten tip co by se vnucoval a ty maminy co tady jsou se znají a nepotřebují se seznamovat s někým novým..Taky bych se chtěla vrátit do Brna ale manžel o tom nechce ani slyšet nebo řekne at si ten byteček koupím
milo, přesně, jak říkáš… taky se nechci vnucovat a tady se zná každý s každým, holky kolem 30 mají své kamarádky a aktivity, nepotřebujou novou téru z Brna ![]()
lasička1 píše:
Rézi-a proč jste se z Brna přestěhovali?Manžel tam má práci a ty si tam byla zvyklá…nejde to odstěhovat se zpět?
Také jsem ta povaha,že bych se neuměla odstěhovat a zvyknout si někde jinde.Proto mě napadá nastěhovat se zprátky.
lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká
, ani tady neni kam jít, obejdu 2× námstí a co dál ![]()
rézi82 píše:mila2113 píše:milo, přesně, jak říkáš… taky se nechci vnucovat a tady se zná každý s každým, holky kolem 30 mají své kamarádky a aktivity, nepotřebujou novou téru z Brna
Rézi:tak jsme na tom úplně stejně…Mám pocit jak kdyby si mluvila o mém městečku.Já jsem tady 10let a kamarádky prostě tady nemámnejsem ten tip co by se vnucoval a ty maminy co tady jsou se znají a nepotřebují se seznamovat s někým novým..Taky bych se chtěla vrátit do Brna ale manžel o tom nechce ani slyšet nebo řekne at si ten byteček koupím
rézi82 píše:lasička1 píše:lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká
Také jsem ta povaha,že bych se neuměla odstěhovat a zvyknout si někde jinde.Proto mě napadá nastěhovat se zprátky., ani tady neni kam jít, obejdu 2× námstí a co dál
Rézi si budeš dělat řidičák!!A kdo ti pohlídá dítka když budeš mít jízdy..Já o řidičáku uvažuji deset let ale nějak nevím kam s dítkem ![]()
mila2113 píše:rézi82 píše:lasička1 píše:lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká
Také jsem ta povaha,že bych se neuměla odstěhovat a zvyknout si někde jinde.Proto mě napadá nastěhovat se zprátky., ani tady neni kam jít, obejdu 2× námstí a co dál
![]()
![]()
![]()
manža by mě řekl že máme hřiště tak proč nejdu tam..Ale Bud tam nikdo není nebo jsou to již zmíněné maminy které vrhají pohledy
chodila jsem na masáže kojenců, s těma babama se pozdravím, to je vše… ted na jogu a tam se prostě cvičí a oni pak klepou v šatně, ale jinak nic… jj, chlapy to vidí střašně jednoduše, prý mám někoho oslovit na ulici
HAHAHA už vidím jeho ![]()
mám jen jedno dítko zatím, manža dělí některé dny z domu, takže tu hodku to s ním večer vydrží… bude to složitější, ale snad to půjde ![]()
Ahoj Rézi,
mám pocit, že tohle budu brzy taky zažívat. My plánujeme utéct ze špatného ovzduší. A to tady máme obě rodiny, dcerka tady chodí do školky, je tady milión kurzů, kam můžu s dětma chodit a kam už chodí dcerka „sama“. Bude to strašně těžké, ale už mi oba začínají marodit s průduškama a to není na moje nervy.
Telč je nádherná, hrozně ráda tam jezdím, ale souhlasím s tebou, že tam opravdu není co dělat. Ještě se můžeš projít zámeckým parkem a to je tak všchno.
Co takhle zkusit na maminkovských stránkách podobné téhle (ještě znám sousedy „baby-cafe“ a „modrý koník“) jestli tam nejsou nějaké maminky z Telče nebo přilehlých vesniček?
Od nás z diskuze tam jezdí holčina za rodinou, tak jí na tebe dám tip ![]()
Hlavně se drž a nepropadej depce! Na jaře bude líp!
rézi82 píše:mila2113 píše:chodila jsem na masáže kojenců, s těma babama se pozdravím, to je vše… ted na jogu a tam se prostě cvičí a oni pak klepou v šatně, ale jinak nic… jj, chlapy to vidí střašně jednoduše, prý mám někoho oslovit na ulicirézi82 píše:lasička1 píše:lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká
![]()
![]()
![]()
manža by mě řekl že máme hřiště tak proč nejdu tam..Ale Bud tam nikdo není nebo jsou to již zmíněné maminy které vrhají pohledy
![]()
HAHAHA už vidím jeho
mám jen jedno dítko zatím, manža dělí některé dny z domu, takže tu hodku to s ním večer vydrží… bude to složitější, ale snad to půjde
To že mám oslovovat maminy na ulici
mě manža taky říkal
sem se od srdce zasmála že ti chlapy fakt někdy perlí
![]()
AHoj, zažívám to samé. Ono je to taky těžké si najít kamarádky, když je takhle zúžený výběr. Na malém městě/vsi je jen pár bab ve stejném věku a dělat násilí sobě i jim, abychom se bavily jen tak o něčem mi přijde taky hloupé.