Sama v novém městě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
20.1.11 05:44

Sama v novém městě

Ahoj, trápí mě jedna věc. Mám 8M syna, po porodu jsme se přestěhovali z Brna na mnohem menší městečko. Problém je v tom, že tady nikoho neznám, nemám žádnou kamarádku. Jsem pořád sama se synem, partner stále pracuje v brně a je tady jen některé dny. Zkoušela jsem navštěvovat různé kurzy (moc jich tady bohužel není) a tam se seznámit, ale nějak to nevyšlo. Mám známé, ale ne kamarádky… Na procházky chodím sama s kočárem, ještě k tomu je tady jen pár obchodů a skoro žádné vyžití… Třeba nejbližší bazén 30km :(. Už mi z toho hrabe, nevím, jak se seznámit a dost se tady nudím, stále jen uklízet a vařit a starat se o malého. Včera už jsem měla pořádnou depku :cry: … díky za rady Téra a František

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
20.1.11 06:53

Rézi-a proč jste se z Brna přestěhovali?Manžel tam má práci a ty si tam byla zvyklá…nejde to odstěhovat se zpět?
Také jsem ta povaha,že bych se neuměla odstěhovat a zvyknout si někde jinde.Proto mě napadá nastěhovat se zprátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
20.1.11 07:57

Rézi:tak jsme na tom úplně stejně…Mám pocit jak kdyby si mluvila o mém městečku.Já jsem tady 10let a kamarádky prostě tady nemám :-( nejsem ten tip co by se vnucoval a ty maminy co tady jsou se znají a nepotřebují se seznamovat s někým novým..Taky bych se chtěla vrátit do Brna ale manžel o tom nechce ani slyšet nebo řekne at si ten byteček koupím :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
20.1.11 08:12

Rikas, ze manzel pracuje v Brne a par dni tam je…mate tam jeste byt? V tom pripade nez sama trcet nekde v prdelakove bez nikoho, tak bych byla s nim v Brne.

Popripade jestli by tvoji situaci nevyresilo druhe auto do rodiny, abys ty mohla za svyma kamaradkama a aktivitama a do Brna jezdit podle chuti a libosti.

• Citovat
  • Upravit
1114
20.1.11 08:19

Hanka:Nevím jak Rézi ale já nemám řidičák takže aktivity fakt nejsou :roll: A když už se něco najde tak není hlídání protože manža celý dny v práci,a babičky nejsou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
20.1.11 08:36

ahoj, no je to složitější, v Brně jsme měli podnájem 1+1 a s malým už by jsme se tam nevešli… Ten už nemáme, partner spí po kamarádech :(… občas bych tam mohla s ním být, ale nechci zase otravovat někoho jiného.. :think: jo a tady v Telči máme dům po rodičích.. řidičák zatím nemám, plánuju na jaře autoškolu, ale i tak bude trvat dlouho než si troufnu jezdit do Brna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
20.1.11 08:38
mila2113 píše:
Rézi:tak jsme na tom úplně stejně…Mám pocit jak kdyby si mluvila o mém městečku.Já jsem tady 10let a kamarádky prostě tady nemám :-( nejsem ten tip co by se vnucoval a ty maminy co tady jsou se znají a nepotřebují se seznamovat s někým novým..Taky bych se chtěla vrátit do Brna ale manžel o tom nechce ani slyšet nebo řekne at si ten byteček koupím :-P

milo, přesně, jak říkáš… taky se nechci vnucovat a tady se zná každý s každým, holky kolem 30 mají své kamarádky a aktivity, nepotřebujou novou téru z Brna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
20.1.11 08:41
lasička1 píše:
Rézi-a proč jste se z Brna přestěhovali?Manžel tam má práci a ty si tam byla zvyklá…nejde to odstěhovat se zpět?
Také jsem ta povaha,že bych se neuměla odstěhovat a zvyknout si někde jinde.Proto mě napadá nastěhovat se zprátky.

lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká 8-o , ani tady neni kam jít, obejdu 2× námstí a co dál :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
20.1.11 08:49
rézi82 píše:
mila2113 píše:
Rézi:tak jsme na tom úplně stejně…Mám pocit jak kdyby si mluvila o mém městečku.Já jsem tady 10let a kamarádky prostě tady nemám :-( nejsem ten tip co by se vnucoval a ty maminy co tady jsou se znají a nepotřebují se seznamovat s někým novým..Taky bych se chtěla vrátit do Brna ale manžel o tom nechce ani slyšet nebo řekne at si ten byteček koupím :-P
milo, přesně, jak říkáš… taky se nechci vnucovat a tady se zná každý s každým, holky kolem 30 mají své kamarádky a aktivity, nepotřebujou novou téru z Brna :roll:
:palec: si to vystihla, jak jak ti rozumím :lol: :lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
20.1.11 08:51
rézi82 píše:
lasička1 píše:
lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká 8-o , ani tady neni kam jít, obejdu 2× námstí a co dál :-(
:palec: :palec: :lol: :lol: manža by mě řekl že máme hřiště tak proč nejdu tam..Ale Bud tam nikdo není nebo jsou to již zmíněné maminy které vrhají pohledy :evil:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
20.1.11 08:54

Rézi si budeš dělat řidičák!!A kdo ti pohlídá dítka když budeš mít jízdy..Já o řidičáku uvažuji deset let ale nějak nevím kam s dítkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
20.1.11 09:01
mila2113 píše:
rézi82 píše:
lasička1 píše:
lasičko, no nemáme peníze na to koupit tam něco a dům v kterém bydlíme je jen z třetiny můj, takže ho prodat nemůžu… Do brn se někdy v budoucnu plánujeme vrátit, ale já řeším co ted, tady sama s malým… fakt už mi z toho hrabká 8-o , ani tady neni kam jít, obejdu 2× námstí a co dál :-(
:palec: :palec: :lol: :lol: manža by mě řekl že máme hřiště tak proč nejdu tam..Ale Bud tam nikdo není nebo jsou to již zmíněné maminy které vrhají pohledy :evil:

chodila jsem na masáže kojenců, s těma babama se pozdravím, to je vše… ted na jogu a tam se prostě cvičí a oni pak klepou v šatně, ale jinak nic… jj, chlapy to vidí střašně jednoduše, prý mám někoho oslovit na ulici :pankac: :lol: HAHAHA už vidím jeho :pocitac:
mám jen jedno dítko zatím, manža dělí některé dny z domu, takže tu hodku to s ním večer vydrží… bude to složitější, ale snad to půjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
20.1.11 09:02

Ahoj Rézi,

mám pocit, že tohle budu brzy taky zažívat. My plánujeme utéct ze špatného ovzduší. A to tady máme obě rodiny, dcerka tady chodí do školky, je tady milión kurzů, kam můžu s dětma chodit a kam už chodí dcerka „sama“. Bude to strašně těžké, ale už mi oba začínají marodit s průduškama a to není na moje nervy.

Telč je nádherná, hrozně ráda tam jezdím, ale souhlasím s tebou, že tam opravdu není co dělat. Ještě se můžeš projít zámeckým parkem a to je tak všchno.

Co takhle zkusit na maminkovských stránkách podobné téhle (ještě znám sousedy „baby-cafe“ a „modrý koník“) jestli tam nejsou nějaké maminky z Telče nebo přilehlých vesniček?

Od nás z diskuze tam jezdí holčina za rodinou, tak jí na tebe dám tip :wink:

Hlavně se drž a nepropadej depce! Na jaře bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
20.1.11 09:07
rézi82 píše:
mila2113 píše:
rézi82 píše:
lasička1 píše:
:palec: :palec: :lol: :lol: manža by mě řekl že máme hřiště tak proč nejdu tam..Ale Bud tam nikdo není nebo jsou to již zmíněné maminy které vrhají pohledy :evil:
chodila jsem na masáže kojenců, s těma babama se pozdravím, to je vše… ted na jogu a tam se prostě cvičí a oni pak klepou v šatně, ale jinak nic… jj, chlapy to vidí střašně jednoduše, prý mám někoho oslovit na ulici :pankac: :lol: HAHAHA už vidím jeho :pocitac:
mám jen jedno dítko zatím, manža dělí některé dny z domu, takže tu hodku to s ním večer vydrží… bude to složitější, ale snad to půjde :palec:

To že mám oslovovat maminy na ulici :lol: :lol: mě manža taky říkal :lol: :lol: :lol: sem se od srdce zasmála že ti chlapy fakt někdy perlí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.1.11 09:09

AHoj, zažívám to samé. Ono je to taky těžké si najít kamarádky, když je takhle zúžený výběr. Na malém městě/vsi je jen pár bab ve stejném věku a dělat násilí sobě i jim, abychom se bavily jen tak o něčem mi přijde taky hloupé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová