Samostudiem angličtiny z A2 na B2?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Samostudiem angličtiny z A2 na B2?
Hezký den,
zajímala by mě zkušenost těch, kteří toho dosáhli
Je reálné se samostudiem dostat z A2 na B2, respektive plynulou AJ, za rok a čtvrt při studiu cca 2 hodiny denně? Vím, že záleží na hodně okolnostech, ale jestli tu je někdo, kdo toho dosáhl, aniž by vycestoval do zahraničí nebo chodil na lekce s lektorem.
Nyní mám angličtinu na úrovni A2 - studovala jsem jí na střední, následná maturita, od té doby jsem jí moc nepoužívala. Občas psanou v práci.
Aktuálně jedu Duolingo, čtu knížky “graded readers”, poslouchám podcasty, sleduji anglické filmy s anglickými titulky. Snažím se aktivně učit nová slovíčka, fráze, apod.
Nechci komentáře typu, že to je individuální apod. Spíš mě zajímá komu se to podařilo ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Znalost slovicek a gramatiky urcite ano.
Ale B2, z mého pohledu, kdyz vim, co od treba kandidátů o práci pri B2 ocekavam, je jiz plynula komunikace slovní, a tu z knizek nevyctes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Znalost slovicek a gramatiky urcite ano.
Ale B2, z mého pohledu, kdyz vim, co od treba kandidátů o práci pri B2 ocekavam, je jiz plynula komunikace slovní, a tu z knizek nevyctes.
Z knizek ne, ale kombinaci- poslech, komunikace s rodilým mluvcim, cetba v originale, bez problemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Z knizek ne, ale kombinaci- poslech, komunikace s rodilým mluvcim, cetba v originale, bez problemu.
Ona ale pise bez komunikace s lektorem nebo kymkoliv. Jen z knih, podcastů, lekcí v duolongu a filmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery31 píše:
Hezký den,zajímala by mě zkušenost těch, kteří toho dosáhli
Je reálné se samostudiem dostat z A2 na B2, respektive plynulou AJ, za rok a čtvrt při studiu cca 2 hodiny denně? Vím, že záleží na hodně okolnostech, ale jestli tu je někdo, kdo toho dosáhl, aniž by vycestoval do zahraničí nebo chodil na lekce s lektorem.
Nyní mám angličtinu na úrovni A2 - studovala jsem jí na střední, následná maturita, od té doby jsem jí moc nepoužívala. Občas psanou v práci.
Aktuálně jedu Duolingo, čtu knížky “graded readers”, poslouchám podcasty, sleduji anglické filmy s anglickými titulky. Snažím se aktivně učit nová slovíčka, fráze, apod.
Nechci komentáře typu, že to je individuální apod. Spíš mě zajímá komu se to podařilo ☺️
Podarilo, za rok a pul. Španělština. Ale mam I nejake partaky na povidani, online. Nic mi neuci, neopravuji, jen mluvime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Ona ale pise bez komunikace s lektorem nebo kymkoliv. Jen z knih, podcastů, lekcí v duolongu a filmů.
Ne, to nepíše. Píše bez lektora. Bez lektora to jde, bez problemu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Ne, to nepíše. Píše bez lektora. Bez lektora to jde, bez problemu
No ale pise o duolingu, knizkach, podcastech a filmech. Nepise nic o konverzaci ![]()
No, tak zakladatelko, budes s nekym i mluvit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mar__tanka1983
@Lama Lama
Holky, měla jsem na mysli bez lektora. Lektory jsem už zkoušela a ten typ studia mi nevyhovoval. Navíc jsem teď na mateřské a nikam se nedostanu. Přemýšlela jsem o nějaké komunikaci s někým “jentak” v aj, ale nějak nevím kde hledat..když už by to byl lektor, tak spíš takové povídání, než aby mi dával úkoly apod. Ale jsem limitovaná časem, že můžu jen večery no. A nenašla jsem nikoho, a to samostudium mě baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Podarilo, za rok a pul. Španělština. Ale mam I nejake partaky na povidani, online. Nic mi neuci, neopravuji, jen mluvime.
A kde jste takové parťáky našla? Nějaké random někde ve skupině nebo to jsou kamarádi? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně mi přišlo, že Duolingo je fajn na udržování a slovíčka, ale od určitě úrovně to moc už dopředu neposunuje.
Pokud budeš tomu opravdu věnovat 2 hodiny denně, můžeš se celkem dobře naučit číst, slovíčka, snad i to porozumění mluveného slova. Ale bála bych se mluvení, konverzace a delších proslovů, z vlastní zkušenosti se to opravdu pořádně natrénuje jen s dobrým učitelem.
Nicméně, pokud ti jde o nějaký certifikát typu FCE, tak ten jsem dělala také jenom po hodinách na SŠ a mluvení jsem měla hodně slabé, ale v pohodě to stačilo. Nicméně jsem se reálně naučila mluvit až když jsem mluvila denně v práci v AJ…
A plynulá AJ je od B2 celkem dost vzdálená. S B2 se v pohodě domluvíš, přečteš skoro celé noviny, ale běžné rychlé slangové mluvě nebo nářečí neporozumíš na 100%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se to povedlo - z nuly na C1 samostudiem. Člověk čte, učí se slovíčka a fráze, poslouchá nahrávky, sleduje videa. Jen s tím detailem mluvení - měla jsem nacvičené všechno, ale mluvení jsem bez online hodin s rodilými mluvčími nedala.
Takže sice samostudiem (zkoušku C1 jsem udělala ještě před jakýmikoliv lekcemi s rodilými mluvčími), ale ta neschopnost se pohotově vyjádřit mě nakonec dohnala a ty lekce jsem si zaplatit musela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery31 píše:
A kde jste takové parťáky našla? Nějaké random někde ve skupině nebo to jsou kamarádi?
Facebook skupiny, Tandem a Hellotalk. Chvili to trva, musis se probrat lidma, co tp berou jako seznamku. Ale podarilo se mi sehnat na kazdy den jednoho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kyslík píše:
Mně se to povedlo - z nuly na C1 samostudiem. Člověk čte, učí se slovíčka a fráze, poslouchá nahrávky, sleduje videa. Jen s tím detailem mluvení - měla jsem nacvičené všechno, ale mluvení jsem bez online hodin s rodilými mluvčími nedala.
Takže sice samostudiem (zkoušku C1 jsem udělala ještě před jakýmikoliv lekcemi s rodilými mluvčími), ale ta neschopnost se pohotově vyjádřit mě nakonec dohnala a ty lekce jsem si zaplatit musela.
Stejna zkušenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja se nejlip rozkecala s manzelovymi prateli, cizinci zijici v ČR (Francouz, Maročan). Dvojka vína a uz to jede ![]()
Ona ta komunikace, ta interakce je prostě nejdulezitejsi, no… Za me i důležitější než pilování gramatiky k dokonalosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery31 píše:
A kde jste takové parťáky našla? Nějaké random někde ve skupině nebo to jsou kamarádi?
Dcera si našla na přípravu na zkoušku C1 lektorku na webu i-talky. Jsou to placené lekce, najdeš tam různé úrovně a zaměření. Manžel si takhle našel lektorkou na udržovací konverzace. Měl to i později odpoledne. Máme s tímto webem dobré zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit