Samovolný potrat - jak probíhaly dny a vyšetření po tom potratu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
864
24.3.12 20:57

Honzo, po 12. tt to legálně NIKDO neudělá, pokud k tomu nebude doporučení jiného lékaře, že jde buď o zdraví matky nebo o poškozený plod…
Víš, je mi jasné, že po adopci vás to bude mrzet, ale… a to mi věř: bude vás to mrzet méně, než když nyní zabijete už hotové dítě. Ono v 15. tt jde už o hotového člověka… Bohužel… Proto se to po 12. tt dává k té etické komisi a lehké to prý není…
S rodiči je to těžké pokaždé, ale třeba vás překvapí… Už se to stalo a vrátit to nejde…
Myslím, že adopci vám rodiče jistě schválí, možná, že překvapivě některá z maminek sama nabídne pomoc s výchovou. Spolužačka mého syna otěhotněla v osmé třídě ZŠ. Její rodiče byli na mrtvici - to je jasné, kdo by nebyl… Ale nakonec její mamka holčičku adoptovala.
Ale ať je to jak chce, zkuste napřed legální možnosti: Plánovanou adopci, rodiče…
Je to vážně těžká situace. Škoda, že to přítelkyně nezjistila dříve, bývali byste to měli už dávno za sebou…
Zkuste to ještě probrat a hlavně s rozumem a v klidu…
Moc držím palce! Vždy se dá najít rozumné řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
24.3.12 21:11

Honzíku pokud nemáte jinou možnost tak aspon k adopci.Na potrat ne,já bych nešla.A zvláště když je to v 15tt.Nese to riziko,přítelkyně už pak nemusí otěhotnět až bude chtít nebot už to není tak v začátku.Jestli ji neodradí jakýma přístrojema na ni půjdout tak pak nevim.Dolehne to na vás psychicky zvláště na ni.

• Citovat
  • Upravit
864
24.3.12 21:24

Přesně, jak píše Breuovi… zkuste co nejvíc uvažovat o té adopci, jak už jsem ti psala… Bude to menší riziko pro přítelkyni do budoucna.
Psychicky se také snáz unese adopce, než potrat hotového človíčka… Když už se to nechalo zajít tak daleko, je toto opravdu nejrozumnější řešení… A hlavně legální a s nejmenšími psychickými následky pro všechny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.1.15 23:29

potrat

Ahoj,
Jsem v 11tt a nemam emryo, v sobotu jsem zacla krvacet (ocekavany samovolny potrat), a tak jsem se chtela zeptatjestli nevite kolikza to budu platit? Velikost plodu je 22,5 mm dekuji monca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.15 08:35

Ahoj holky, omlouvám se, že se ptám anonymně, ale nechci, aby někdo věděl, že toto řeším. Cca 3 týdny zpět jsem si dělala test, byl pozitivní, druhá čárka sice nebyla úplně silná jako ta první, nicméně o dušíka zrovna už taky nešlo. Dva dny zpět jsem ale začala silně špinit hnědým výtokem a včera krvácet jasně červenou krví, která už je dnes do černa a do toho ze mne jsou nějaké větší kusy čehosi… Myslíte, že jde o samovolný potrat? Můj gyn bude až v pondělí, teď má dovču a když jsem volala do nemocnice na gyn, tak mi řekli, že teď už stačí vydržet do pondělí, že jestli to být nemá, tak nebude a hotovo… Omlouvám se za ten podrobný popis a zrovna teď, tak akorát „ke snídani“, ale nějak nevím, tak jsem se chtěla poradit. Předem moc děkuji za případné odpovědi a názory. Moc díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.15 08:39

Oprava - ze mne jdou nějaké větší kusy. Jsem to po sobě nečetla a teď čumim jak jantar na to :D

• Citovat
  • Upravit
6094
10.4.15 08:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se, že se ptám anonymně, ale nechci, aby někdo věděl, že toto řeším. Cca 3 týdny zpět jsem si dělala test, byl pozitivní, druhá čárka sice nebyla úplně silná jako ta první, nicméně o dušíka zrovna už taky nešlo. Dva dny zpět jsem ale začala silně špinit hnědým výtokem a včera krvácet jasně červenou krví, která už je dnes do černa a do toho ze mne jsou nějaké větší kusy čehosi… Myslíte, že jde o samovolný potrat? Můj gyn bude až v pondělí, teď má dovču a když jsem volala do nemocnice na gyn, tak mi řekli, že teď už stačí vydržet do pondělí, že jestli to být nemá, tak nebude a hotovo… Omlouvám se za ten podrobný popis a zrovna teď, tak akorát „ke snídani“, ale nějak nevím, tak jsem se chtěla poradit. Předem moc děkuji za případné odpovědi a názory. Moc díky :kytka:

ahoj, bohužel to vypadá na potrat, ale taky to tak být nemusí, nenechala bych se odbít a jela na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
10.4.15 08:50

@dituleska Naprost souhlasím. Potrat to být určitě může, ale šance, že se mimčo udrží také je. Také bych jela na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
12921
10.4.15 10:02

Zustala byc domastejne na te pohotovosti ti nepomuzou pokud se to ma idrzet tak se to udrai

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
10.4.15 10:16

@annaei No mohli by dát třeba Utrogestan a Ascorutin. Třeba by se to ještě zvládlo.

• Citovat
  • Upravit
12921
10.4.15 10:19

@pavlats tak vetsinou pokud je to zp ten plod neni v poradku a to uz to nezachrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
10.4.15 10:19

Přesně tak, jako vím že to nejsou zrovna tabletky které by tě zachránily, ale každý pokus se počítá, a alespon by věděla na čem je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
10.4.15 11:18

Ahojky nepřináším bohužel dobré zprávy v lednu měla jsem to samé co ty a dva dny po krvácení jsem mela na tt už jen jedu čárku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.15 12:56

Holky děkuju za názory, já si to myslela no… Když to řeknu uplně na plné ústo, tak ty kusy, já nevim, asi cenťák a pul na cenťák no, prostě žádný, když tady někde píšou, jak šly kusy zdrcnuté krve apod… Zkusim za pár dní tedy udělat tt.. Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.8.17 23:04

Ahoj, chci se zeptat, přes rok a půl sem brala antikoncepci a teď na chvíli vynechala cca měsíc a půl jí nemám a zřejmě sme to neuhlídali a předevčírem sem začala krvácet jako přo menstruaci a dneska ze mě cosi vyšlo, bolí mě dost břicho a dneska sem hodně krvácela, mohl to být samovolný potrat? A jak to dál řešit?, dítě opravdu teď nechceme. Protože jsme oba mladí :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty