Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, přes rok a půl sem brala antikoncepci a teď na chvíli vynechala cca měsíc a půl jí nemám a zřejmě sme to neuhlídali a předevčírem sem začala krvácet jako přo menstruaci a dneska ze mě cosi vyšlo, bolí mě dost břicho a dneska sem hodně krvácela, mohl to být samovolný potrat? A jak to dál řešit?, dítě opravdu teď nechceme. Protože jsme oba mladí
Jak tohle můžeme vědět? Jak dlouhé máš cykly? Kdy máš ovulaci? Zašla bych si na gyndu a začala se chránit.
Ahojte holky
prosím vas zajímalo by me jestli mel někdo zkušenosti… Minuly tyden jsem se dozvěděla ze jsem tehotna pres testy.. V pondělí jsem sla na gindu ten mi rekl ze to je nejspíš brzo ptz v deloze nic neni vidět jelikož poslední ms jsem mela 13.12 a to mivam cca co 25-26dni cyklus.. Tak mi vzal ktev.. Odpoledne mi volal ze mam hcg 26 at prijdu pozítří znova na krev ze je možné ze to je úplný začátek ze stoupne.. Ale bohužel druhy odběr ve čtvrtek uz jsem mela pouze 6hcg tak mi rekl ze to je potrat.. V patek jsem zacla krvacet a bolesti.. Jela jsem na gindu a ze to vypada ze se to vyluci ze me samo.. A dnes jsem sla na kontrolu a deloha úplně cista ze to ze me cele odeslo.. Uz nekrvacim vubec.. Takze se to ani do delohy nedostalo.. A ma otazka zni je mozne ze muzu treba uz dnes zkoušet zase? Kdyz jsem nemela vyskrab proste nic? Je pravděpodobné ze muzu zapadnou kdyz jsem se docetla ze je telo jakoby pohnojene? A je i moznost druheho potratu?
nebo radeji počkat nez prijde prvni ms? Dr rikak ze se muze dostavit i za několik tydnu az
prosim co myslíte? Miminko bychom chteli
děkuji moc za jakoukoliv odpověď ![]()
@Lamátko píše:
Můžeš hned
Opravdu? Me dr dnes právě řekl ze at pockam minimálně na 2 az 3 cykly… Ze je vetsi pravděpodobnost ze potratim podruhe
*tak mam kapku strach ikdyz nektere maminky psali ze se tadarilo.. A opravdu neni moc brzo kdyz to jsou pouze 3 dny po potratu?
Mě Dr po samovolnem potratu řekla, že můžu hned po ukončení krvácení, že je to dobře připravené. Povedlo se okamžitě, ale ve 12tt jsem měla zamlkle a musela na kyretáž, to mohlo být způsobeno ale čímkoliv..po kyretáži jsme pak 3 měsíce čekali a pak to vyšlo zas hned a konečně úspěšně. Držím palce!
@Anonymní píše:
Opravdu? Me dr dnes právě řekl ze at pockam minimálně na 2 az 3 cykly… Ze je vetsi pravděpodobnost ze potratim podruhe*tak mam kapku strach ikdyz nektere maminky psali ze se tadarilo.. A opravdu neni moc brzo kdyz to jsou pouze 3 dny po potratu?
Stat se muze samozrejme cokoli…muze se zadarit, jak rikas, rika se, ze je „pohnojeno“, ale taky to muze dopadnout blbe a muzes znovu potratit…zalezi ted jen na tobe, jak se citis a jak to citis ![]()
@Anonymní píše:
Ahojte holkyprosím vas zajímalo by me jestli mel někdo zkušenosti… Minuly tyden jsem se dozvěděla ze jsem tehotna pres testy.. V pondělí jsem sla na gindu ten mi rekl ze to je nejspíš brzo ptz v deloze nic neni vidět jelikož poslední ms jsem mela 13.12 a to mivam cca co 25-26dni cyklus.. Tak mi vzal ktev.. Odpoledne mi volal ze mam hcg 26 at prijdu pozítří znova na krev ze je možné ze to je úplný začátek ze stoupne.. Ale bohužel druhy odběr ve čtvrtek uz jsem mela pouze 6hcg tak mi rekl ze to je potrat.. V patek jsem zacla krvacet a bolesti.. Jela jsem na gindu a ze to vypada ze se to vyluci ze me samo.. A dnes jsem sla na kontrolu a deloha úplně cista ze to ze me cele odeslo.. Uz nekrvacim vubec.. Takze se to ani do delohy nedostalo.. A ma otazka zni je mozne ze muzu treba uz dnes zkoušet zase? Kdyz jsem nemela vyskrab proste nic? Je pravděpodobné ze muzu zapadnou kdyz jsem se docetla ze je telo jakoby pohnojene? A je i moznost druheho potratu?
nebo radeji počkat nez prijde prvni ms? Dr rikak ze se muze dostavit i za několik tydnu az
prosim co myslíte? Miminko bychom chteli
děkuji moc za jakoukoliv odpověď
Na nic čekat nemusíš. Ostatně já taky nečekala a do měsíce jsem byla znovu těhotná.
Co jsem slyšela, tak když je to takhle brzy a samovolně, tak můžeš hned a naopka teď je velká šance, jak je tělo nastartované, že to vyjde ![]()
Kdyby jsi aktivně neběžela k mudr ani nevíš že jsi těhotná brala by jsi to jako zpožděnou ms, takže se klidně snaž nebo by jsi se po zpoždění ms nesnažila?
Tak upřímně me se ještě teda nikdy nestalo aby se mi spozdila, tak proto ten test jsem si udelala… A sla hned k dr jelikoz me stale strašně bolelo v podbřišku ale az tak ze jsem si sotva sedla… Tak ted opravdu nevim jestli radeji pockat aspon na prvni ms nebo ne… Citim se dobre, jsem optimista a priroda to tak bohužel rozhodla.. Jen nevím jestli by to nebylo pro me horsi pak ze bych potratila podruhé ![]()
Ja potratila v zari, rekli ze muzu otehotnet hned, ze naopak kdyz otehotnis do 6 mesicu po potratu tak je nejlepsi sance, ze bude vse v poradku. No pockali jsme na jednu MS, spis aby pak pripadne bylo jednodussi urcit delku tehotenstvi. Otehotnela jsem hned v listopadu. Ale bohuzel mimodelozni
Odstranili mi vejcovod a opet rekli, ze klidne se muzeme zacit snazit hned, nebo nejlepe po jedne ms zas kvuli tomu aby se to pak lepe pocitalo. Ale rozhodli jsme se chvili pockat, at si telo odpocine.
Tak ted uz úplně vaham jestli opravdu raději nepockat aspon do 1 ms ![]()
@david Potratila jsem v 15tt po zjištění VVV PLODU. Podstoupila jsem revizi dělohy pod CA. Určitě by tvá partnerka měla podstoupit to též.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.