Samoživitelka, jak ušetřit

Anonymní
28.9.20 19:30

Samozivitelka jak usetrit

Ahoj, jsem sama s dcerkou 8 let a az nyni po 6 letech samozivitelky na me finance začínají dolehat:(
Muj plat cca 27tis, 2tis benzin, vyzivne 4 tis.Do toho byt skoro 12(hypo a poplatky).
Jidlo he strasne drahe, pokud chceme jist trochu kvalitne.
Ted druzina, krouzky, dale je potreba zimni obuc a oblečení..
Stare auto atd.
Holky, jak usetrit?
Obleceni pro dcerku a obuv - obleceni kupuji lidl, kik, sportisimo..
Obcas h&m..
Proste se mi zda, ze leti tisícovka za tisícovkou..
Omlouval se ta anonym. K

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
28.9.20 19:36

No, bohužel to tak je. Já mam pocit, že hadrů jsou všude hromady, chápu, že chceš holce koupit občas něco pěknýho, ale koukni občas i na bazar do skupin kde prodávají lidl, kik, pepco nebo i to hmko, občas tam jsou fajn věci za pár korun. Na jídle bych nešetřila, respektive jasně, hlídat slevy, plánovat dle letáku, ale nekupovala bych horší kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
28.9.20 19:36

Hadry bych kupovala v sekaci. Sobe i diteti. Nevim, kde bydlis, ve vetsim meste to nebude problem, pri trose snahy sezenes vsechno a nikdo to nepozna. Jinak nevim, v nejhorsim zrusit krouzky, ale az jako posledni moznost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
28.9.20 19:39

:nevim: Psát jídelníčky, přemýšlet vařit, osobně mám úchylku a do sklenice hazim 50 koruny. Ročně to udělá dobrých 20-25 tisíc a nebolí to. Kdybych je nechala v peněžence rozkutali se ani nevis jak :nevim:. Boty alespoň pro sebe když konci sezóna (na tu další) když jsou výrazně slevy. Totéž bundy to se dá odhadnout i u deti.

• Citovat
  • Upravit
1818
28.9.20 19:41

Hele já nemám problém s financemi, nejsem samozovitelka, ale příčí se mi kupovat drahé hadry na děti. Kupují převážně v bazarkach, třeba na fcb. Ve školce to stejně zničí. Tedy kromě bot. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 19:45

Ja mám děti 3, plat 30.000, výživné dostávám 7.000, dojíždění 4.000, jezdíme hodně po kroužcích, jedno z dětí hraje hokej. Byt stojí 18.000. Dávám to. Slevu na děti na dani si nechávám vyplácet jednou ročně, dělá to kolem 50.000 a když nemám, tak beru z toho (lyzak, zuby,…) Taky dávám bokem drobné, teď je tam asi 14.000 na vánoce.

• Citovat
  • Upravit
1923
28.9.20 19:45

Opravdu je všechno dost drahé.
Já sice nejsem samoživitelky a mám i větší příjmy. Ale když vše rozpocitam, jak mám, taky toho moc nezbyde. Těch nezbytných výdajů je proste mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
28.9.20 19:47
@Anonymní píše:
Ja mám děti 3, plat 30.000, výživné dostávám 7.000, dojíždění 4.000, jezdíme hodně po kroužcích, jedno z dětí hraje hokej. Byt stojí 18.000. Dávám to. Slevu na děti na dani si nechávám vyplácet jednou ročně, dělá to kolem 50.000 a když nemám, tak beru z toho (lyzak, zuby,…) Taky dávám bokem drobné, teď je tam asi 14.000 na vánoce.

Zvládneš z 15 tisic financovat jídlo, kroužky, obleceni, pojistky, opravy, drobné nákupy atd?

Smekam :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
28.9.20 19:49

@mamina89 Taky tak. A troufam si rict, ze to neni videt. Naopak, sama mam kvalitnejsi veci, nez, co bych koupila v obchodech typu hm… Nekupuju tam tedy vsechno, ale vetsinu ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 19:51

Já vyrostla v tak chudé rodině, že jsem v dětství nosila modely i 20 nebo 30 let staré a každý se mi smál. Takže já dětem kupuji nové - CA, Lindex, Marks and Spencer. Mám hrůzu, že by měly mé děti zažívat to, co jsem zažívala já v dětství. Musela jsem si tehdy pracně vybojovávat své místo mezi dětmi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 19:56

@janoma opravy v bytě netřeba, všechno hradí vlastník, proto mám ten byt tak drahý, minulý měsíc mi třeba koupil novou lednici. Ještě mám vlastně příjmy z podnikání 2.000 - 3.000. Když kixne auto, pomůže otec nebo si můžu půjčit služební. Když nemám, beru z těch daní. Žijeme si dobře, nic mi nechybí. I jime zdravě, dětem oblečení i často siju, baví mě to, ale vyjde to 3× dráž než kik nebo Pepco. Nepracuji na plný úvazek, kdyby bylo třeba, můžu si úvazek navýšit a udělá mi to třeba 2000-3000, ale ja nechci, děti jsou ještě dost malé.

• Citovat
  • Upravit
32913
28.9.20 20:01
@Anonymní píše:
Já vyrostla v tak chudé rodině, že jsem v dětství nosila modely i 20 nebo 30 let staré a každý se mi smál. Takže já dětem kupuji nové - CA, Lindex, Marks and Spencer. Mám hrůzu, že by měly mé děti zažívat to, co jsem zažívala já v dětství. Musela jsem si tehdy pracně vybojovávat své místo mezi dětmi.

Dneska je to jiné. Stejné značky koupíš za hubičku z druhé ruky a jako nové. Nebo jiné značky. Je jich dneska tolik..a oblečení 20-30 let dneska už neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.9.20 20:04
@Anonymní píše:
Já vyrostla v tak chudé rodině, že jsem v dětství nosila modely i 20 nebo 30 let staré a každý se mi smál. Takže já dětem kupuji nové - CA, Lindex, Marks and Spencer. Mám hrůzu, že by měly mé děti zažívat to, co jsem zažívala já v dětství. Musela jsem si tehdy pracně vybojovávat své místo mezi dětmi.

Mam deti mozna jeste male, ale znacku obleceni tedy vubec neresi, ani to, jestli je to nove z obchodu, ci pouzite po detech od kamaradky nebo koupene v sekaci. :nevim: Obleceni lze sehnat opravdu levne a deti pritom nemusi vypadat jako strasak do zeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
28.9.20 20:08

Sedmnáct tisíc na jídlo pro dospělého a dítě a na oblečení je málo? Kolik myslíš, že bys tak potřebovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.9.20 20:09

@andelka83 Presne. Na znackach ve stylu Nike leginy/teplaky, triko a boty adidas u nas trpi snad jen mensina. Prijde mi ti stejne nevkusne, jako chozeni v teplakach ci deravych jeans do skoly, i kdyz mnoho z nich je jiste koupeno jinde nez v Pepcu ci Kiku. Zlate jeany a svetr ze sekace nebo toho Kiku pro kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová