Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A otázka je? Chová se k tobě tak, jak jí to sama dovolíš. Buď asertivní a občas jí oponuj nebo setři, když je to přes čáru. To je prostě život, každému se nazalíbíš a každý je jiný…
@Martha03 neumím ji oponovat ani ji setřít, snažím se k ní být hodná a milá. Potom mě něco řekne, že jen se na ni dívám a nevím co odpovědět.
@Anonymní píše:
@Martha03 neumím ji oponovat ani ji setřít, snažím se k ní být hodná a milá. Potom mě něco řekne, že jen se na ni dívám a nevím co odpovědět.
Nejsi hodná a milá (promiň mi to ),ale spíš blbá. Když se od ní necháš urážet, myslíš, že se to změní tím, že na ni budeš milá a hodná? Ne… Dokud se ji nepostavíš lepší to nebude.
Si spíše blbá, že si od ní necháš vše líbit
. Normálně jí přestaň lézt do zad*u.
![]()
@neila snaží se mít jakoby nademnou navrch a v něčem soutěžit. Např. něco udělám na pohoštění a ona později udělá to stejné, s tím že ona to má lepší, ještě to i řekne, větou: jak si minule udělala… tak takhle se to nedělá, podívej, já to mám správně. Přitom nikdo jiný si na určitý pokrm, který ona zkritizovala nestěžoval. ![]()
@Anonymní píše:
a to je ta chyba, když se jen díváš a mlčíš, tím víc si dovoluje, jiná rada oprostě není, než si ji usměrnit a evidentně slušným chováním to nepůjde, i když ty se chováš spíš podřízeně a nesebevědomě, to nemá s hodností nic společného, i hodný člověk může druhého slušně a aserivně odpálkovat, takže její chování k tobě je tvoje chyba, bohužel
@PeBa12 já bych se jí i postavila, jenže tím bych se zase rozhádala s bratrem, že jsem ji něco řekla. Byl by při ní, což je pochopitelně, když je to jeho manželka.
@Anonymní píše:
@neila snaží se mít jakoby nademnou navrch a v něčem soutěžit. Např. něco udělám na pohoštění a ona později udělá to stejné, s tím že ona to má lepší, ještě to i řekne, větou: jak si minule udělala… tak takhle se to nedělá, podívej, já to mám správně. Přitom nikdo jiný si na určitý pokrm, který ona zkritizovala nestěžoval.
Na to bych ji odpověděla jednoduše a jasně… “opravdu? Přijde mi, ze to máš nějaké nedochucené… cos tam zapomněla dát?”
zvrtla bych se na patě a čau ![]()
@Anonymní píše:
@neila snaží se mít jakoby nademnou navrch a v něčem soutěžit. Např. něco udělám na pohoštění a ona později udělá to stejné, s tím že ona to má lepší, ještě to i řekne, větou: jak si minule udělala… tak takhle se to nedělá, podívej, já to mám správně. Přitom nikdo jiný si na určitý pokrm, který ona zkritizovala nestěžoval.
Ano ale to je o tom, že si jí nenastavila žádné hranice. Vozí se po tobě, protože jí to umožňuješ a jí se líbí, že si na někom může hladit ego… Zřejmě nejsi moc výřečná a nemáš ráda konflikty a tak máš pocit, že stylem „jsem hodná, milá a neštěkám. Chcete mě?“ něčeho dosáhneš. Bohužel ne. U těchto typů si prostě musíš dupnout nebo tě sežerou. Pokud by mi řekla to o tom jídle, tak bych ji jen řekla, že je to její názor. Malými krůčky se distancuj, když jí to neumíš říct „na plnou hubu“…
@neila tak jsem ji ten pokrm pochválila, že ho má dobrý. Ale v první moment jsem mlčela a jen se na ni dívala. A to není poprvni.Ja na ni přátelsky ještě ji u bráchy chválím a ona mě vždy něčím setře.
@Martha03 neumím a nevím jak nastavit hranice. Jak se nastavují hranice?
Bráchovi ji chválím, udržují si jinak odstup, protože aby neřekla, že na ni žárlím a nepřeji bráchovi vztah.
Holky, když ji ukážu hranice dupnu si, nenechám si od ní její výroky líbit, zaútočí na mě brácha, že proti ní něco mám, zastane se jí. Mám s tím zkušenost.
Kdyz si od ní nenechám její výroky líbit a řeknu jí svoje, rozhádám se kvůli tomu s bráchou. Já budu v rodině ta špatná.
@Anonymní píše:
@PeBa12 já bych se jí i postavila, jenže tím bych se zase rozhádala s bratrem, že jsem ji něco řekla. Byl by při ní, což je pochopitelně, když je to jeho manželka.
Proč by ses měla rozhádat s bratrem? Jakože by ti brácha vyčetl, že po sobě nenecháš šlapat? To máte divné vztahy… A už vůbec nechápu proč ji vychvaluješ když je na tebe taková. Začínám mít spíš pocit, že si hrozně přeješ aby tě měla ráda a uděláš pro to všechno i za cenu vlastního ponížení…
Ahoj holky, chtěla bych se s váma podělit o zkušenost nebo i poradit.
Jde o švagrovou, která očividně podle chování přístupu chce mít nademnou navrch. Jakoby semnou chtěla pořád v něčem soutěžit a ukázat, že ona je ta lepší. Snažím se s ní vyjít, brát ji takovou jaká je ale čím víc se snažím ukázat, že jsem ji přijala, tím víc je to horší.
Prosím o anonym. Chová se tak a dovolí si některé řeči jen ke mě.