A zase ta švagrová

Anonymní
28.9.20 13:36

A zase ta švagrová.2

Ahoj holky, chtěla bych se s váma podělit o zkušenost nebo i poradit.
Jde o švagrovou, která očividně podle chování přístupu chce mít nademnou navrch. Jakoby semnou chtěla pořád v něčem soutěžit a ukázat, že ona je ta lepší. Snažím se s ní vyjít, brát ji takovou jaká je ale čím víc se snažím ukázat, že jsem ji přijala, tím víc je to horší.
Prosím o anonym. Chová se tak a dovolí si některé řeči jen ke mě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
28.9.20 13:38

A co ti provedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.9.20 13:40

A otázka je? Chová se k tobě tak, jak jí to sama dovolíš. Buď asertivní a občas jí oponuj nebo setři, když je to přes čáru. To je prostě život, každému se nazalíbíš a každý je jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 13:42

@Martha03 neumím ji oponovat ani ji setřít, snažím se k ní být hodná a milá. Potom mě něco řekne, že jen se na ni dívám a nevím co odpovědět.

• Citovat
  • Upravit
2424
28.9.20 13:45
@Anonymní píše:
@Martha03 neumím ji oponovat ani ji setřít, snažím se k ní být hodná a milá. Potom mě něco řekne, že jen se na ni dívám a nevím co odpovědět.

Nejsi hodná a milá (promiň mi to ),ale spíš blbá. Když se od ní necháš urážet, myslíš, že se to změní tím, že na ni budeš milá a hodná? Ne… Dokud se ji nepostavíš lepší to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
28.9.20 13:46

Si spíše blbá, že si od ní necháš vše líbit :-). Normálně jí přestaň lézt do zad*u. :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 13:47

@neila snaží se mít jakoby nademnou navrch a v něčem soutěžit. Např. něco udělám na pohoštění a ona později udělá to stejné, s tím že ona to má lepší, ještě to i řekne, větou: jak si minule udělala… tak takhle se to nedělá, podívej, já to mám správně. Přitom nikdo jiný si na určitý pokrm, který ona zkritizovala nestěžoval. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1573
28.9.20 13:48
@Anonymní píše:

a to je ta chyba, když se jen díváš a mlčíš, tím víc si dovoluje, jiná rada oprostě není, než si ji usměrnit a evidentně slušným chováním to nepůjde, i když ty se chováš spíš podřízeně a nesebevědomě, to nemá s hodností nic společného, i hodný člověk může druhého slušně a aserivně odpálkovat, takže její chování k tobě je tvoje chyba, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 13:49

@PeBa12 já bych se jí i postavila, jenže tím bych se zase rozhádala s bratrem, že jsem ji něco řekla. Byl by při ní, což je pochopitelně, když je to jeho manželka.

• Citovat
  • Upravit
16186
28.9.20 13:51
@Anonymní píše:
@neila snaží se mít jakoby nademnou navrch a v něčem soutěžit. Např. něco udělám na pohoštění a ona později udělá to stejné, s tím že ona to má lepší, ještě to i řekne, větou: jak si minule udělala… tak takhle se to nedělá, podívej, já to mám správně. Přitom nikdo jiný si na určitý pokrm, který ona zkritizovala nestěžoval. :nevim:

Na to bych ji odpověděla jednoduše a jasně… “opravdu? Přijde mi, ze to máš nějaké nedochucené… cos tam zapomněla dát?” :mrgreen: zvrtla bych se na patě a čau :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.9.20 13:55
@Anonymní píše:
@neila snaží se mít jakoby nademnou navrch a v něčem soutěžit. Např. něco udělám na pohoštění a ona později udělá to stejné, s tím že ona to má lepší, ještě to i řekne, větou: jak si minule udělala… tak takhle se to nedělá, podívej, já to mám správně. Přitom nikdo jiný si na určitý pokrm, který ona zkritizovala nestěžoval. :nevim:

Ano ale to je o tom, že si jí nenastavila žádné hranice. Vozí se po tobě, protože jí to umožňuješ a jí se líbí, že si na někom může hladit ego… Zřejmě nejsi moc výřečná a nemáš ráda konflikty a tak máš pocit, že stylem „jsem hodná, milá a neštěkám. Chcete mě?“ něčeho dosáhneš. Bohužel ne. U těchto typů si prostě musíš dupnout nebo tě sežerou. Pokud by mi řekla to o tom jídle, tak bych ji jen řekla, že je to její názor. Malými krůčky se distancuj, když jí to neumíš říct „na plnou hubu“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.20 13:56

@neila tak jsem ji ten pokrm pochválila, že ho má dobrý. Ale v první moment jsem mlčela a jen se na ni dívala. A to není poprvni.Ja na ni přátelsky ještě ji u bráchy chválím a ona mě vždy něčím setře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 13:59

@Martha03 neumím a nevím jak nastavit hranice. Jak se nastavují hranice?
Bráchovi ji chválím, udržují si jinak odstup, protože aby neřekla, že na ni žárlím a nepřeji bráchovi vztah.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.20 14:05

Holky, když ji ukážu hranice dupnu si, nenechám si od ní její výroky líbit, zaútočí na mě brácha, že proti ní něco mám, zastane se jí. Mám s tím zkušenost.
Kdyz si od ní nenechám její výroky líbit a řeknu jí svoje, rozhádám se kvůli tomu s bráchou. Já budu v rodině ta špatná.

• Citovat
  • Upravit
2424
28.9.20 14:08
@Anonymní píše:
@PeBa12 já bych se jí i postavila, jenže tím bych se zase rozhádala s bratrem, že jsem ji něco řekla. Byl by při ní, což je pochopitelně, když je to jeho manželka.

Proč by ses měla rozhádat s bratrem? Jakože by ti brácha vyčetl, že po sobě nenecháš šlapat? To máte divné vztahy… A už vůbec nechápu proč ji vychvaluješ když je na tebe taková. Začínám mít spíš pocit, že si hrozně přeješ aby tě měla ráda a uděláš pro to všechno i za cenu vlastního ponížení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová