Sami k moři s cestovkou – tipy, zkušenosti

295
3.6.26 18:48

Samy k moři s cestovkou

Jela jste některá sama s dítětem a s tchýni k moři s cestovkou busem? Sama autem bych si neriskla. A letadlem nevím no. Ale třeba aspoň na týden bych jela, jen mám trošku obavy, nebo jestli najít něco tady u nás s bazénem. :,( nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
654
3.6.26 18:56

Z ceho mas obavy? Busem k mori bych taky mela obavy, to by se mi extremne nechtelo, urcite bych letela. Jestli nechces letet na vlastni pest, tak si bookni nejaky zajezd vsetne letenek, to je nejjednodussi a nejrychlejsi. Moje patnactilety dite uz si leta samo, sice zatim jenom po europe, ale do autobusu na nekolik hodin uz bych ho asi ani nedonutila. Jakmile si na to jednou zvyknes, ohromne si ulehcis zivot a nemusis se tahnout v lete x hodin v narvanem autobusu, je to v pohode, s cestovkou tam nemas co pokazit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
3.6.26 18:58

@alynch no bojím se na letišti se nevyznám a aby nám nezrušili let, nebo tak něco a neletěly by jsme. Busem se mi taky moc nechce, v těch kolonách no, a pokud s cestovkou tak jak to chodí při příletu? Tak je nějaký auto od nich do nás odvezou na hotel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
3.6.26 18:58

Dítě je jak staré, a tchýně? Pokud je dítě rozumné a alespoň školkového veu, tak bych se cesty autobusem nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65405
3.6.26 19:01

@tynuska1990 na letišti se nemuzes ztratit. Budeš mit číslo letu, odbaviš se na přepážce, kde vidíš to číslo letu a destibaci.
Pak uz víš, kam jít, na latence jsou všechny informace.
No a po příletu ceka delegát a navede tě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35859
3.6.26 19:32
@tynuska1990 píše: Více

A letěla jsi uz někdy, nebo tchýně? Umíš aspoň trochu anglicky? To není zas tak komplikované, spíš mi přijde že zbytečně hledáš na tom proč nejet. Na každý problém se dá najít řešení i na letišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.26 20:03

Busem by se mi už nechtělo, naposledy jsem takto jezdila na lyže…letěla bych nebo proč máš problém s letadlem? Ale místo tchýně bych vzala mamku :mavam: My už máme s dětmi nalétáno dost, i autem naježděno, teď jsme byli v březnu na Kanárech po vlastní ose a teď letíme i s mými rodiči…děti mají 2,5 a 6,5 roku…naší si starší brali letecký na dovču od necelých 4 let, nebyl to její první let a mladší létá od necelého roku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.26 20:05

@tynuska1990 ne, dojdete ke stánku cestovky a řeknou vám, kterým autobusem pojedete do vašeho hotelu a ještě kontrolují, zda mají v autobuse všechny…teď jsou opravdu výhodné last minute ;-) a na letišti jsou všude tabule, u jaké přepážky dáte kufr a dostanete letenky…

• Citovat
  • Upravit
1021
3.6.26 20:14

Asi trošku nerozumím tvému dotazu. V nadpisu píšeš sama a pak píšeš, že s dítětem a tchýni :nevim: Tak buď jedeš sama nebo vás jede víc, ale pak přeci nejedeš sama. Nebo jak jsi to myslela, jako bez chlapa? Tchýně je přeci dospělá osoba, tak je jedno, jestli jede chlap nebo někdo jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
3.6.26 21:03

já jsem jezdila s dítětem sama autobusem k moři, jen já a dítě, od jeho 1 a půl roku, nasednu navečer u nás ve městě do busu, v noci se prospíme, párkrát se jde na wc na benzinku a ráno jsme před hotelem - pro začínající cestovatele doporučuji vřele, jednou za covidu jsme teda spolu letěly z Vídně do Valencie, to měla 3 a půl, také se to dalo zvládnout, ale nějak létání nepreferuji,
pak jsme byly i na Malorce, ale to letěla i kolegyně z práce s manželem a dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76939
3.6.26 21:05
@alynch píše: Více

já jsem letěla asi tak 5× v životě na dovolenou, a jela autobusem asi 30×, i po letadle jsem se vždycky vrátila k autobusu, a když bydlím hodinu a půl od letiště, tam musíš být 2-3 hodiny předem, nazpět má let zpoždění, tak to vyjde téměř stejně jako busem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15905
3.6.26 23:11

Nejel. Když z dovolené vyškrtnu autobus a tchýni, tak v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12634
4.6.26 06:47
@Petra Z píše: Více

No nasem letisti se asi neztratis, ale treba ve Frankfurtu nebo Heathrow kde mas vice terminalu a jezdis mezi nimi vlakem bych se ztratila uplne s prehledem kor kdyz neumis reci.jako tak uplna zivacka to neni i kdyz s cestovkou asi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22923
4.6.26 06:49

X krát jsem jela k moři autobusem, hlavně za mlada, když nebylo moc peněz, i neter malou jsme brali na jih Itálie 36h busem :lol: není se čeho bát, je to super. I když dneska to snaším už hůř, blbě spím, nebo spíš nespím.
Letadlo je určitě rychlejší a pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1481
4.6.26 08:01

Busem k moři už nikdy. Letadlem úplně v pohodě.
Jediné co mě štve je čekání na letišti.
S tchyní bych nikam neletěla :lol:
To radši sama s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix