Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@tynuska1990 Spousta lidi jezdi autobusem.
Jedine hloupe na tom je, ze se jede obvykle pres noc a ten prvni den dovolene pak trochu stoji za prd, clovek je unaveny… S jednim ditetem a jednou dospelou osobou navic k ruce bych se toho nebala. ![]()
@Hobitka píše: Více
My se v buse docela vyspíme. Jen to chce deku a polštářek.🤣
Ty autobusy na dálkové tratě jsou taková sockárna. Tak připlatím a letím komfortně, než sebou do autobusu tahat lůžkoviny a ráno být zkroucená od celonočního sezení. Spánek stejně nestojí za nic.
@884135 píše: Více
Tak jako socka se fakt necítím. A často to není ani levnější. Prostě to může lidem vyhovovat, to tě nenapadlo?
@Anonymní píše: Více
Ale bývá na letišti. Pokud kamkoliv letím s cestovkou, vždycky tam je.
@inkakřivák píše: Více
To není pravda, že je tam vždycky. Létám každý rok s cestovkou a delegáta už jsem pěkných pár let neviděla.
@inkakřivák a kdy naposledy, létáme minimálně 2× za rok a i naši a vždy jsme šli podle tabule k přepážce a v cíli ke stánku cestovky…nikde jsem ho v čr nepotkala a to už s cestování létáme nějakých 18 let na střídačku s lety po vlastní ose…
No, tak zrovna v Pardubicích to opravdu není potřeba. Víc než 1 letadlo tam stát nebude. ![]()
@Havlova píše: Více
To se mas, ja nikdy neusnu, ani s dekou a s polstarkem. Ale ja celkove spatne usinam, takze autobus plny lidi tomu nenahrava. Ale pokud bych u destinaci, kam to lze, mela volit mezi busem a letadlem, volim stejne bus. Nekam dal to letadlo, no.
@Havlova píše: Více
A co jim vyhovuje, když to tedy není cena? Letadlem jsi tam rychleji i s časem na letišti. Hlavně sedíš jen 2-3 hodiny, pokud beru destinace kam se jezdí autobusem. Zbytek se můžeš procházet před nástupem, atd
Já tedy jela autobusem jen jednou a šílenost.
Mám naletáno hodně a na letištích je vše vždy dobře značeno. Není důvod se někde někoho anglicky ptát na cestu.
Večer sednu do busu, ráno vstanu a jsem na místě nebo skoro na něm. V podstatě nikoho nezajímá, kolik si beru jídla, pití a dalších věcí. A často mne doveze až do destinace, di které chci a nemusím pak ještě cestovat z letiště. I když pro Španělsko jsem taky volila letadlo.
Loni v říjnu. Předtím ten rok taky. Letame tak 25 let, i víckrát do roka a pokaždé tam byl zástupce cestovky.
Tak zalezi hlavne kam chci jet. Chorvatsko Polsko nebo severni Italii zvladnu busem, vsechno co je dal letadlem. Co se tyce pohodli, tak v economy v tech letadlech co nasazuji na chartery, to se fakt o pohodli mluvit neda. S CK cestuju vyjimecne, jlabne driv, kdyz jsem jela sama s detma, jinak jezdime spis na vlastni pest. A delegaty jsem pri odletu v CR nevidela ani jednou a posledni dobou je nevidam uz ani v cili. Naposledy jsme dostali jen instrukce mailem, kde hledat transfer, ktery jsme stejne nevyuzili a jeli MHD a pak papiry do hotelu.
@jkra píše: Více
nikdy jsme neměli, až v zahraničí a není pravda, že je to vždy Čech, často místní, ale česky tak nějak umí