Šance na azyl v USA

Anonymní
15.9.25 12:30

Šance na azyl v USA

Dobrý den,

asi tu nebude mnoho lidí, co by se touto problematikou zabývali, nicméně stejně se zeptám, pokud by třeba někdo věděl.

Už jsem tu měla jednu diskuzi, přítel je z Kolumbie, pokusil se studovat tady v ČR, nevyšlo mu to. Do své rodné země se nevrátil, bydlí teď u matky a otčíma v USA, konkrétně v Atlantě.
Podal si tam žádost o politický azyl, stejně jako zbytek jeho rodiny. A překvapivě jim to prý schválili. Původně jsem myslela, že jsou tam nelegálně, ale co mi přítel řekl, tak
jim už žádost o azyl schválili. Přítel stále čeká, žádost si podal asi před měsícem. Vím, že to bude trvat (co jsem se o tom pokoušela zjistit za informace, může to trvat 150 dní, ale i mnohem více).
Vím (alespoň z médií), jaká je současná situace v USA, že tam tyto migranty nechtějí. Ale přítel mi řekl něco v tom smyslu, že je to v médiích nafouklé.
A taky řekl, že si myslí, že mu to povolí, že snad nejsou tak krutí, aby ho deportovali, v jeho rodné zemi by mu prý hrozila smrt. To se mi úplně nezdá (opravdu není drogový dealer nebo člen gangu). Tak jsem se ho zeptala, jestli je to v Kolumbii opravdu tak hrozné. Prý ano, lidé tam jsou na ulicích v nebezpečí.

Nevím, jaká je realita. Mně dříve přišlo z vyprávění přítele, že jeho rodina jsou spíše ekonomičtí migranti, jdou do cizí země za lepším, než že by opravdu byli v reálném nebezpečí, ale nějak si to odůvodnit musejí, aby mohli v USA zůstat legálně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37019
15.9.25 12:33

Tebe to ještě nepustilo? :roll: Zapomeň na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.9.25 12:33

A po nás chceš co? Jasně jsme ti psali, že to mezi vámi nemá žádnou budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
15.9.25 12:40

Těžko se tu někdo v ČR na webu tohoto druhu může někdo věrohodně vyjadřovat k takovému případu. Trump však velmi zpřísnil přistěhovalecká víza. Kolumbie je navíc zemí s drogovou současností, tedy nic, co by nahnalo Kolumbijcům body v imigračním procesu. Dokonce jsou již přehodnocovány tzv. zelené karty již udělené, což je samozřejmě něco jiného, tím spíše, že tito lidé prošli prověrkami. Nafouklé to rozhodně není, taková situace prostě je, podívej se na to, jak současná administrativa přistupuje k řešení nelegálních mexickým migrantů a (ne) slučování rodin. Informace mám dobré, příbuzní žijí v USA. Píšeš, že je to přítel, hodláte žít společně v USA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 12:43
@884135 píše: Více

Ne, asi spíš ne. Já jsem nad tím i přemýšlela, jak se dostat do USA (samozřejmě legálně), že bych to třeba zkusila přes nějaký program (au-pair). Ale asi to nemá cenu.
Pokud mu politický azyl udělí, tak to nejspíš bude opravdu konec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.25 12:48

Celá ta situace je velmi komplikovaná… a k tomu ještě politická situace v USA, kdy Trumpova administrativa dělá všechno pro to, aby v USA pokud možno nepracovali odborníci ze zahraničí. Já bych se už jen pro tohle nevázala na Ameriku. Jasně, jedna věc je láska a tak, ale druhá věc je, že zrovna Amerika je země celé řady společenské nerovnosti a teda já bych se zrovna nehnala do toho, abych se zařadila do rodiny uprchlíků. Jiná by byla situace, kdyby partner cizinec chtěl žít v jiné zemi. Ale kombinace uprchlík / imigrant a ještě v USA… Stačí sledovat, jak se Trump vztahuje k imigrantům v USA. Hrůza. Nešla bych tomu naproti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.25 12:52
@Anonymní píše: Více

Tak ještě můžeš motivovat přítele, aby se začal orientovat na jinou zemi než Ameriku. Jenže je otázka, co mu status uprchlíka umožní. Kolikrát mají hodně omezené možnosti.

• Citovat
  • Upravit
5302
15.9.25 12:56

Au pair Ti rozhodně nezajistí v USA trvalý pobyt a budeš tam pořád jen na skok. Amerika je navíc k žití velmi drahá a je otázka, jaká je to vůbec výhra vůči Evropě, tím spíše ČR. Zájemce o přistěhování mohou Američané přehazovat vidlemi, tím spíše nekvalifikované síly z 3 světa a ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 12:58
@884135 píše: Více

Já vím, sama jsem to pak zhodnotila, že tohle by nemělo smysl.

• Citovat
  • Upravit
3749
15.9.25 13:55

Myslím, že už tam má jiné obdivovatelky. Vyprdni se na něj a najdi si normálního kluka tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 15:18

A ty mu to věříš? Četla jsem i tvoji předchozí diskuzi a tvůj přítel je dospělý muž, nechce se mi věřit, že kdyby s tebou toužil být, že by se žádná schůdná a legální cesta nenašla. On si vybral život bez tebe a čím dřív to pochopíš, tím lépe pro tebe.
Chápu, že je to těžké, taky jsem byla zamilovaná a chtěla věřit všemu, co mi říkal, ale on ten kdo miluje hledá cesty. Zatímco on tě od společného života s ním vyloženě odrazuje.

• Citovat
  • Upravit
3128
15.9.25 15:31

Verim tomu, ze je to opravdu medialne nafouknuta bublina, a ze pritel ma sanci ten azyl dostat. Jet jako au-pair to bude k ničemu, nikdo ti nezaručí, že ti najdou rodinu v danem městě, spis naopak, o velka mesta je zajem, skoncis nekde na venkově, stovky/tisíce km daleko. Sanci bys mela se studentskym vizem (pokud na to mas vek), ale pritel asi nebude mit dost penez na to te zasponzorovat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.25 15:55

Jsem právě v Kolumbii a záleží na tom odkud je. Ale pokud je to normální rodina z většího města a nebyl členem gangu, tak nevím co přesně by mu mělo hrozit :think:

• Citovat
  • Upravit
5223
15.9.25 16:44

No Kolumbie mozna bezpecna neni, ale ja bych se necitila bezpecne ani v USA. Jako aupair muzes jet, pokud mas pod 26 let, ale je malo pravdepodobne, ze najdes neco ve stejne oblasti/meste. Proc radsi nezustal v Evrope, nekde kde ty bys snadno mohla za nim v ramci EU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1417
15.9.25 17:04

Já ti nevím, docela mi to smrdí od něj. Zaměřila bych se na to, proč tady ukončil studium. Jestli dobrovolně, nebo ne. A taky proč si nepožádal o prodloužení (jestli mu skončilo zrovna v této době) za účelem práce. Já se v těchto věcech nevyznám, ale žiju v domnění, že se dá studium i přerušit, nebo si neúspěšně splněné předměty zapsat do dalšího semestru (nebo roku) a pak by měl stále nárok na povolený pobyt. Spíš mi to připadá, že on už nechtěl. Vůbec tady být a tys mu za to nestála. Od cesty za ním tě spíš zrazuje. Nechceš si raději ověřit, že se nedalo nic dělat? Co když utekl a ty zbytečně marníš čas a může tě to stát dost peněz, kdybys za ním vyjela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí