Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, slyším chválu na šátky, tak by mě zajímalo, kde se dá pořídit a za kolik. A jak bych se ho naučila vázat? Jsou u toho dostatečné návody? Díky Ziza.
Ahoj Šátek jsem dostala od manžela k vánocům ještě před narozením naší holčičky. Objednával ho na netu www.vatanai.cz . Máme originál vatanai v rezavé barvě, 4,5m dlouhý aby ho mohl nosit i manžel, stál něco přes 2000,– (na těch stránkách je i ceník). Vázat jsem se učila podle přiloženého návodu a nebyl problém. Myslím že jsou i kurzy vázání (taktéž najdeš na stránkách).
Maky a Terinka (14 měsíců)
Ahojky Zizo,
já budu objednávat šátek na www.satky.websnadno.cz. Jsou přibližně za 510 Kč + poštovný, délka 5 m, materiál plátno.
Hezký den přeje Katka
Čau holky, šátek jsem si nemohla na první mimčo vynachválit a na druhý ho ještě taky užiju, takže jen do toho
, ale kdybych ho kupovala znovu, vezmu ho od kterékoli maminky na inzerát (samozřejmě bych si ho prohlídla, ale opravdu jsou většinou tvořeny z látky, která se nošením nijak nevytahá ani neopotřebuje a cena je míň, než třetinová za nový). Úvazy není problém ofotit a určitě je mají mamči ještě k dispozici.
Tak já jen, že jsem i já mohla ušetřit ![]()
Zatím
Veronika, Barča a *Alenka
Ja satek objednala na te adrese .......websnadno........, prisel v poradku, cena 510,– + postovne a je u toho i brozurka s uvazy. Ochotne mi poradili, odpovedeli okamzite na dotazy emailem, jsem spokojena.
Bara
Jak už tu v několika diskuzích zaznělo úvazy najdeš na www.babysatky.cz a video na www.mamatoto.org pod videos vlevo.
Linka
Mam satek Vatanai a nemenila bych. Nosim v nem uz rok nekolikrat tydne a je jak novy. Navic je „vychytany“ i z hlediska barevnosti, pruhy nejsou nahodne, usnadni uvazovani, protoze se podle nich pozna stred satku a rozeznaji se strany. Krom uvazu namalovanych v navodu jsem byla jeste jako tehotna na kurzu vazani v Acku (www.materstvi.cz), uvazy jsem trenovala na plysovem medvedovi. Jinak dobre info o satcich a taky bazar je na www.tehulka.cz.
Misa
ahoj, mám šátek z www.babysatky.cz - indický, jsem spokojená, stál 1300,– za 4,2 m. Ale kdybych kupovala znovu, koupím Vatanai - má ho sousedka a vyzkoušela jsem ho, je příjemnější na dotek a protože do šátku mimčo vážeš hodně pevně a teď v létě je míň oblečené nebo skoro vůbec, tak si myslím, že i pro mimčo by byl příjemnější. Taky jde o to, jak ho vynosíš, jde o zvyk - já nosím celkem často a třeba sousedka minimálně. Srovnávám jen ten indický s Vatanai - ostatní neznám.
Ahoj a šátku zdar:)
Iv-ka a Lukin 3,5m
Ahoj,
mám šátek z www.satkynamimi.cz a jsem spokojená. Po objednání jsme jej měli za 4 dny doma. Pak jsem se učila podle návodů na internetu, ale nakonec jsem sebrala odvahu a když jsem potkala maminku s dítětem v šátku, tak jsem se jí zeptala, jak se učila ona - absolvovala kurz vázání v Praze - tak jsme jí pozvali na kafe a ona nás poučila o pár fíglech, bez kterých to jde, ale s nimi je to lepší ![]()
Tak zkus nějakou maminu, která už má s nošením zkušenosti ![]()
Janka
Mám Vatanai a neměnila bych. A komu se zdá drahý - no není nejlevnější,ale já ho koupila přes inzerci,takže mě stál podstatně míň:-)
Já bych z druhé ruky Vatanai nekupovala. Může být opotřebený nerovnoměrně a potrhat se hned po koupi. Znám paní, která ho vázala pořád tmavým pruhem nahoru neustále ten stejný úvaz kapsa, a už ho má uprostřed „dole“ prošoupaný a potrhal se jí. Tím rozhodně nechci říci, že Vatanai je nekvalitní, ta paní vůbec neměla kočárek a jenom nosila v tom jediném šátku doma i venku. Potrhání lze zabránit nebo oddálit otáčením šátku (jednou vázat světlým pruhem nahoru a podruhé tmavým nahoru).
Sama mám také Vatanai a doporučuji investici do něj, je lehounký, dobře pruží, je prodyšný, úvazy výborně drží, složený zabere málo místa. Místo kočárku jsem si koupila dva tyto šátky, kratší rezavý na domácí „rychlejší“ úvazy kolíbka a kříž a modrý delší na úvaz kapsa, který nosíme venku. Ten úvaz kapsa lze použít i na ležícího novorozence.
Ahojky Holky,
prosím Vás teď mě napadlo, využiji ten šátek když mám termín porodu začátkem října???
Zimní bundy mám většinou na tělo tak nevím…
Dejte mi prosím nějaké rady§
Děkuji
Zuzik
ZUzzi,
mám ledňátko a vyřešila jsem to manželovou bundou, nebo si kup zimní větší v sekáči. Miminku pod bundou bylo dobře:)
Linka
Ahoj Zuzzi,
bez velké zimní bundy šátek v zimě na ven podle mě nevyužiješ vůbec. Ale můžeš mimčo nosit v šátku i doma, pokud budeš potřebovat něco dělat a zároveň chovat (což já potřebuji často
. Ale možná je na doma na malé mimi lepší babyvak, je to jednodušší. Šátek můžeš ale používat zase déle, i pak v létě, nosí se běžně i roční děti a i větší (ačkoli ty už podle mě tolik nosit nechtějí, raději běhají samy).
Eva