Šátek vatanai

cher
29.7.10 08:34

Šátek vatanai

Dobrý den, máte zkušenosti s šátkem na nošení miminek? Ja je těžké se naučit vázat, jaká délka je nejlepší a do jakého věku dítěte bych to využila? Mám dceru dva měsíce a mám možnost koupit starší 4 a půl m dlouhý. Po synovi mám baby vak, ale v tom se dítě pořád musí jednou rukou přidržovat a váha není rozprostřena na záda, nýbrž jen na rameno, takže se dítě pronese. Děkuji za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
29.7.10 08:39

Vazani slozite neni, na male miminko bude vatanai urcite v pohode. Zalezi na tve konfekcni velikosti, 4,5m ti do nejake 38-40 v pohode staci, zalezi na tom, zda mas sirokou slovanskou hrud nebo jsi v teto oblasti spis vrabec.
S Vatanai zkusenost nemam, jen vim, ze patri spis k tencim, pro male miminko ideal, pro batole by se pak videlo, jak moc vyroste a taky zalezi na druhu vatanaie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.10 09:03

Pokud se jedná o žakár, tak ten by měl být docela fajn.
Pruhy jsou prý dosti tenké.
Na malém miminku to ještě tak moc nepoznáš, ale na těžším dítku už jasně cítíš, který šátek je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
29.7.10 09:11

Já jenom vím, že to má být nějaký vzor Tibet, či co. Já myslela, že vatanai patři k těm nejlepším :think: Nevěděla jsem, že ještě mezi nima jsou jiné rozdíly než v délce. Pořád váhám, jestli do toho jít :think: Malou vozím v kočáře, pěkně tam spinká, spíše jsem přemýšlela, že když chci skáknout do obchodu apod. bydlíme v paneláku, než se vypravím, musím do kočárkárny, takhle, že by to bylo pohodlnější.. :think:

• Citovat
  • Upravit
1703
29.7.10 09:20

Tak ja mam vatanai naglikti 4,5 metru dlouhy a jsem s nim moc spokojena, prcek rekla bych taky. Ma ted 7 kilo a v pohode drzi..to jste me docela vylekali, myslite, ze az bude nas malej tezsi, ze nebude tenhle satek vyhovovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.7.10 09:21

Vzor Tibet jsou pruhy.

Ono se špatně hodnotí to, která značka šátků patřím k nejlepším.
Každému vyhovuje něco jiného, každý má jiné nároky, zkušenosti.

Jsem přesvědčená, že člověk, který má jen jeden jediný šátek a nemá tedy možnost srovnání, by byl s Tibetem spokojený.

Vatanai je ve světě hodně známý, ale kvůli jinému šátku, kvůli Pamíru - to je něco jako taková legenda, která se v USA cení na spouuustu peněz.

Hodně se kupují i vzory Orkney, Solsbury (to jsou právě ty žakáry).

Jinak jdou na odbyt spíše jiné značky, třeba Didymos (to je prostě klasika), Ellevill (norský „nováček“), Hoppediz, Storchenwiege

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
29.7.10 09:24
bubulina píše:
Tak ja mam vatanai naglikti 4,5 metru dlouhy a jsem s nim moc spokojena, prcek rekla bych taky. Ma ted 7 kilo a v pohode drzi..to jste me docela vylekali, myslite, ze az bude nas malej tezsi, ze nebude tenhle satek vyhovovat? :think:

Jak často ho v tom nosíte? Střídáte to s kočárem?

• Citovat
  • Upravit
6093
29.7.10 09:24
bubulina píše:
Tak ja mam vatanai naglikti 4,5 metru dlouhy a jsem s nim moc spokojena, prcek rekla bych taky. Ma ted 7 kilo a v pohode drzi..to jste me docela vylekali, myslite, ze az bude nas malej tezsi, ze nebude tenhle satek vyhovovat? :think:

To je těžké takhle odhadnout, jestli ti bude nebo nebude vyhovovat.
Jak jsem psala výše, pokud nemáš možnost srovnání, tak je jasné, že je pro tebe tenhle šátek super ;-)
Já neříkám, že jsou špatné, zrovna tedy ty máš žakár, který by měl být OK :-)
Jenom jsou prostě i lepší šátky.
Já mám třináctikilové batole a tak mám trochu jiné nároky, co se tloušťky a nosnosti týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.7.10 09:43

sieto, určitě to s vatanaiem vyzkoušej, kdybys nebyla spokojená, zas ho prodáš :wink: Ve vatanai sice nemůžeš nosit třináctikilové batole, ale takové mimčo určitě ponosíš :wink: Doporučuji úvaz kříž s kapsou uvnitř (KsK).
Já mám šátky (asi pět :oops: ) i kočárek a nosím i vozím :) Ale fakt je, že šátky využívám víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.7.10 09:48

Ahoj - za sebe říkám pruhy Vatanai (tedy i Tibet) nebrat… Jsou opravdu hodně tenké. Zkoušela jsem vázat Tobíka s Tibetem, měl necelých 8kg a nedalo se to.
Mám zkušenost i s žakárem (Kalahari) a je to něco úplně jiného. Vícevrstvé úvazy jsou podle mě relativně v pohodě i na větší děti, ale chce to pečlivě vázat. A je taky pravda, že jiné šátky jsou na větší a těžší děti pohodlnější.
Vatanai jsou hodně oblíbené v teplém podnebí, u nás na malé mimča (cca do roku), pak už většina nosnic přechází na jiné šátky.
Jako určitě se v něm dá nosit celé nosící období (vím o holčině, co nosila 2,5 roku v Tibetu - jenže tenkrát se nic jiného nedalo moc sehnat), ale jsou prostě i šátky, které poslouží líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
29.7.10 09:50
chuanitka píše:
sieto, určitě to s vatanaiem vyzkoušej, kdybys nebyla spokojená, zas ho prodáš :wink: Ve vatanai sice nemůžeš nosit třináctikilové batole, ale takové mimčo určitě ponosíš :wink: Doporučuji úvaz kříž s kapsou uvnitř (KsK).
Já mám šátky (asi pět :oops: ) i kočárek a nosím i vozím :) Ale fakt je, že šátky využívám víc.

Naše beruška je drobnější, narodila se s 2,85 kily, takže až bude mít 13 kilo, tak určitě už bude lítat jak torpédo :-D Já to vyzkouším ráda, jen taťka se bojí, že další krám domů, který bude ležet pod postelí :-)

• Citovat
  • Upravit
1703
29.7.10 10:00

Sieto, skoro každý den tak hodinu, prostě na procházku lesem apod. V kočárku je občas, třeba když jedeme na očkování, dostává injekci do stehna a nevím, jestli by ho to v tom šátku nebolelo..Vážu kříž s kapsou uvnitř, v kolébce už nechce být. máte s tím někdo zkušenost? myslím s očkováním a pak dát dítě do šátku.
Cappy, mám srovnání jen s amazonas, ten mi nevyhovoval, byl takový tuhý a měl velký uzel. Vatanai mi hned sedl, používáme ho skoro 3 měsíce, nijak se nevytahuje, je pružnější, ale zase ne moc, je zároveň pevný, malého „neřeže“ do nohou, je i hezký napohled :-) Na stránkách vatanai.cz je v něm vyfocené větší dítě a píší že „je atestován na zdravotní nezávadnost pro děti ve věku do 3 let.“ Tak snad bude dobrý. Chceme ho vzít s sebou na podzim do Jeseníků.
Cappy, a jaký ty používáš šátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.7.10 10:04

Bubulino, Aňulu nosím po očkování jen v šátku, abych jí vynahradila přestálé utrpení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
29.7.10 10:07

Novire, no právě na jednu stranu si říkám, že mu bude u mě líp, že se přitulí, ale zas se bojím, aby ho ten úvaz nějak netlačil do té nohy… Nemáš s tím teda špatnou zkušenost? a ostatní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.7.10 10:08

Ne, fakt to bylo vždycky v pohodě, měla jsem ji v KsK uvnitř nebo v dvojitém kříži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí