Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Asi pujdu proti proudu, ale proc je takovy problem dodrzet jejich prani a oblect se podle toho, co si preji? Treba v anglickych sekacich se daji sehnat krasne kousky za par korun, vsak nemusis mit saty za tisice, ne? Nevesta si zrejme preje, aby byli svatebcani sladeni kvuli fotografiim, ja to chapu, taky jsem to tak mela. Nikoho jsem teda vylozene nenutila, ale poprosila jsem, pokud to bude mozne, aby meli na sobe fialovou barvu… Krome me svedkyne a sestry to dodrzeli vsichni, protoze me maji radi, jsou to moji pratele a rodina, tak nam tu radost udelali. (Moje sestra si saty nechavala sit, ale svadlena neodhadla barvu a na svetle ty saty vypadaly spis tmave modre… Nebylo to tak, ze by dress code dodrzet nechtela. A svedkyne proste barvy neumi, jeji saty byly pry svetle fialove, ja je ale bohuzel videla jako bile a ano, nastvalo me to a neodpustila jsem ji to dodnes).
Pokud mi někdo nadiktuje něco konkrétního a nestačí mu, že přijdu vhodně společensky oblečená, tak buď musí počítat s tím, že to nedodržím, nebo mi to zaplatí. Dceři-družičce jsem pořídila ve slevě moc pěkné krémové šatičky za 250 Kč, jo, měla je jednou, pak jsem je zase za 200 prodala. Ale žádné horentní sumy bych neinvestovala.
@Jitul.kaaa9 píše:
Bývá zvykem, že šaty pro družičky platí nevěsta a ženich… a co mají za dress code, že ho nedodžíš, jestli se můžu zeptat?
To by mě taky zajímalo… My jen nechtěli do kostela odhalené dekolty a ramena a aby ženy nebyly v bílém, dodrželi to všichni.
@Jitul.kaaa9 píše:
Bývá zvykem, že šaty pro družičky platí nevěsta a ženich… a co mají za dress code, že ho nedodžíš, jestli se můžu zeptat?
Pastelový barvy…
jsem taková plnoštíhlá… prsa G… vypadala bych jak idiot…
@Anonymní píše:
No ono už je špatně to, že požadovaný dress code nedodržím ani já.....
A jaky je pozadovany dress code?
@Anonymní píše:
Pastelový barvy…jsem taková plnoštíhlá… prsa G… vypadala bych jak idiot…
Tak tohle bys ale dodržet mohla, není to az takový problém. A na fotkách budeš vypadat hrozne výrazně a pokazí to dojem, když dorazis v sytých barvách. Dnes se svatby do určitého tónu dělají běžně
taky bych řekla, že šaty družičkám platí nevěsta se ženichem - ať už šité na míru, nebo půjčené ![]()
Jinak, co mají za dresscode? Dneska se dají šaty půjčit, koupit z druhé ruky (elegantní výběr je na vinted.cz), i třeba z Polska nebo z Číny ( s čínou opatrně, hlídat hodnocení, aby ti nepřišel hadr).
@Anonymní píše:
Ahoj… zajímá mě, jak to je se šaty pro družičku… bratr se žení, vzniká z toho dost monstrakce na úrovni… moje dcera měla jít za družičku, ale oni mají jasnou představu, co má mít na sobě, jinak za družičku jít nemůže… zřejmě jsem za strašnou a nechápající sestru, ale prostě odmítám kupovat dceři šaty " alá růžový dortík ", který by si už na sebe v životě nevzala… a k tomu samozřejmě ještě boty… skoro mám chuť jim říct, že když to tak chtějí, ať to zaplatí…
No nevím, jak se s tím poprat.
Pokud neni duvodem nedostatek penez, tak bych saty koupila. A nehrotila to.
@Svistice píše:
Tak to uz je ale uchylny, vyzadovat dress code po hostech (pokud teda nehodlaji jit v monterkach).
ironie?
Se přiznám, že mě naopak přijde naprosto normální, že se řeší dresscode na svatbě. Já se před každou svatbou ptala, co se ode mě očekává, že budu mít na sobě
.
Jiná je svatba na radnici a v místní hospodě, jiná na zámku a jiná na palouce v lese.
@Anonymní píše:
No je to otevřený… ale spíš ne…jako víš co, oni by to naši zaplatili, kdybych je poprosila… i se nabízejí… ale nějak to nemůžu skousnout…
že jim vadí, že by jim to tam holka odhopsala v tmavomodrých krajkových šatech…
bude tam jediný dítě asi, tak o co jde…
Normálně mi to je líto, je ze mně nějaká citlivka
Chápu tě a myslím si, že od nevěsty je tohle hodně nevhodné. Ale co naděláš ![]()
@Anonymní píše:
Vy se tam netesite, vubec se vam na tu svatbu nechce, ze? A to je jadro problemu ![]()
@Anonymní píše:
A uz sis nejake saty zkusila nebo to proste predem bojkutujes jen proto, ze se ti nechce? Ja jsem taky plnostihla (ehm… Kecam, ja jsem na ferovku tlusta) a na jedne svatbe jsem mela pastelove zlutou (taky na prani nevesty) a sluselo mi to. Proste jsem si to zkombinovala tak, abych vypadala dobre.
@Tichošlápek píše:
Tak tohle bys ale dodržet mohla, není to az takový problém. A na fotkách budeš vypadat hrozne výrazně a pokazí to dojem, když dorazis v sytých barvách. Dnes se svatby do určitého tónu dělají běžně
To se špatně vysvětluje, musela bys znát celou rodinnou situaci, rodinný konstalace… a ve svý finanční situaci si šaty, ve kterých si budu připadat jak na maškarní a který už na sebe v životě nevezmu, prostě nekoupím…
@Anonymní píše:
tak to mi jako šílenej požadavek nepřijde. Spíš si myslím, že záleží na střihu, než na tom, v jaké barvě půjdeš, i když jsi silnější… kamarádka chtěla svatbu alá 20.léta a to už mi teda přišlo jako hodně šílenej požadavek.
@tulipán píše:
Pokud neni duvodem nedostatek penez, tak bych saty koupila. A nehrotila to.
Jeden z důvodů to je… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat