Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@solip píše:
Asi pujdu proti proudu, ale proc je takovy problem dodrzet jejich prani a oblect se podle toho, co si preji? Treba v anglickych sekacich se daji sehnat krasne kousky za par korun, vsak nemusis mit saty za tisice, ne? Nevesta si zrejme preje, aby byli svatebcani sladeni kvuli fotografiim, ja to chapu, taky jsem to tak mela. Nikoho jsem teda vylozene nenutila, ale poprosila jsem, pokud to bude mozne, aby meli na sobe fialovou barvu… Krome me svedkyne a sestry to dodrzeli vsichni, protoze me maji radi, jsou to moji pratele a rodina, tak nam tu radost udelali. (Moje sestra si saty nechavala sit, ale svadlena neodhadla barvu a na svetle ty saty vypadaly spis tmave modre… Nebylo to tak, ze by dress code dodrzet nechtela. A svedkyne proste barvy neumi, jeji saty byly pry svetle fialove, ja je ale bohuzel videla jako bile a ano, nastvalo me to a neodpustila jsem ji to dodnes).
Tak tohle je pro mě třeba psycho. Ve fialové vypadám strašně a abych procházela xxx sekáčů, než seženu v té barvě něco, co by mi střihově sedělo (mám dost nekonfekční postavu), tak to by se mi fakt nechtělo… Dát třeba 2 tisíce za šaty, co už nikdy nevezmu na sebe, plus svatební dar, to by se mi třeba svatba nějaké ne úplně blízké osoby dost prodražilo. A to teda nezmiňuju, že to na fotkách vypadá většinou děsivě, těch tisíc odstínů jedné barvy.
A neodpustit svědkyni šaty (já jí třeba platila ušití, protože jsem měla nějakou představu, aby se stylově hodily k mým, ale barvu i detaily si vybírala sama a byly přímo na míru, pak si je nechala), to je taky dobře povrchní podle mě. Pokud ti na tom tak záleželo, proč jsi je nevybírala s ní, když šlo o svědkyni?
Já teda odpustila i to, že i přesto, že bylo kam odejít, příbuzná nechala své dítě v kostele brečet celou dobu našeho slibu
.
@Anonymní píše:
To se špatně vysvětluje, musela bys znát celou rodinnou situaci, rodinný konstalace… a ve svý finanční situaci si šaty, ve kterých si budu připadat jak na maškarní a který už na sebe v životě nevezmu, prostě nekoupím…
aha, takže Tobě se na svatbu nechceš, takže jim budeš bojkotovat všechno a dcerku nacháš zklamanou, i když to řešení má…
@Mar__tanka1983 Ja ocekavam, ze hoste chodi spolecensky oddeni. Nenapadlo by me po nich chtit natahnout na sebe neco, v cem se vylozene neciti, budou to nekde zoufale shanet a investovat do neceho, co uz si na sebe v zivote nevezmou. Mozna jsem divna, ale ja fakt neresila ladeni barev na svatebni fotce. Ja tam ty lidi chtela mit kvuli svatbe, chtela jsem s nimi sdilet dulezity moment mehe zivota, nepotrebovala jsem komparz pro fotografa. ![]()
@Anonymní píše:
Jeden z důvodů to je…
Pripadas mi docela na brachu nastvana. Neni to skoda kvuli prachum. Prece zeni se bracha. A jake mate vztahy? Nemuzes mu treba narovinu rict, bracho, chci vam vyhovet, ale chybi mi na to penize, fakt nemam. A bud se s nim domluvit, ze pujde v jinych nebo treba sam nabidne, ze je zaplati.
To se vyresi, jen to neodkladej. ![]()
Tak obecně pastelové barvy by se dodržet daly podle mě, to není tak přehnaně úzký dresscode.
Jinak já bych neměla problém říct svému bratrovi, že na to nemám, abych dceři ty šaty koupila.
@cecetka píše:
Vy se tam netesite, vubec se vam na tu svatbu nechce, ze? A to je jadro problemu
My se tam UŽ netěšíme… těžko se to vysvětluje, když neznáš pozadí… a popisovat skoro 40 let sourozeneckých a rodinných peripetií… taky bys věděla, kdyby tvůj sourozenec po tobě chtěl něco takovýho… buď by ti to divný nepřišlo a nebo by ti to přišlo na hlavu postavený a nemohla bys to pobrat…
@Jitul.kaaa9 píše:
aha, takže Tobě se na svatbu nechceš, takže jim budeš bojkotovat všechno a dcerku nacháš zklamanou, i když to řešení má…
Jako jaký? že si koupím šaty, na který ani nemám? ![]()
@tulipán píše:
Pripadas mi docela na brachu nastvana. Neni to skoda kvuli prachum. Prece zeni se bracha. A jake mate vztahy? Nemuzes mu treba narovinu rict, bracho, chci vam vyhovet, ale chybi mi na to penize, fakt nemam. A bud se s nim domluvit, ze pujde v jinych nebo treba sam nabidne, ze je zaplati.To se vyresi, jen to neodkladej.
Ježiš, neboj, že tenhle rozhovor neproběhl…
výsledek je, jakej je…
Posledni svatbu v rodine jsem pojala tak, ze jsem mela duvod si koupit nove saty (dodnes ty pouzdrovky miluji). Koupila jsem si k nim latkovou lesklou sedou minikabelku a strevicky (oboji pouzito opravdu jen na tu svatbu, latkove veci jsou krasne, ale velice neprakticke) a z te same latky manzelovi a synovi kravaty, aby bylo zrejme, ze k sobe patrime. Mozna jsme vypadali lepe jak zenich s nevestou, ale to uz je riziko pozadovaneho dress code ![]()
Urcite je to lepsi zpusob „bojkotu“ nez vypadat „nevhodne“ ![]()
@rozand no, ja sama jsem si zrovna v sekaci poridila fialove saty „populnocky“ a staly me 299 Kc, takze fakt zadne tisice. Proste kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody.
Se svedkyni jsem nemela moznost saty vybirat, protoze bydli 130 km od nas a my jsme meli svatbu dost na rychlo, takze proste a jednoduse nebyl cas, ani by me nenapadlo, ze i presto, ze videla veskerou vyzdobu, takze vedela, jaky odstin fialove mam na mysli, tak si vezme saty, ktere na vsech fotkach vypadaji jako bile. A pardon, ale bilou ma proste dle meho nazoru na svatbe mit jen nevesta.
@Anonymní píše:
Jako jaký? že si koupím šaty, na který ani nemám?
Tak tam nechoďte vůbec. Prijde mi, ze s timhle negativním postojem by to bylo spíše ku prospěchu věci. A existují bazary, za par korun mas šaty, které pak můžeš s klidem vyhodit
tak třeba pastelové šaty s vhodným sáčkem? ![]()
Jako chápu, že se bude hůř vybírat (já sem taky kousek, takže vím, o čem mluvíš). Ale prolezla bych ten Vinted, tak by se dalo leccos objevit, a tak vezmeš si to jednou a hotovo…sem tam teď koukla a v pastelových barvách sem tam na svojí velikost našla několikero šatů (cca do tisícovky), které by se asi daly…A zahlídla sem tam jedny krásný pouzdrovky - vršek do meruňkova, spodek tmavý. Řekla bych, že tím by si krémovou povinnost taky splnila. K tomu světlé lodičky a psaníčko ![]()
Já už se barvy naučila nosit - tak nějak sem zjistila, že v černé sem úplně stejně tlustá jako v barevné
Jen musím přemýšlet nad materiály a střihy ![]()
Dress code je normální věc, obzvláště na svatbě. Každá je jiná. Viděla jsem „nádherné“ fotky s hosty např. V zářivě rudé, bílé, nebo velmi světlé… Děs. Na druhou stranu by mě jako nevěstu mrzelo, že člověk, který je pro mě důležitý = má být na mé svatbě, s tím má takový „křeče“. Když jsem zjistila, že moje 9ti letá družička by měla mít červené šaty… Popadla jsem jí a letěla s ní do salónu. Nevím… místo, aby ses těšila… Přijde mi to až líto. I vůči nevěstě i vůči tobě.
Když se chce tak to jde, ale u tebe je jadro problému že tobě se nechce…pastelová barva je celkem široký pojem koukni na bon prix maji tam šaty za pakatel a ve všech barvacha velikostech konec koncu tam najdeš i ty pro dceru. Jako a pokud ti jde o penize, tak šaty pro dceru si nech na rovinu zapaltit od brachy…
a to že chtěji iurčitý dress code plně chápu ,my jdeme na obyčejnou 30ku a ptala jsem se švagra v jakém to má duchu aby jsme nebyli za blbce …to že budeme všichni sladěni je pro mě automatická věc .
Příspěvek upraven 15.10.18 v 12:38
@solip Já si se svou postavou, typem i velikostí, fakt jen tak šaty za 299 ze sekáče neseženu, ač tam chodím pořád. Natož v konkrétní barvě. Jestli vypadaly fakt bíle, je to demence, no. Ale mě by šaty svědkyně zajímaly i na dálku
. I sestra z NYC mi posílala sama od sebe fotky toho, co si vezme.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat