Sbírání kreditů

28
18.5.17 13:10

Sbírání kreditů

Ahoj sestřičky,
mám takový dotaz…pracuji na pozici všeobecné sestry na onkologii a samozřejmě musím sbírat kredity jako ostatní sestry. Ráda se vzděláván, ale ráda bych se vzdělávala v mém oboru. Byla jsem letos na BOD (brněnské onkologické dny) a moc se to líbilo. Pořádá se to jednou za rok, vždy v dubnu. Získala jsem 8 kreditů za dva dny. Myslíte, že by mi ministerstvo zdravotnictví uznalo tyto kredity, když bych získala 40 kreditů jen tady na BOD? Tyto přednášky nejsou jen o onkologii (i když většinou ano), ale je tu např. péče o PICC, venózní port, PŽK, nutriční péče, paliativní péče, zobrazovací metody, komplikace cytostatik a jejich řešení atd. Nakonec získávám papír s 8 kredity, ale na tom certifikátu nejsou vypsané všechny přednášky, na kterých jsem byla, je tam pouze, že jsem absolvovala Brněnské onkologické dny. Tak se bojím, aby mi to ministerstvo potom uznalo. Má někdo, co k tomu říct? Děkuji za odpovědi a hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1309
18.5.17 13:30

Jsem z jiného oboru, ale také zdravotnictví - podle mě by to neměl být problém. Důležité je, aby to bylo rozloženo po celých 6 let, abys nenasbírala kredity během 1 roku a ty další se na to nevykašlala.
A nebo k tomu zajdi jednou za rok na nějakou odpolední přednášku (pro sestry toho je spousta) a nikdo Ti nic nemůže. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
18.5.17 13:43

@sestraaa jeden čas chtěli registraci i rušit, ale ted o tom nemluví. Mě uznali i kredity nasbírané rychle za sebou. Sester je nedostatek, takže myslím, že to uznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.5.17 13:44

@Agneth A to je nějaká novinka? Kamarádka si všechny nasbírala během měsíce prostřednictvím e-kurzů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
18.5.17 13:48

@Malaga Novinka to není. Jsem registrovaná 5 let a už tenkrát to byla jedna z podmínek. Jak je to v praxi nevím, ale dokáži si představit, že to nikdo neřeší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
18.5.17 15:19

@Agneth to by musela být novinka, já nasbírala 40 kreditů během 2 let v nemocnici a pak byla 6 let na mateřské a rodičovské a nebyl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.5.17 16:22
@Agneth píše:
Důležité je, aby to bylo rozloženo po celých 6 let, abys nenasbírala kredity během 1 roku a ty další se na to nevykašlala.

ale ne, není to tak horký. jednak registrace je už na deset let, ne na šest. jednak už je zrušený limit na kredity přes e-learning, takže znám holčinu, která jela každý den jeden kurz přes net, takže za nějaké dva-tři týdny jich měla dost a registrovali ji (ano, tady může vznikno problém, pokud by uplatňovala víc kurzů za jeden den - každý e-learningový kurz má danou hodinovou dotaci, takže i když technicky by člověk zvládl nasbírat kredity za den, prakticky by to vázlo na té potřebné hodinové dotaci, která by se do jednoho dne nevešla). no a konečně i já sama kdysi po osmi letech doma nasbírala kredity během prvního roku (ani ne) a bylo to OK.

no a v neposlední řadě bych se v tuhle chvíli na nějakou honbu za kredity vykašlala. momentálně v senátu tolik propíraný „zákon 4+1“ a jeho součástí je zrušení registrace v té podobě, jak ji známe dneska. protože kupodivu i na ministerstvu zdravotnictví si všimli, že i když celoživotní vzdělání nepochybně důležité je, tak v současné podobě je naprosto k ničemu, jenom to stojí prachy. zákon by rádi schválili do začátku školního roku, tak bych počkala, co z toho nakonec vyleze, jestli se třeba někdo oprávněný vyjádří, čím by to rád nahradil (já to nedohledala, ale na druhou stranu, možná to někde v těch důvodových zprávách k zákonu visí a já špatně hledám :nevim:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
18.5.17 16:36

Tak já mám asi nejčerstvější info.

Registrace mi vypršela v roce 2015 a myslela jsem si, že už se do zdravotnictví nevrátím.
V únoru jsem nastupovala a za 14 dní jsem měla potřebných 40 kreditů- klidně i 4 kurzy denně přes elearning

Takže jde to, teď mám novou registraci a nikoho nezajímalo, jak jsem ke kreditům přišla- hlavně že je mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
18.5.17 16:45

@ka-tka POčkej, chápu to dobře, že Ti registrace vypršela a o prodloužení jsi žádala až po uplynutí několika dalších měsíců, kdy už jsi v registru nebyla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
18.5.17 16:46

Ano

Ale splnila jsem podmínku mít alespoň 1 rok praxe za posledních 10 let a ty kredity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
19.5.17 19:16
@ka-tka
@ka-tka píše:
AnoAle splnila jsem podmínku mít alespoň 1 rok praxe za posledních 10 let a ty kredity

Je to tak, jak pise kat-ka. Manzel si zapomnel pohlidat termin a vyprsela mu registrace (je optometrista), predevcirem jsem kvuli tomu volsla ma doskolovak a pani mi rekla to same: alespon 1 rok praxe v uplynulych 10 letech plus 40 kreditu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
19.5.17 19:26

Zajimalo by me, jak stare kredity uznavaji. Zda i kredity starsi 10 let? Dostala jsem dost kreditu jeste pred zaregistrovanim, ale bojim se, ze tyto mi asi neuznaji. Na jedne akci jsem dostala asi 14 kreditu za aktivni ucast plus publikaci ve sborniku, ale to bylo uz v roce 2008. Takze mi to asi propadlo. Nevite prosim nektera z vas jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.5.17 23:54
@Michalka80 píše:
Zajimalo by me, jak stare kredity uznavaji. Zda i kredity starsi 10 let? Dostala jsem dost kreditu jeste pred zaregistrovanim, ale bojim se, ze tyto mi asi neuznaji. Na jedne akci jsem dostala asi 14 kreditu za aktivni ucast plus publikaci ve sborniku, ale to bylo uz v roce 2008. Takze mi to asi propadlo. Nevite prosim nektera z vas jak to je?

mělo by to být jenom deset let zpětně, starší ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
20.5.17 08:29

@sagina Dekuji!!! Tajne doufam, ze ty podminky zase nejak zmeni. Dalsi vzdelavani je dulezite, ale tohle je jen honba za kredity. Kolikrat jsme sly s kolegynemi jen na nejakou akci, ktera nam vubec nic neprinesla, jen kvuli kreditum… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
20.5.17 09:04
@Michalka80 píše:
Zajimalo by me, jak stare kredity uznavaji. Zda i kredity starsi 10 let? Dostala jsem dost kreditu jeste pred zaregistrovanim, ale bojim se, ze tyto mi asi neuznaji. Na jedne akci jsem dostala asi 14 kreditu za aktivni ucast plus publikaci ve sborniku, ale to bylo uz v roce 2008. Takze mi to asi propadlo. Nevite prosim nektera z vas jak to je?

myslím, že jsou to kredity do rku 2007, jelikož je rok 2017

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty