Sbírka pro syna Matěje s těžkým postižením

18
9.1.26 11:52

Sbírka pro syna Matěje s těžkým postižením

Dobrý den. Chtěli bychom moc poprosit o pomoc a sdílení naší sbírky pro syna Matěje. Syn je těžce mentálně i fyzicky postižený s těžkou formou epilepsie. Měl být zdravé dítě, ale při porodu došlo ke komplikacím a nám to obrátilo celý život.
Já jsem nyní na rodičovské dovolené s mladším synem, takže se každá korunka hodi. Pokud byste měli jakýkoliv dotaz, ráda odpovím.

Děkujeme. Hezký den.

https://www.znesnaze21.cz/…osouvaji-dal

Příspěvek upraven 09.01.26 v 12:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24762
9.1.26 12:19

Odkaz nefunguje a na obrat “každá korunka se hodí” bych si dala pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
9.1.26 12:21
@lucad77 píše: Více

Zajímavé, před chvilkou fungoval, normálně jsem ho rozklikla…
Hele: Matýsek bojuje s epilepsií a DMO (www.znesnaze21.cz)

Zrovna tahle sbírka mi přijde OK.

Příspěvek upraven 09.01.26 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
9.1.26 12:22
@TRG píše: Více

Jo, tenhle je ok. 👍🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8642
9.1.26 12:23
@TRG píše: Více

Jsou založené dvě stejné diskuze, v té první ten odkaz funguje, tady mi to taky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
@izabe píše: Více

Jo vidíš, vůbec jsem si nevšimla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
@izabe píše: Více

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
9.1.26 14:55

@LucieKos808 Takže, máte postiženého syna, pro kterého nemáte peníze, ale pořídíte si druhé dítě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.1.26 15:47

@Pitřice Úplně chápu Vaší myšlenku. Měla jsem ji úplně stejnou. Chtěla jsem vše plně dát jen svému postiženému synovi, ve cvičení, svůj čas… Naplno se mu věnovat.. lékaři a fyzio mi říkali, že by chtělo ještě jedno dítě, že přijdeme na jiné myšlenky, ale byla jsem striktně proti. To bylo ve dvou letech syna. Když jsem odjela se synem na měsíc na cvičení, můj manžel nad tím přemýšlel. A zeptal se mě, jestli si uvědomuji, že nebudu mít nikdy vnoučata a že pokud by se s Matýskem cokoli stalo, že zůstaneme úplně sami, že už bychom byli pak stáří na dítě. Já vím, může se stát cokoli, i když jsou děti úplně zdravé. Matýsek měl být taky zdravý, vymodlený dítě po x potratech, bohužel po zanedbání péče u porodu zůstal postižený. A věřte, že jsem teď nakonec ráda, že to zdravé dítě máme, ukazuje nám takový jiný „normální“ život. Jinak bych se z toho všeho složila, a to jsem silný člověk. A hlavně posouvá i toho postiženého, Matýsek je rád, že ho má. Ono mít jen postižené dítě je taky finančně nákladné, další sourozenec na to nemá takový vliv. Rehabilitace a pomůcky jsou neskutečně drahé, i kdybych taky teď pracovala. Pro nás dovolené, výlety, nepřipadají v úvahu. My v podstatě nežijeme, že bych mohla být úplně bez starostí a žít „normálně“. Uvědomuji si, že i ten mladší sourozenec to bude mít těžké, ale alespoň bude vědět, co je v životě opravdu důležité. Myslíte, že když má rodina postižené dítě, že už nemá právo na další dítě? Nikoho nenutím, aby mi přispěl… Ano, jsem ráda za jakoukoliv pomoc. Bohužel, musím mít i asistenci, protože až budu chodit do práce, Matýsek musí vždy s někým být. Ve školce vydrží pár hodin. Je to péče 24h denně. Možná kdyby babičky a dědové už nepracovali, ostatní lidé nebyli tak uhonění, tak by mi někdo šel ho povozit ven na procházku. Dnes to zadarmo nikdo nedělá, pak bych mohla mít peníze i na ty rehabilitace a další věci. Kdo nezažije, nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9092
9.1.26 16:54
@Pitřice píše: Více

Tomuhle taky nerozumím. Ještě tak brzy po prvním, vždyť museli vidět že jim to finančně nebude vycházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.1.26 17:03

@Serpentini odpověď viz výše. Brzy? Vždyť mu jsou čtyři a malému přes rok. A taky kvůli tomu, že nejsem nejmladší. A taky proto aby ten postižený nezůstal třeba sám, kdyby se s náma něco stalo..
A pokud by malinký nebyl, tak mně to finančně stejně nepokryje, i kdybych šla na pár dní do práce, protože někdo se o Matýska musí postarat, nevydrží celý den ve školce jako zdravé dítě. A osobní asistenci si taky platíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3410
9.1.26 17:23

@LucieKos808 Tak proč tam píšeš o RD a situaci ohledně financí, kdy se hodí každá kačka. Když to nevyjde finančně ani s 2 pracujícími rodiči.
Chápu, že ta péče je náročná jak časově tak finančně bez ohledu na stav. :kytka:
A chybí mi tam časový údaj. To je na pokrytí nákladů na měsíc, rok, tři …?

Příspěvek upraven 09.01.26 v 17:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
9.1.26 17:31

Já myslím, že je docela pochopitelné, že jste chtěli mít alespoň trochu normální život s normálním dítětem. Zvlášť když jste věděli, že první dítě není postižené vinou vašich genů, ale vinou komplikací u porodu. Asi byste dneska vybírali peníze i kdybyste to druhé neměli. To je smutná realita toho, kolik stojí péče o tak postižené dítě… Ale píšu hlavně proto, že se mi příčí brát to tak, že je fajn mít ještě zdravé dítě, protože se může o to postižené jednou postarat. To je hrozně těžký úkol, který by neměl být požadován po nikom, kdo si ho sám nevybral. Je to něco, co člověku do jisté míry zničí život, protože všechno to, co může dát do své kariéry, do něčeho, co ho bude naplňovat, do vztahu, ze kterého jednou vznikne rodina, dá do péče o postiženého člověka. Končívá to tak, že několik zdravých lidí s potenciálem obětuje nejen svůj potenciál a vzácný čas, ale také velmi často psychické zdraví kvůli tomu, aby byl při životě udržený někdo, kdo vůbec žádný potenciál nemá. Život každého má samozřejmě hodnotu, to vůbec rozporovat nechci. Jen já bych nemohla dovolit, aby se moje zdravé dítě takhle obětovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.1.26 17:45

@andiedvorakova to vyznělo jinak. To právě po tom zdravém ani nechci. Napsala jste to moc hezky, tak to právě bohužel je. Snažím se, aby i ten malinký nestrádal, ale spíš jsem to myslela tak, že je to jiné, když je to v rodině se zdravým dítětem nebo postiženým. Plně si uvědomuji to, co jste napsala. Já na něj tu zodpovědnost nechci přehazovat v budoucnu. Ani dnes už nečekám, že se postará o nás. Spíš jsem myslela, že kdyby se s náma něco stalo, že bude mít někoho, kdo za ním přijde třeba na návštěvu, že bude mít někoho blízkého z rodiny… Jako když máte sourozence…
Taky mi kolikrát jede hlavou.. ze i ten postižený má právo na život, a hlavně když to nebylo jeho vinou, ale někým jiným… Kolikrát mi je líto, když ho vidím, když měl být zdravý.. je pravda, že oni jsou ve svým světě vlastně šťastní, že nejvíc to odnášejí ti pečující… Ale i tak to ve mně vyvolává smutek… Spíš se to snáším si nepřipouštět a radovat se z toho, že ho tady mám, protože je to naše sluníčko. Nemusel tady být, bylo by to daleko horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
9.1.26 18:15

Pokud jsou dítěti 4 roky, a je těžce postižené, tak máte nárok zřejmě na vysoký stupeň PnP. Také na příspěvek na dopravu. A také na některé pomůcky. Také mi není jasné, jaké časové období chcete, pokrýt, ta částka je dost vysoká, kterou sbíráte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!