Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky tak vám jdu tady napsat můj dnešní zážitek..Byli jsme s Terezkou (1 rok)dnes navečer v obchodě. Seděla v kočárku, 3krát vyhodila myšáka na zem, pokaždé jsem ji upozornila, že se to nedělá a udělala TYTYTY. Když jsme stáli u pokladny, vyhodila jej znovu, tak už jsem ji dala přes ruku a pán co stál za námi na mě začal řvát přes CELÝ OBCHOD, že „proč ji !!!Liskám!!!, co jsem to za matku“. Holky celý obchod se v tu ránu díval jen na nás a nejhorší je, že kočárek byl otočený, takže nikdo neviděl, že jsem ji nelištila(to bych neudělala), ale jen plácla přes ruku. Tak jsem mu na to řekla, ať si vychovává svoje děti a do mých se neplete a on že takové matky jako já by ani neměli mít děti. To už jsem nezvládla a oči se mi zalily slzama
. Jen jsem se z toho potřebovala vypsat, protože mi to přišlo strašně líto ![]()
taky placam pres ruku, ale uz to ztratilo efekt - nastavi druhoua smeje se. kazdy vek ma svoje primerene metodz trestu, preci nebudes rocni holcice pul hodiny vzkladat o tom, ze na podlaze zijou bakterie a podobne…
pana nekomentuji, to je jeden z tech : „mladiku, pustte tu starenku sednout“, proste zapomen na exota - nastvana ses pravem.
nejhorší je srážka s blbcem. vykašli se na něj!!! jen si léčil vlastní komplexy.
No pán by taky zasloužil… ale přes držku. Co se do toho plete. S takových lidí si nic nedělej, když někdo začne vyskakovat, tak se otoč a řekni mu, promiňte co jste říkal? Když ti to zoopakuje, řekni mu … promiňte co jste říkal? No ono ho to přestane bavit
. Nic si z toho nedělej, takových blbců ještě potkáš tolik, že proti nim budeš mít za chvíli imunitu
. Mluvím z vlastní desetileté praxe z obchodu.
Příspěvek upraven 02.09.11 v 20:29
Kdybych si někdy takovou situaci jen představila, tak si řeknu, že bych se nad tím jen pousmála, ale prostě to nešlo. To mě štve asi nejvíc, že mi i slza ukápla. Ale prostě mě to dostalo, jak mi řekl, že co jsem to za matku, že takové by neměly mít ani děti. Snažím se co nejlépe vychovávat svoji dceru (a co to dá práce
) a pak mi nějaký debil řekne toto.
blbec chlap, nic jineho!
kamaradka byla za Herodesku, na kterou jakasi iniciativni babka zavolala mestaky, kdyz dceri chrstla do obliceje kelimek vody- na plnem namesti lidi…to, ze onen blondaty roztomily andilek trpi afektivnimi zachvaty a jinak se proste neukldni, uz lidi nevideli…
Někteří jedinci mají snahu se do všeho plést, především ve chvíli, kdy oni sami „ví“ přesně co se stalo. Nic si z toho nedělej, takových blbců je ![]()
trace píše:
No pán by taky zasloužil… ale přes držku. Co se do toho plete. S takových lidí si nic nedělej, když někdo začne vyskakovat, tak se otoč a řekni mu, promiňte co jste říkal? Když ti to zoopakuje, řekni mu … promiňte co jste říkal? No ono ho to přestane bavit. Nic si z toho nedělej, takových blbců ještě potkáš tolik, že proti nim budeš mít za chvíli imunitu
. Mluvím z vlastní desetileté praxe z obchodu.Příspěvek upraven 02.09.11 v 20:29
Dobrý fígl
![]()
Klid.
Osobně se mi to teda nikdy nestalo, ale když jsem právě svědkem podobné scény, t.j. dítě dělá divadlo, matka NĚJAK reaguje a pár lidí okolo pohoršeně reaguje, snažím se pdopořit maminku „jojo, taky to známe!“ . A současně si říkám, máma nějak reagovala, kdoví jak by reagovali ti, které vytočí úplně cizí záležitost???
Je to blb, tyhle lidi, kteří cítí silné nutkání vychovávat cizí děti nebo komandovat matky, jak to mají dělat líp mám fakt ráda ![]()
Mojí sestře se jednou stalo, že jí malej vyváděl v obchodě, chtěl nějakou čokoládu, ale měl to zakázáno, protože předtím odmítal obědvat a paní, která stála za nima ve frontě tu čokoládu koupila a když ségra dávala věci do kočáru, tak paní přiběhla a malýmu tu čokoládu dala, že prý když je máma taková a ani čokoládu mu nekoupí ![]()
No vidis a me se ma dcera zacla rozcilovat v saline dostala amok.Dcera ma 2,5. A nejaka baba zacla rvat at si sni vystoupim a kdesi cosi ze je posrana pocurana proto se tak vzteka atd nevidela o co slo predtim.Tak jsem ji rekla ze nevi o co jde a ze to deti delaji ze dostanou obcas amok. Tak rvala ze obtezuju ostatni.Tak jsem se ji zeptala vy jste nemela deti odpovedi mi bylo mela tak jsem ji rekla at si vzpomene na sve.Tak mlela tu svou tak jsem ji uz poslala doprde.. .zajimave ze se ozyvala jen ona.Pak jsme vystoupili prisla ke me pani tak 50let a rika mi nic si z toho nedelejte nekteri to nechapou my to mame u vnucky skoro kazdy den a rika mi a muzete ji placnout a beztak je to bezefektu.Ale ja se na takove lidi naucila posilat vazde doprde.. primo takhle nebylo to poprve uz jsme meli scenu v obchode.Takze ve finale nejsu nastvana na malou ale na tady chytre keci od nekterych lidi a na nejsu pak husta .
Příspěvek upraven 02.09.11 v 20:40
Zuziky píše:
blbec chlap, nic jineho!
kamaradka byla za Herodesku, na kterou jakasi iniciativni babka zavolala mestaky, kdyz dceri chrstla do obliceje kelimek vody- na plnem namesti lidi…to, ze onen blondaty roztomily andilek trpi afektivnimi zachvaty a jinak se proste neukldni, uz lidi nevideli…
na mě fungovala jenom mokrá žínka ![]()
s muo povahou byhc na toho chlapa byla asi sprostá
nc si z toho nedělej za pár let by tě bez tak osočil proč jsi zavčasu nedala jendu výchovnou aby dítě poslouchalo ![]()
Crystal87 píše:
s muo povahou byhc na toho chlapa byla asi sprostánc si z toho nedělej za pár let by tě bez tak osočil proč jsi zavčasu nedala jendu výchovnou aby dítě poslouchalo
no kdyt to pisu. ![]()