Scéna v obchodě aneb špatná výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
2.9.11 22:10
sieta.m píše:
Andrejka__20 píše:
Mě se stalo něco podobného..teda ne s liskáním, ale s chlapem :lol: Jdu si v klidu k baráku z prochajdy, 6-ti měsíční mimi mi spinká v korbičce, a když jsem se zohýbala pro nákup tak na mě začal okoloprocházející pán cosi mluvit. Tak jsem se otočila co že mi to vypadlo z kočárku nebo tak a on že „laskavě si strčte do toho kočárku teploměr, víte kolik tam je stupňů??? vždyť vy to mimino týráte!!!!“ A lamentoval a lamentoval…jsem stála s otevřenou pusou a když jsem se vzpamatovala jen jsem mu řekla ať se stará o sebe. Pak jsem to ořvala. Neumím na takové věci reagovat :nevim: a zbytečně si to pak beru osobně :zed: Jinak scéna v obchodě dobrá sada, proč se ti lidi se*rou do jiných. A přijde mi že hlavně do maminek s miminkem, jak kdyby jsme byli snadnější terče nebo co:pocitac:
Přiznám se, že když bylo venku 34 ve stínu a viděla jsem venku černé kočáry bez větrání, tak jsem měla stochutí se zeptat na něco podobného,naštěstí jsem se ovládla

Víš co, a ono to asi o tom je, ovládnout se, držet jazyk za zuby, ptž když do toho člověku nic není..... :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.9.11 23:41

No… kdybych viděla matku plácat roční děcko za to, že vyhazuje věci z kočárku, tak bych si asi taky něco pomyslela..... Ale držela bych hubu. Pán očividně přestřelil, ale aspoň ti dal námět k zamyšlení, což se mu podařilo :potlesk: .
K tomu vyhazování už tady holky něco psaly. To dítě ti to nedělá natruc, aby tě nasralo, ale proto, že se tím učí. Poslouchá, jaký vydá věc zvuk při dopadu, sleduje, jak padá rychle… Ono neví, že list papíru bude po vyhození reagovat jinak než plyšák nebo lahev s pitím, proto si to bude neustále dokola ověřovat. A pak ho matka plácne. Budeš ho plácat, i když se bude chtít učit násobilku? Ne…on se už nebude chtít učit, protože v roce zjistil, že za učení přijde trest. To samozřejmě přeháním a BER MĚ PROSÍM S REZERVOU. Jen mě prostě zarazilo nejen chování toho chlápka, které je naprosto NEOMLUVITELNÉ - a v tom jsem teda zajedno s naprostou většinou zde diskutujících, ale na druhou stranu nechápu tvoji reakci na to, co ROČNÍ mimino dělalo. Resp. reakci chápu - ujely ti nervy a stalo se to asi každé z nás - ale stějně tak by se dala pak pochopit i reakce toho pána, kterému zas ta tvá reakce připadala nepřiměřená. A tak bych si něco o něm pomyslela, zamyslela bych se i nad sebou, vzala z toho ponaučení a příště se polepšila :lol:
Přeju hodně pevných nervů při výchově a co nejmíň prudících vševědoucích kolemjdoucích, zejména těch starších, kteří přece všechno vědí nejlíp :think: :zed:
Pokud jsem někoho svým názorem pobouřila, moc se tímto omlouvám, a pokud budete mít potřebu reagovat na můj názor vybočující z řady, buďte prosím shovívavé. Dlouho jsem tu nebyla a nemusela bych to unést :andel: . Nechci rozbouřit v podstatě klidnou diskuzi, kde svorně všichni napadají senilního 40níka :lol: Já jen, že mám doma 14měsíční mládě a absolutně si nedokážu představit, že bych mu měla za takovou věc plácnout přes ruku. V obchodě bych mu tu hračku po několikátém vyhození nedala a jinde venku bych se kochala tím, jak mám zvídavé dítě, a ať si ji vyhodí třeba 150× :wink: Tady jsi situaci prostě nezvládla ani ty, ani ten pán. No, ještěže nejsi tak horká krev jako některé tady, a nedala ses s ním do hádky. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
3.9.11 07:16

no to já bych taky dala malému přes ruku,u nás je to 3× řeknu a pak už dostane bud na zadek nebo přes ruku,podle toho co provede.
nevidím na tom nic špatného.
na lidi se vyprdni,nikdo ti stejně nepomůže,jen každý čučí a chlapa bych poslala do říte,to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
3.9.11 08:01

Vzhledem k tomu, že u nás je plácání přes ruku strašná sranda a zábava, tak se taky radši uchýlím k zabavení hračky :mrgreen:

Venku nebo doma mi to věčný podávání nevadí, ale mezi pokladnama hledat zahozenýho plyšáka je opruz.

Pána bych poslala tam, kam Slunce nesvítí a dál bych ho neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
3.9.11 08:15
lulje píše:
No… kdybych viděla matku plácat roční děcko za to, že vyhazuje věci z kočárku, tak bych si asi taky něco pomyslela..... Ale držela bych hubu. Pán očividně přestřelil, ale aspoň ti dal námět k zamyšlení, což se mu podařilo :potlesk: .
K tomu vyhazování už tady holky něco psaly. To dítě ti to nedělá natruc, aby tě nasralo, ale proto, že se tím učí. Poslouchá, jaký vydá věc zvuk při dopadu, sleduje, jak padá rychle… Ono neví, že list papíru bude po vyhození reagovat jinak než plyšák nebo lahev s pitím, proto si to bude neustále dokola ověřovat. A pak ho matka plácne. Budeš ho plácat, i když se bude chtít učit násobilku? Ne…on se už nebude chtít učit, protože v roce zjistil, že za učení přijde trest. To samozřejmě přeháním a BER MĚ PROSÍM S REZERVOU. Jen mě prostě zarazilo nejen chování toho chlápka, které je naprosto NEOMLUVITELNÉ - a v tom jsem teda zajedno s naprostou většinou zde diskutujících, ale na druhou stranu nechápu tvoji reakci na to, co ROČNÍ mimino dělalo. Resp. reakci chápu - ujely ti nervy a stalo se to asi každé z nás - ale stějně tak by se dala pak pochopit i reakce toho pána, kterému zas ta tvá reakce připadala nepřiměřená. A tak bych si něco o něm pomyslela, zamyslela bych se i nad sebou, vzala z toho ponaučení a příště se polepšila :lol:
Přeju hodně pevných nervů při výchově a co nejmíň prudících vševědoucích kolemjdoucích, zejména těch starších, kteří přece všechno vědí nejlíp :think: :zed:
Pokud jsem někoho svým názorem pobouřila, moc se tímto omlouvám, a pokud budete mít potřebu reagovat na můj názor vybočující z řady, buďte prosím shovívavé. Dlouho jsem tu nebyla a nemusela bych to unést :andel: . Nechci rozbouřit v podstatě klidnou diskuzi, kde svorně všichni napadají senilního 40níka :lol: Já jen, že mám doma 14měsíční mládě a absolutně si nedokážu představit, že bych mu měla za takovou věc plácnout přes ruku. V obchodě bych mu tu hračku po několikátém vyhození nedala a jinde venku bych se kochala tím, jak mám zvídavé dítě, a ať si ji vyhodí třeba 150× :wink: Tady jsi situaci prostě nezvládla ani ty, ani ten pán. No, ještěže nejsi tak horká krev jako některé tady, a nedala ses s ním do hádky. :potlesk:

Nepobouřila jsi mě :mrgreen: . Jen si stojím za tím, že Terka opravdu ví, že se to nemá dělat. Chápe to. Tohle z jejich reakcí poznám, jsem s ní 24 hodin denně, tak vím, za co dítě plácnout můžu (plácnu max teda přes ruku, ani po zudku bych ji ještě nedala). Moc dobře ví, proč tohle dělat nemá. Prostě každé dítě je jiné, některé ví, že se to nedělá, některé ne. I když máme např.otevřený balkon, chce tam jít, já ji řeknu, že nesmí, tak tam prostě nejde, jen když si myslí, že ji nevidím, tak to zkouší, ale hned jak mě uvidí, tak otočí směr :-P . Každé dítě je jiné stejně tak, jako je každá matka jiná. Kdybych ji nemohloa ani trošku plácnout přes ruku, tak teda nevím, jak jinak jí to potom vysvětlovat. Hodinovou debatou s tím, že se to nesmí dělat :nevim: ? Kdybych si myslela, že to nechápe, tak ji přes tu ruku neplácnu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
3.9.11 08:49

K vyhazování věcí ještě přidám - dítě si tím trénuje schopnost motoriky svalů ruky. Ta schopnost se tuším nazývá „otevření úchopu“. Je holt součást učení. Ale u staršího dítka (pokud ho to pořád drží) by stálo za zvážení naučit třeba, že to např. na procházce nemá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
3.9.11 08:52
evick2 píše:
To my máme zase prcka co vyžaduje jak já říkám studenej odchov,(6týdnů) v kočárku jsme v těch nějvětších vedrech jezdili rozbalený, max v rozeplým bodyčku ale víc bych na něj nedostala aby mi neplakal celou vycházku a báby se div nekřižovali.. jedna mu sahala na kolínko aby si ověřila jestli je studenej… bych jí tu ruku nejradši urazila! zatím ale malej ani nenastydl ani nic jiného co nám předpovídali.. vím že jiná miminka chtějí teplo ale to naše robě je asi prostě horkokrevný

To jsem ráda, že má ještě někdo takhle horkokrevný dítě:-D My to máme s malou podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
3.9.11 09:06
katulka.k píše:
lulje píše:
Pokud jsem někoho svým názorem pobouřila, moc se tímto omlouvám, a pokud budete mít potřebu reagovat na můj názor vybočující z řady, buďte prosím shovívavé. Dlouho jsem tu nebyla a nemusela bych to unést :andel: . Nechci rozbouřit v podstatě klidnou diskuzi, kde svorně všichni napadají senilního 40níka :lol: Já jen, že mám doma 14měsíční mládě a absolutně si nedokážu představit, že bych mu měla za takovou věc plácnout přes ruku. V obchodě bych mu tu hračku po několikátém vyhození nedala a jinde venku bych se kochala tím, jak mám zvídavé dítě, a ať si ji vyhodí třeba 150× :wink: Tady jsi situaci prostě nezvládla ani ty, ani ten pán. No, ještěže nejsi tak horká krev jako některé tady, a nedala ses s ním do hádky. :potlesk:
Nepobouřila jsi mě :mrgreen: . Jen si stojím za tím, že Terka opravdu ví, že se to nemá dělat. Chápe to. Tohle z jejich reakcí poznám, jsem s ní 24 hodin denně, tak vím, za co dítě plácnout můžu (plácnu max teda přes ruku, ani po zudku bych ji ještě nedala). Moc dobře ví, proč tohle dělat nemá. Prostě každé dítě je jiné, některé ví, že se to nedělá, některé ne. I když máme např.otevřený balkon, chce tam jít, já ji řeknu, že nesmí, tak tam prostě nejde, jen když si myslí, že ji nevidím, tak to zkouší, ale hned jak mě uvidí, tak otočí směr :-P . Každé dítě je jiné stejně tak, jako je každá matka jiná. Kdybych ji nemohloa ani trošku plácnout přes ruku, tak teda nevím, jak jinak jí to potom vysvětlovat. Hodinovou debatou s tím, že se to nesmí dělat :nevim: ? Kdybych si myslela, že to nechápe, tak ji přes tu ruku neplácnu :pankac:

já mám naprosto stejné dítě. Moc dobře už v tomto věku ví, co by měl a co neměl. A vyhazováním lahvičky z kočárku se velmi dobře baví na můj účet. Podotýkám, že určitě už nic neobjevuje, ten už to má zmáknuté k dokonalosti. Ale to neznamená, že ho řežu jako žito :lol: , prostě plácnutí přes ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kopretina3
5.9.11 08:15

Gratuluji k dětem, které v roce mají dokonale objevený a prozkoumaný svět. To se jen tak nevidí 8-o :lol:

• Citovat
  • Upravit
cher
5.9.11 08:24
kopretina3 píše:
Gratuluji k dětem, které v roce mají dokonale objevený a prozkoumaný svět. To se jen tak nevidí 8-o :lol:

A vědí co se nedělá :palec:

• Citovat
  • Upravit
1219
6.9.11 19:49
sieta.m píše:
kopretina3 píše:
Gratuluji k dětem, které v roce mají dokonale objevený a prozkoumaný svět. To se jen tak nevidí 8-o :lol:
A vědí co se nedělá :palec:

Nikdo tady neřekl, že máme děti, které už stihlo všechno objevit a naprosto všechno chápat. Nicméně je to moje dítě a já nejlíp poznám, co chápe a co ne. Kdybych měla jen podezření, že nemá ponětí, o co jde, tak bych ji přes ruku nikdy neplácla. Je to stejné, jak když některé dítě chápe v roce, na co je nočník a některé to neví ani ve dvou letech. Některé dítě se naučí v 10ti měsících dávat vkládačky, některé třeba v roce a půl. Je to prostě individuální. Proto nechápu, proč se tady některé vysmíváte tomu, že tohle prostě dítě v roce (některé) už chápat může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.9.11 20:53

Katulko, trošku smyslu pro humor… Od Siety s Kopretinou to beru spíš jako ironii, tak se hned nečil. ;) (I když já teda s nimi souhlasím a jsem PROTI plácání jakkoli starých dětí :nevim: Mám doma dva čerty a kolikrát je to i na ránu a nejen plácnutí :-D ale tak nějak mám asi sílu se ovládnout. Díky Bohu! :andel: )

(Holky, teď jsem slyšela sousedku z vedlejšího bytu, jak řvala na svoji dvouletou dceru. Tak z toho se navalovali i mně. „Přestaň brečeeeet! Neřviiii!“ A čím víc sousedka hulákala, tím víc řvalo to děcko :cry: Chápu, že někomu ulítnou nervy, ale čeho je moc… Nechápu, jak si může myslet, že to dítě přestane brečet, když na ně bude takhle šíleně ječet 8-o na mně kdyby tak zařvala, tak se v tom lepším případě počurám :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.9.11 21:04
MMartina1 píše:
katulka.k píše:
lulje píše:
Nepobouřila jsi mě :mrgreen: . Jen si stojím za tím, že Terka opravdu ví, že se to nemá dělat. Chápe to. Tohle z jejich reakcí poznám, jsem s ní 24 hodin denně, tak vím, za co dítě plácnout můžu (plácnu max teda přes ruku, ani po zudku bych ji ještě nedala). Moc dobře ví, proč tohle dělat nemá. Prostě každé dítě je jiné, některé ví, že se to nedělá, některé ne. I když máme např.otevřený balkon, chce tam jít, já ji řeknu, že nesmí, tak tam prostě nejde, jen když si myslí, že ji nevidím, tak to zkouší, ale hned jak mě uvidí, tak otočí směr :-P . Každé dítě je jiné stejně tak, jako je každá matka jiná. Kdybych ji nemohloa ani trošku plácnout přes ruku, tak teda nevím, jak jinak jí to potom vysvětlovat. Hodinovou debatou s tím, že se to nesmí dělat :nevim: ? Kdybych si myslela, že to nechápe, tak ji přes tu ruku neplácnu :pankac:
já mám naprosto stejné dítě. Moc dobře už v tomto věku ví, co by měl a co neměl. A vyhazováním lahvičky z kočárku se velmi dobře baví na můj účet. Podotýkám, že určitě už nic neobjevuje, ten už to má zmáknuté k dokonalosti. Ale to neznamená, že ho řežu jako žito :lol: , prostě plácnutí přes ruku.

A vám to plácání fakt zabírá, jo? Tak to budete na emiminu snad první, které se setkaly při této „metodě“ s úspěchem. Většinou každá mamina řekne, že plácne, ale příště to prcek udělá zase. :nevim: Asi jsem divná, ale já jsem prostě proti :nevim:
A pokud z toho má děcko srandu, že něco vyhazuje, tak mu buď 1. tu zábavu dopřeju tak dlouho, dokkud to bude jeho nebo mne bavit, nebo 2. když vím, že mi to poleze na nervy nebo mě to vyprovokuje tak, že bych mu měla plácnout, tak tomu vyhození předejdu tím, že mu tu věc prostě nedám nebo po prvním vyhození seberu. :nevim:

Ale to už rozpitváváme… Já jsem jen tím prvním příspěvkem chtěla říct, že bych tu reakci toho chlápka úplně neočerňovala (samozřejmě, že přestřelil s tím, že takové matky by neměly mít děti…, ale jinak já bych se asi taky neusmívala, při pohledu na plácání ročního prcka :cry: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
8.9.11 22:13
lulje píše:
Katulko, trošku smyslu pro humor… Od Siety s Kopretinou to beru spíš jako ironii, tak se hned nečil. ;) (I když já teda s nimi souhlasím a jsem PROTI plácání jakkoli starých dětí :nevim: Mám doma dva čerty a kolikrát je to i na ránu a nejen plácnutí :-D ale tak nějak mám asi sílu se ovládnout. Díky Bohu! :andel: )(Holky, teď jsem slyšela sousedku z vedlejšího bytu, jak řvala na svoji dvouletou dceru. Tak z toho se navalovali i mně. „Přestaň brečeeeet! Neřviiii!“ A čím víc sousedka hulákala, tím víc řvalo to děcko :cry: Chápu, že někomu ulítnou nervy, ale čeho je moc… Nechápu, jak si může myslet, že to dítě přestane brečet, když na ně bude takhle šíleně ječet 8-o na mně kdyby tak zařvala, tak se v tom lepším případě počurám :oops: )
:lol: Jak jsi psala…že chápeš že někomu můžou ulítnout nervy. Ty jsi třeba kliďas, tvé děti neplácáš, nehulákáš na ně atd atd. Závidím ani nevíš jak :kytka: Já jsem totiž šílený rapl. Mírumilovný tvor, ale do jisté doby. Když vypěním, tak pořádně :zed: I když jsme hoodně trpěly na koliky s šíleným řevem ve dne v noci, a z malé roste nervák - tzn. chci to a hneeeeed a pokud to nebude, spustím ječák - až mě to překvapuje jak jsem někdy klidná. Nervy mi ruply asi 2× a to jsem mimi dala do postýlky a šla se vydýchat. Mám zatím malé miminko a po pravdě řečeno…později asi budu ta „plácavá“ maminka. (S vých. metodama tvé sousedky ale nesouhlasím). Jen jsem se chtěla zeptat…to dokola robátku vysvětluješ to nesmíš to nesmíš to nesmíš až do aleluja? Nebo jak to tedy máš když ani přes ručku neplácneš, téměř hlas nezvýšíš? Prosím neber to zle, ani mě tvůj názor vybočující z řady nepobouřil, jen se ptám :andel: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.9.11 23:00
Andrejka__20 píše: :lol: Jak jsi psala…že chápeš že někomu můžou ulítnout nervy. Ty jsi třeba kliďas, tvé děti neplácáš, nehulákáš na ně atd atd. Závidím ani nevíš jak :kytka: Já jsem totiž šílený rapl. Mírumilovný tvor, ale do jisté doby. Když vypěním, tak pořádně :zed: I když jsme hoodně trpěly na koliky s šíleným řevem ve dne v noci, a z malé roste nervák - tzn. chci to a hneeeeed a pokud to nebude, spustím ječák - až mě to překvapuje jak jsem někdy klidná. Nervy mi ruply asi 2× a to jsem mimi dala do postýlky a šla se vydýchat. Mám zatím malé miminko a po pravdě řečeno…později asi budu ta „plácavá“ maminka. (S vých. metodama tvé sousedky ale nesouhlasím). Jen jsem se chtěla zeptat…to dokola robátku vysvětluješ to nesmíš to nesmíš to nesmíš až do aleluja? Nebo jak to tedy máš když ani přes ručku neplácneš, téměř hlas nezvýšíš? Prosím neber to zle, ani mě tvůj názor vybočující z řady nepobouřil, jen se ptám :andel: :dance:

Tak do kliďase mám daleko :lol: Jen jsem prostě zjistila, že řvát na děcko nebo ho nedej Bože plácat atd. je kontraproduktivní. Na druhou stranu opravdu nejsem vyznavačkou dlouhého domlouvání. To jde třeba u toho tříletého, ale u ročního nebo dvouleťáka fakt nee :-? Spíš pomáhá hrát divadlo, jak se trašně zlobím, důrazně to děcko napomenout (ale nedělat to 100× za den, protože pak si z toho už nic nedělá - nesnáším ukřičené matky :pocitac: ), chytit za ruku, dřepnout k němu a z očí do očí mu důrazně říct NE nebo TYTY, … já nevím…to záleží na situaci. Rozhodně ale trestám nebo teda spíš napomínám hlavně v případech, kdy jde opravdu o vážnou věc (když třeba náš malý leze na židli a odtud spouští mikrovlnku :cert: nebo když lomcuje se stojací lampou a hrozí, že mu padne na hlavu :zed: atd.) - pak fakt zvýším hlas a řeknu důrazné NE. Kdybych se ale stejně tak chovala celý den a pořád jen křičela NENENE za každou prkotinu (jako je třeba vyhazování lahvičky z kočárku apod.), tak z toho budem akorát tak všichni na nervy a výsledek bude bez efektu jako to plácání. Když nad tím tak uvažuju, tak asi nejde o to, jakým způsobem to dítě napomeneš, ale spíš jde o to, jak často a za co napomínáš. Už jsem viděla i rozčilovat se matku na roční dítě kvůli tomu, že si chtělo na písku hrát s jinou hračkou, než s tou, kterou mu matka určila apod. To pak jsou extrémy. A děti z těch uřvaných a uječených matek mají tak akorát pr*el. Stejně tak z těch, které plácají nebo přehnaně vysvětlují :nevim:
Věřím tomu, že kdybych plácla své tříleté dceři, tak z toho bude tak v šoku, že se z toho půl roku nevzpamatuje. A taky věřím, že kdybych ji plácala od malička (jako některé matky tady, které tohle používají jako výchovnou metodu), tak si z toho dneska nebude vůůůbec nic dělat. Takže já fakt napomínám až v případě, kdy jde o život. Rozhodně nebudu v obchodě hysterčit, když mi dcko vyhodí hračku z kočáru. Prostě ji zvednu a už mu ji nedám nebo ho zabavím něčím jiným :nevim: Řekla bych, že za spoustu nervů si můžou matky samy a na děti to jen svádí :nevim: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí