Screening v 1. trimestru bez krve

Anonymní
7.7.23 18:24

Screening v 1. trimestru bez krve

Zdravím všechny, předem se omluvám za anonym. Okolí to ještě neví. :)

chtěla bych se poradit. V 10+0 mi muj gynekolog bral krev, další část krve bude brát v 15+0..triple test. Ja však chtěla i screening. Objednala jsem se tedy k jinému doktorovi, který toto dělá. Jdu tam ve 12t. Tam mi však řekli, ze vzhledem k tomu, ze mi můj gynekolog krev uz bral, udělají mi pouze ultrazvuk. Setkala jste se s tím některá? Nevím zda se raději neobjednat jinam, kde mi vezmou i krev a vysledky krve se mnou proberou. Zároveň nevím zda není na brání krve už pozdě. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
7.7.23 18:28
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, předem se omluvám za anonym. Okolí to ještě neví. :)chtěla bych se poradit. V 10+0 mi muj gynekolog bral krev, další část krve bude brát v 15+0..triple test. Ja však chtěla i screening. Objednala jsem se tedy k jinému doktorovi, který toto dělá. Jdu tam ve 12t. Tam mi však řekli, ze vzhledem k tomu, ze mi můj gynekolog krev uz bral, udělají mi pouze ultrazvuk. Setkala jste se s tím některá? Nevím zda se raději neobjednat jinam, kde mi vezmou i krev a vysledky krve se mnou proberou. Zároveň nevím zda není na brání krve už pozdě. Děkuji

Tripple test se ještě dělá? :think:
Na krev není pozdě. Objednej se někam, kde dělají přímo NT+, takže ti vezmou krev + UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.7.23 18:46

Zavolej svému gynekologovi a zeptej se ho, zda výsledky z krve v 10tt jsou i pro prvotrimestrální screening. Možná ti na druhým pracovišti nebudou brát krev, protože očekávají výsledky od tvého gynekologa.

• Citovat
  • Upravit
Janli
7.7.23 18:48
@korn123 píše:
Tripple test se ještě dělá? :think:
Na krev není pozdě. Objednej se někam, kde dělají přímo NT+, takže ti vezmou krev + UZ.

Dělá. Jednak nejlíp zachycuje rozštěpový vady a pak se jeho výsledky vyhodnocují spolu s výsledky z prvního screeningu a pak dávají přesnější informace.

• Citovat
  • Upravit
15
7.7.23 19:13

@Janli ano tam jsem volala zda je to takto správně a sestřička mi řekla že ano. Ja spíš doufala, že mi celý výsledky včetně te krve řeknou už na tom screeningu a nebudu muset čekat ještě dalsi měsíc nez půjdu ke svému gyn. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
7.7.23 19:16

Bez tam, kde ti udelaji kompletni screening v 1. Trimestru. Odkud jsi - zeny ti poradi, kam jit

• Citovat
  • Upravit
Janli
7.7.23 19:20
@deselu píše:
@Janli ano tam jsem volala zda je to takto správně a sestřička mi řekla že ano. Ja spíš doufala, že mi celý výsledky včetně te krve řeknou už na tom screeningu a nebudu muset čekat ještě dalsi měsíc nez půjdu ke svému gyn. 8)

Domluv se se svým gynekologem, aby ty výsledky přeposlal na pracoviště, kde budou screening dělat, bral krev v 10tt, tak je bude mít k dispozici. Oni je pak vyhodnotí spolu s ultrazvukem. On ti žádný vyhodnocení neudělá, nemá na to ani program, ani akreditaci.

• Citovat
  • Upravit
15
7.7.23 19:35

@Stará známá Jihlavsko. Moc doktoru co to dělá tu nemáme. Přemýšlím nad Sanusem. Myslíte, že pojišťovna proplácí i od nich? Vůbec jsem je na stránkách vzp nenašla v seznamu akreditovaných pracovišť za něž proplácí screening. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.23 19:43

Na krev jsem šla asi 14 dní před screeningen. Ptala jsem se jestli to není pozdě a de tvrdila, že je to normální. Že se nemám bát. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Janli
7.7.23 20:04
@deselu píše:
@Stará známá Jihlavsko. Moc doktoru co to dělá tu nemáme. Přemýšlím nad Sanusem. Myslíte, že pojišťovna proplácí i od nich? Vůbec jsem je na stránkách vzp nenašla v seznamu akreditovaných pracovišť za něž proplácí screening. :?

Screening zaplatíš ty. Pojišťovna ti ho proplatí zpětně.

• Citovat
  • Upravit
326
7.7.23 20:10

Schvalne jsem to dohledala, na krvi jsem byla taky 10tt a pak s temi vysledky jsem sla na screening na jine pracoviste. U sveho gynekologa jsem vyzvedla vysledky a ty si ten druhy zadal do programu a vyhodnotil s ultrazvukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.7.23 20:35

@Asfi ja budu v pondělí uz ve 12t. Myslela jsem ze bych to udelala jako vy, ale muj gynekolog ma teď skoro 3 týdny dovolenou. Zkusím zavolat k jinému doktorovi a snad nevadí ze mi budou brát krev az ve 12t..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.7.23 09:34

@korn123 tak jsem se objednala k jinému lékaři. Ptal se mě, zda mi brali krev na screening, tak jsem řekla ne. Protože můj gyn. mi sice krev bral ale copak já vím na co? :D
Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.23 17:17

Mě na screening brali krev ve 12+4,plus ten den ještě ultrazvuk, takže pozdě určitě není. Zkus obvolat pracoviště, kde to dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
10.7.23 17:49

@deselu Tak super :D udělala bych to stejně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie