Screening v 2. trimestru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13970
17.7.17 13:17

@Agneth jeslti budu někdy znovu těhotna tak na tripple testy nejdu. zbytečnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
17.7.17 13:17
@Susan23 píše:
2. screening cca ve 22 týdnu nejsou tripple testy, ty se berou v 16.tt a je to krev. 2. screening je spíše na kontrolu orgánů, srdíčka, zda má prstíky na rukou i nohou. Byla jsem s manželem a bylo to naprosto úžasné. Na Tripple bych nešla. A ve 30 už jsem byla sama, to manžel nemohl, ale to už nebylo tak super. Těš se, uvidíš mimčo na velké obrazovce a mohli by už ti upřesnit pohlaví, pokud jej chceš vědět :)

Tripple testy= screening ve 2. trimestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 13:18
@Janina81 píše:
Tak proč se do… ptáš? Když tě to nezajímá. Jsem jediná, kdo ti dal určitou zkušenost, zažitou z vlastního prožitku.
Jany příspěvek jsem si přečetla, dobře napsané, píšu jinak, možná i proto, že mám jinou zkušenost.

Zajímavé je, že pochopili zřejmě všichni mimo tebe. NIKOHO jsme se neptala na OSOBNI zkušenost, nýbrž, zda taková možnost je či není a pokud se můžete něco objevit to je naprosto VŠE nepotřebuji znát tvůj příběh a už vůbec jsi ho nemusela konkretizovat na to se tě nikdo neptal. Zajímal mě rada zkušenějších, jinak bych se neptala. Nevím zda jsi pochopila význam slova „diskuze“… Nepatřím mezi lidi, kteří ze svého neštěstí poučují a mají tendenci komunikovat tímto způsobem. Děkuji všem za názor, ale jak jsem již zmínila není třeba, aby jsi se vyjadřovala dále, jinak děkuji za tvou reakci, která mi opravdu hodně dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.7.17 13:19
@Pidulka1991 píše:
@Agneth jeslti budu někdy znovu těhotna tak na tripple testy nejdu. zbytečnost…

Jo, taky to tak beru, ale zas na druhou stranu si říkám, že to ani mě ani miminu neublíží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 13:20
@Jana206 píše:
Držím pesti, ať je vše v pořádku :kytka: Nestresuj se, rizika jsou fakt malá.

Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 13:23
@Susan23 píše:
2. screening cca ve 22 týdnu nejsou tripple testy, ty se berou v 16.tt a je to krev. 2. screening je spíše na kontrolu orgánů, srdíčka, zda má prstíky na rukou i nohou. Byla jsem s manželem a bylo to naprosto úžasné. Na Tripple bych nešla. A ve 30 už jsem byla sama, to manžel nemohl, ale to už nebylo tak super. Těš se, uvidíš mimčo na velké obrazovce a mohli by už ti upřesnit pohlaví, pokud jej chceš vědět :)

Ahoj, moc děkuji, tak naše pohlaví je jasné drobek se nam na posledním svém UTZ ukázal v celé své kráse :D Doktorka mi taky říkala, ať vezmu manžela, že se mu tohle bude líbit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13970
17.7.17 13:23

@Agneth no je to další stres jak dopadnou testy… jak říkám jestli budu těhotna tak pujdu nejdřív 8tt na kontrolu pak na utz 1. screen pak druhy nekdy ve 22tt oggt odmítnu a pak ve 32.tt.. kvuli porblémum z prvniho těhu věřím, že mi krev budou brát každy týden (to můžou kontrolovat i cukr..) a nejspíš budu na jaterní dietě takže problém s cukrem nehrozí…čím míň všeho tím lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.7.17 13:25
@Doe_Jane píše:
Já neznám nikoho kdo by šel na druhý screening když měl ten první placený v pořádku… zbytečné stresy

osobně jsem to brala jako samozřejmost.. :roll: tzv. velký UZV.. kde se zjišťují už vrozené vady a vady srdce… takže tento proběhnout praktický musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13970
17.7.17 13:27

@Tereza0807 nestresuj se, i když se to řekne.. teď budou kontrolovat hlavně orgány miminka, zda jsou správně vyvinuté jestli jsou všechny je dobré se hodně ptát méně si ve stresu, když doktor moc nemluví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 13:30
@Pidulka1991 píše:
@Tereza0807 nestresuj se, i když se to řekne.. teď budou kontrolovat hlavně orgány miminka, zda jsou správně vyvinuté jestli jsou všechny je dobré se hodně ptát méně si ve stresu, když doktor moc nemluví

Děkuju moc. Byla jsem v klidu jen čím víc se to blíží tím víc člověk nad tím přemýšlí, ale jak říká moje kamarádka, teď se bojíš a už nikdy nepřestaneš :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.7.17 13:30
@Pidulka1991 píše:
@Agneth no je to další stres jak dopadnou testy… jak říkám jestli budu těhotna tak pujdu nejdřív 8tt na kontrolu pak na utz 1. screen pak druhy nekdy ve 22tt oggt odmítnu a pak ve 32.tt.. kvuli porblémum z prvniho těhu věřím, že mi krev budou brát každy týden (to můžou kontrolovat i cukr..) a nejspíš budu na jaterní dietě takže problém s cukrem nehrozí…čím míň všeho tím lépe…

Já to prožívám celkem v klidu (jsem založením spíš flegmatik), takže stresy u mě moc nehrozí. ;)
Ale třeba zrovna OGGT považuji za důležitý test a rozhodně bych ho neodmítala. Klasická kontrola cukru z krve ho nahradit nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.7.17 13:31
@Greneia píše:
osobně jsem to brala jako samozřejmost.. :roll: tzv. velký UZV.. kde se zjišťují už vrozené vady a vady srdce… takže tento proběhnout praktický musí

jak jsem psala, myslela jsem, že jde o tripple testy… můj lékař je kapacita a už je dávno nedělá

• Citovat
  • Upravit
27662
17.7.17 13:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 13:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
17.7.17 13:43
@Tereza0807 píše:
Už jsem četla děkuji :kytka:

zjistit nějakou vadu můžou kdykoliv, ale i když nic nezjistí, stejně zjistíš až za pár let že dítě je opravdu zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí