Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Agneth zname to vyvolalo porod a o miminko přišla, takže nevím ![]()
měla jsem hrozný těhotenstvi a tyhle „testy“ mě strašně stresovali a už to znova nechci radši si budu denně pichat do prstu nebo mit na ruce tlakoměr, ale někde sedět a pak čekat jak to dopadne nene to není nic pro mě
@Tereza0807 dvěma čarkama to začína a už to nikdy nepřestane, to je pravda!!
@Pidulka1991 To jí snad nemohlo vyvolat porod…Vždyť je to podobné, jako kdybys snědla tabulku čokolády. ![]()
@Doe_Jane píše:
jak jsem psala, myslela jsem, že jde o tripple testy… můj lékař je kapacita a už je dávno nedělá
jo takhle ![]()
Jsou nemoci, které žádnými testy zjistit nejdou a dítě se s nimi potýká cely život. např. autismus
@Tereza0807 musím se @Janina81 zastat. Ty ses ptala a co jsi chtěla slyšet, jen samé pozitivní zkušenosti a ty špatné ne? Nebo jsi měla přímo v otázce zadat, že nechceš rozepisovat špatné. Promiň ale nezlob se na mě, to jsi tím pádem nemusela zakládat diskusi, musí ti být jasné, že na screeningu můžou nalézt i vady. Ona se tě ještě ptala, zda opravdu chceš to slyšet. Chtělas. A nezlob se na mě, vyjet na ni po její smutné zkušenosti, jen proto, že není jasnozřivá a nevidí ti do hlavy, jak přesně si přeješ odpovědět… Kdybych nedejbože měla zkušenost jako ona, a odpovědět na tvoji diskusi a ty na mě tak vyjet, tak…tak mi praskne cévka a budu tahat nohu a slintat, protože bych vzteky praskla. Takže si příště založ nějakou sluníčkovou diskusi už v názvu. Jako kopnout si do někoho, kdo zažil takovou hrůzu jak janina, tfuj.
@chuanita
Díky za zastání se, on když člověk prožil něco podobného jako já (ale jsou na tom lidi ještě hůř), tak se mu hůř tyhle dotazy a osočování zvládá. Zvlášť, když z toho pak vyjdu já jako ta necitlivá bestie.
Ahoj holky je tu některá co nebyla na 2 screeningu? Sestra už se mě ptala zda chci nebo ne a když jsem jí řekla že ne. Že stačí že první dopadl ok a při předchozích tehu jsem nebyla ani na prvním natož na druhém a kluky mám zdravé tak jsem viděla ten šok jakože nechci jít a řekla mi že budu muset podepsat že jsem seznamena s tím že nebudu mít kompletní genetiku dítěte.. Připadala jsem si jak nějaký idiot. Ale nepamatuji si že by jsem něco takového řešila nebo podepisovala při předchozích těhu
![]()
@kamilka 23 píše:
Ahoj holky je tu některá co nebyla na 2 screeningu? Sestra už se mě ptala zda chci nebo ne a když jsem jí řekla že ne. Že stačí že první dopadl ok a při předchozích tehu jsem nebyla ani na prvním natož na druhém a kluky mám zdravé tak jsem viděla ten šok jakože nechci jít a řekla mi že budu muset podepsat že jsem seznamena s tím že nebudu mít kompletní genetiku dítěte.. Připadala jsem si jak nějaký idiot. Ale nepamatuji si že by jsem něco takového řešila nebo podepisovala při předchozích těhu![]()
nechápu co řešíš jít nechceš tak podepíšeš a je klid ![]()
@kamilka 23 2. Screening je na uplne jine veci nez prvni. Napriklad casto odhali srdecni vady, ktere lze resit pred porodem ci krátce po nem. Takze bych na tebe taky zirala.