Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
ve čtvrtek mě čeká II. screening, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, při první, který mi dopadl negativně bylo vše v pořádku. Zda se zde ještě může vyskytnout nějaká vrozená vady myslím tím Down. syndrom apod. či zda by bylo již znatelné na prvním? Moc děkuji za info.
![]()
@Tereza0807 píše:
Ahoj holky,ve čtvrtek mě čeká II. screening, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, při první, který mi dopadl negativně bylo vše v pořádku. Zda se zde ještě může vyskytnout nějaká vrozená vady myslím tím Down. syndrom apod. či zda by bylo již znatelné na prvním? Moc děkuji za info.![]()
Proč se chceš nervovat dopředu? A číst negativní příběhy. Ano, mám za sebou těhotenství, kdy až do 20tt všechny vyšetření ukazovali na zdravá dvojčata…
Já neznám nikoho kdo by šel na druhý screening když měl ten první placený v pořádku… zbytečné stresy
@Doe_Jane Já zas neznám nikoho, kdo by tam nešel. ![]()
@Tereza0807 Buď v klidu, ta pravděpodobnost je hodně malá.
@Doe_Jane píše:
Já neznám nikoho kdo by šel na druhý screening když měl ten první placený v pořádku… zbytečné stresy
mě doktorka to děla automaticky, tak jako v mém okolí všem holkám.
@Agneth píše:
@Doe_Jane Já zas neznám nikoho, kdo by tam nešel.@Tereza0807 Buď v klidu, ta pravděpodobnost je hodně malá.
Děkuju moc, já právě taky ne v mém okolí i když je vše v pořádku jdou automaticky. Moc děkuju chodím na pravidelné kontroly a pokaždé mi dělají UTZ a vše v pořádku jen jsem se chtěla znát nějakou zkušenost. Moc děkuju.
@Janina81 píše:
Proč se chceš nervovat dopředu? A číst negativní příběhy. Ano, mám za sebou těhotenství, kdy až do 20tt všechny vyšetření ukazovali na zdravá dvojčata…
Nervovat se nechci a ani nebudu pouze jsme se chtěla zeptat na zkušenosti toť vše.
@Tereza0807 píše:
mě doktorka to děla automaticky, tak jako v mém okolí všem holkám.
myslíš jako jen ultrazvuk? tak to potom jo, myslela jsem, že zase krev… no, mi dělal doktor ultrazvuk při každém vyšetření… určitě to bude v pořádku!
@Doe_Jane píše:
myslíš jako jen ultrazvuk? tak to potom jo, myslela jsem, že zase krev… no, mi dělal doktor ultrazvuk při každém vyšetření… určitě to bude v pořádku!
ano UTZ se dělá každou kontrolu, ale ne na každém UTZ ti kontrolují, jak miminku funguje srdíčko, jak se vyvíjí orgány a vše podrobné.
@Tereza0807 píše:
ano UTZ se dělá každou kontrolu, ale ne na každém UTZ ti kontrolují, jak miminku funguje srdíčko, jak se vyvíjí orgány a vše podrobné.
tak to potom jo, to není na škodu, já myslela že se 2. screening říká tripple testům
@Tereza0807 píše:
Nervovat se nechci a ani nebudu pouze jsme se chtěla zeptat na zkušenosti toť vše.
Dobrá, první screening v pořádku, druhý tripple taky a na podrobném genetickém screeningu ve 20tt objevena vada při které děti nehýbají rukama, nohama, mají nevyvinuté končetiny a svaly a spoustu dalších problémů. Při UTZ do té doby to nikdo nezjistil. ve 22tt jsem podstoupila vyvolávaný porod/potrat.
Stačí?
Při dalším těhotenství jsem byla ze všech UTZ úplně s nervama v kýblu, i když jsem si říkala, že to stejně ovlivnit nemůžu.
@Janina81 píše:
Dobrá, první screening v pořádku, druhý tripple taky a na podrobném genetickém screeningu ve 20tt objevena vada při které děti nehýbají rukama, nohama, mají nevyvinuté končetiny a svaly a spoustu dalších problémů. Při UTZ do té doby to nikdo nezjistil. ve 22tt jsem podstoupila vyvolávaný porod/potrat.
Stačí?
Při dalším těhotenství jsem byla ze všech UTZ úplně s nervama v kýblu, i když jsem si říkala, že to stejně ovlivnit nemůžu.
Ono u dvojčat je všeobecně vše trošku jiné. Nepotřebovala jsem vědět diagnozu a už vůbec tímto způsobem. Nicméně děkuji za podělení se ze svou zkušeností.
@Doe_Jane píše:
tak to potom jo, to není na škodu, já myslela že se 2. screening říká tripple testům
Nn to jsem měla vše v pořádku. Moc děkuju ![]()
@Janina81 píše:
Stačí?
proč to píšeš? ![]()