Screening v 2. trimestru

69
17.7.17 12:08

Screening v 2. trimestru

Ahoj holky,

ve čtvrtek mě čeká II. screening, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, při první, který mi dopadl negativně bylo vše v pořádku. Zda se zde ještě může vyskytnout nějaká vrozená vady myslím tím Down. syndrom apod. či zda by bylo již znatelné na prvním? Moc děkuji za info. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2621
17.7.17 12:10
@Tereza0807 píše:
Ahoj holky,ve čtvrtek mě čeká II. screening, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, při první, který mi dopadl negativně bylo vše v pořádku. Zda se zde ještě může vyskytnout nějaká vrozená vady myslím tím Down. syndrom apod. či zda by bylo již znatelné na prvním? Moc děkuji za info. :mavam: :mavam:

Proč se chceš nervovat dopředu? A číst negativní příběhy. Ano, mám za sebou těhotenství, kdy až do 20tt všechny vyšetření ukazovali na zdravá dvojčata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.7.17 12:11

Já neznám nikoho kdo by šel na druhý screening když měl ten první placený v pořádku… zbytečné stresy

• Citovat
  • Upravit
1309
17.7.17 12:16

@Doe_Jane Já zas neznám nikoho, kdo by tam nešel. :-)

@Tereza0807 Buď v klidu, ta pravděpodobnost je hodně malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 12:16
@Doe_Jane píše:
Já neznám nikoho kdo by šel na druhý screening když měl ten první placený v pořádku… zbytečné stresy

mě doktorka to děla automaticky, tak jako v mém okolí všem holkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 12:18
@Agneth píše:
@Doe_Jane Já zas neznám nikoho, kdo by tam nešel. :-)@Tereza0807 Buď v klidu, ta pravděpodobnost je hodně malá.

Děkuju moc, já právě taky ne v mém okolí i když je vše v pořádku jdou automaticky. Moc děkuju chodím na pravidelné kontroly a pokaždé mi dělají UTZ a vše v pořádku jen jsem se chtěla znát nějakou zkušenost. Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.7.17 12:19
@Agneth píše:
@Doe_Jane Já zas neznám nikoho, kdo by tam nešel. :-)

fakt? chápu správně že druhý screening obsahuje tripple testy, nebo to se tak nebere?

• Citovat
  • Upravit
69
17.7.17 12:19
@Janina81 píše:
Proč se chceš nervovat dopředu? A číst negativní příběhy. Ano, mám za sebou těhotenství, kdy až do 20tt všechny vyšetření ukazovali na zdravá dvojčata…

Nervovat se nechci a ani nebudu pouze jsme se chtěla zeptat na zkušenosti toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.7.17 12:20
@Tereza0807 píše:
mě doktorka to děla automaticky, tak jako v mém okolí všem holkám.

myslíš jako jen ultrazvuk? tak to potom jo, myslela jsem, že zase krev… no, mi dělal doktor ultrazvuk při každém vyšetření… určitě to bude v pořádku!

• Citovat
  • Upravit
69
17.7.17 12:22
@Doe_Jane píše:
myslíš jako jen ultrazvuk? tak to potom jo, myslela jsem, že zase krev… no, mi dělal doktor ultrazvuk při každém vyšetření… určitě to bude v pořádku!

ano UTZ se dělá každou kontrolu, ale ne na každém UTZ ti kontrolují, jak miminku funguje srdíčko, jak se vyvíjí orgány a vše podrobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.7.17 12:24
@Tereza0807 píše:
ano UTZ se dělá každou kontrolu, ale ne na každém UTZ ti kontrolují, jak miminku funguje srdíčko, jak se vyvíjí orgány a vše podrobné.

tak to potom jo, to není na škodu, já myslela že se 2. screening říká tripple testům

• Citovat
  • Upravit
2621
17.7.17 12:24
@Tereza0807 píše:
Nervovat se nechci a ani nebudu pouze jsme se chtěla zeptat na zkušenosti toť vše.

Dobrá, první screening v pořádku, druhý tripple taky a na podrobném genetickém screeningu ve 20tt objevena vada při které děti nehýbají rukama, nohama, mají nevyvinuté končetiny a svaly a spoustu dalších problémů. Při UTZ do té doby to nikdo nezjistil. ve 22tt jsem podstoupila vyvolávaný porod/potrat.
Stačí?
Při dalším těhotenství jsem byla ze všech UTZ úplně s nervama v kýblu, i když jsem si říkala, že to stejně ovlivnit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 12:26
@Janina81 píše:
Dobrá, první screening v pořádku, druhý tripple taky a na podrobném genetickém screeningu ve 20tt objevena vada při které děti nehýbají rukama, nohama, mají nevyvinuté končetiny a svaly a spoustu dalších problémů. Při UTZ do té doby to nikdo nezjistil. ve 22tt jsem podstoupila vyvolávaný porod/potrat.
Stačí?
Při dalším těhotenství jsem byla ze všech UTZ úplně s nervama v kýblu, i když jsem si říkala, že to stejně ovlivnit nemůžu.

Ono u dvojčat je všeobecně vše trošku jiné. Nepotřebovala jsem vědět diagnozu a už vůbec tímto způsobem. Nicméně děkuji za podělení se ze svou zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
17.7.17 12:27
@Doe_Jane píše:
tak to potom jo, to není na škodu, já myslela že se 2. screening říká tripple testům

Nn to jsem měla vše v pořádku. Moc děkuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
17.7.17 12:28
@Janina81 píše:
Stačí?

proč to píšeš? 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí