Seberealizace na RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Seberealizace na RD
Ahojky všem maminám i ostatním. Jsem na rodičovské dovolené a mám pocit, že snad zakrním, pokud nebudu něco dělat
. Chci se optat, zda máte některá zkušenost např. se studiem na VŠ během mateřské, nebo nějaký kurzík… Nevím pořádně ještě co chci, ale určitě něco, co mě dodá pocit, že se sebou něco dělám. Máte také někdo takový pocit a nebo už něco takového podnikáte? Budu ráda za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@sisi 1111 Udělala jsem si doktorát, teď v prosinci jsem dělala CPE z angličtiny, výsledek ještě nevím. Chystám se ještě na nějaký certifikát ze španělštiny a němčiny. Potřebovala jsem na to ale dvě rodičovské.
Opravdu nevím, co bych celý dny dělala, kdybych nestudovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já naštěstí můžu na RD částečně pracovat, ale teď jsem si ještě dělala jeden online kurz (spoustu jich je na www.coursera.org, jsou to kurzy v AJ pořádané světovými univerzitami) a pak jsem se během RD konečně po 12 letech od řidičáku dokopala k tomu, abych si udělala kondiční jízdy a začala řídit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja studium bych fakt nedala…ale realizuju se podnikam, vymyslela jsem neco co se libi, tak vyrabim a buduju znacku - detske obleceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem právě takový typ, že bych brala od všeho něco
… Chvíli uvažuji o VŠ, lépe bych se pak vracela do zaměstnání. Nebo kurz - ale jaký
… Co by se zdálo logicky ku prospěchu do budoucna?? No a v posl. řadě mě napadá také něco začít sama budovat
. Jsem asi moc hrrr, ale mám pocit, že jestli něco neudělám, tak to prostě celé promarním
( samozřejmě kromě prcka
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucieZ píše:
Já naštěstí můžu na RD částečně pracovat, ale teď jsem si ještě dělala jeden online kurz (spoustu jich je na www.coursera.org, jsou to kurzy v AJ pořádané světovými univerzitami) a pak jsem se během RD konečně po 12 letech od řidičáku dokopala k tomu, abych si udělala kondiční jízdy a začala řídit
Ty jo, díky za tip
, hned jsem se zaregistrovala ![]()
Bylo to fakt zdarma, nebo pak chtěli za kurz nějaké peníze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od narození syna studuju, aktuálně VŠ a cítím se maximálně naplněná, asi nevím co bych dělala kdybych byla jenom doma. Nemám ráda ten pocit že se nikam neposunuju, a hlavně chci po rodičáku najít dobrou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já chodím 2× týdně na němčinu. Pak občas něco překládám kamarádovi a doučuju jednoho studenta. Záleží na tvých časových možnostech (případné hlídání atd) a taky na financích. VŠ si myslím, že vystudovat na RD jde (pokud to není např. medicína, farmacie..), já VŠ vystudovala (prezenčně) u práce na HPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:
Od narození syna studuju, aktuálně VŠ a cítím se maximálně naplněná, asi nevím co bych dělala kdybych byla jenom doma. Nemám ráda ten pocit že se nikam neposunuju, a hlavně chci po rodičáku najít dobrou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si v průběhu prvního roku udělala pedagogické minimum a začala na částečný úvazek učit odborné předměty. Taky se připravuju na FCE certifikát, ale nevím, jestli budu mít odvahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 Základní verze těch kurzů jsou zdarma, za poplatek u některých kurzů je, když chceš z toho kurzu mít Verified Certificate (asi něco jako certifikát se svým elektronickým podpisem) - jinak samozřejmě u kurzu zdarma certifikát o absolvování taky dostaneš, ale je to asi jenom pdf bez tohohle elektronického podpisu (já na to teď čekám, tak ještě nevím, jak přesně to pdf bude vypadat). Ale jinak můžu doporučit, některé kurzy tam vedou fakt světové kapacity, pro mě to bylo zajímavý zpestření a obohacení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím zakrňuju
…žádná dobrá škola v mém okolí není, takže do studií se pouštět nebudu, chvilku jsem koketovala s myšlenkou studovat s dítětem na krku, ale když není žádná vhodná nabídka
Do podnikání při RD se taky nehrnu - není žádná oblast, které bych se mohla plně věnovat - doma máme málo místa, takže práce náročné na místo odpískávám a mimo domov se mi moc nechce. Sice jsem měla nějaké představy, kde bych se mohla realizovat, nicméně zůstávám nohama na zemi, protože, aby mi něco klaplo, tak bych musela odložit syna a to vážně nechci, jedině až po rodičáku, ale kdo ví co bude. Takže momentálně si užívám malého a navštěvuji s několika přáteli fotokurz, takže ve volném čase fotím a fotím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 Tak to tedy klobouk dolů, obdivuju tě, asi musíš být dost disciplinovaný člověk - já si dodělávala doktorát honem honem, když jsem byla těhotná, abych to stihla do porodu a o CPE si nechávám tak akorát zdát (zatím si s prckem a jeho „bababa grrrr“ vystačím i s CAE
, ale tak rááda bych si i to CPE jednou dala, je to taková moje - zatím vzdálená - meta).
Jinak obdivuju všechny holky, co při mateřský stíhají pracovat, studovat etc. Mému mimču je teď pět měsíců a zatím jsem tedy ráda, že jsem ráda.. Ale pevně doufám, že se to časem srovná - vy, které pracujete/studujete, v jakém věku dítěte jste s tím přibližně začaly?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medulen já začala studovat (jenom to ped. minimum) a současně učit na střední škole, když bylo malé 7 měsíců, ale úvazek jsem měla jenom 3 x týdně 4 hodiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medulen píše:
@adam75Jinak obdivuju všechny holky, co při mateřský stíhají pracovat, studovat etc. Mému mimču je teď pět měsíců a zatím jsem tedy ráda, že jsem ráda.. Ale pevně doufám, že se to časem srovná - vy, které pracujete/studujete, v jakém věku dítěte jste s tím přibližně začaly?
hele ono čím je dítě starší tím těžší to je - dneska s láskou vzpomínám jak snadně se mi učilo a zařizovali věci když to bylo malé miminko co jenom leželo nebo se občas překulilo, hračky byly hrozně zajímavé a bylo jedno kdo ho hlídá - stačilo že se mu někdo věnuje (babička, dědeček, strýc apod.), teď je mu 15 měsíců a je to drsné. Hodně drsné. Má první období vzdoru takže vlastně pořád řve, ničí vybavení domácnosti, nesmím se hnout jinak začne neuvěřitelně vřískat, nonstop vyžaduje pozornost (mám tak 2 hodiny denně kdy spí volného času). Nikam nemůžu jít nic vyřizovat protože nevydrží v kočárku čekat déle jak 15 minut.
Řeknu ti, zlaté miminko ![]()
(začala jsem studovat/měla jsem zkoušky 2 týdny po narození malého )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit