Sebrala mi práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.1.13 10:21

sebrala mi práci

Nejdříve přeji všem krásný den:-)
Potřebuji se vypsat z toho co se mi stalo a budu ráda za každou vaši zprávičku.
Po skoro roce, co jsem byla bez práce jsem sehnala přes vzdálenou známou práci v malém obchůdku, kde prodávám. Pracuji tu skoro 6 měsíců, každý den 8 hodin za skoro 10 tis s tím, že 2 tis projedu v naftě, dojíždím celkem daleko. Takže žádná výhra, ale domácímu rozpočtu to pomáhá. Asi po třech měsících co jsem nastoupila jsme si vzali s přítelem půjčku s tím, že teď když pracuju, budeme moci v pohodě půjčku splácet. Přítel ale onemocněl, takže teď bere 2 měsíce už jen nemocenskou z které se platí uvedená půjčka a vše ohledně bydlení. Z mých peněz tedy platím jídlo, domácnost atd. No ale co se nestalo. Slečna po které jsem v krámku nastupovala a která odešla studovat vysokou školu, byla domluvena s šéfem, že ve zkouškovém období, které bude mít v lednu, bude moci na 14 dní pracovat zase v tomhle krámku. Řekli mi to před týdnem a já jsem zůstala stát jak opařená. Slušně jsem se jí snažila vysvětlit, jak to je, že je mi skoro 40,těžko teď na rychlo budu hledat brigádu, jak to mám doma atd. Neposlouchala a ještě koukala jak…no 19 holka. Takže já budu muset koncem ledna uvolnit na 14 dní místo a přijdu o 5 tis. Co vy na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
9.1.13 10:25

A jakou tam máš smlouvu at ti dá šef dovolenou ta je placená když tam chce mít někoho jiného a teda už ted bych se dívala po jiné práci teda

Příspěvek upraven 09.01.13 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
9.1.13 10:25

A máš to ve smlouvě? jestli ne tak bych nesouhlasila.. jinak je to hnusný podraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.1.13 10:26

Záleží co máš ve smlouvě. Jinak holka za to nemůže, to musíš řešit s šéfem na základě smlouvy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.13 10:27

No co ja na to…ze ona tam pracovala driv nez ty a asi nemas zadne - ani moralni ci jine - pravo ji chtit vyhazovat…protoze je mlada a protoze studuje? To prece neznamena, ze penize nepotrebuje…vis co stoji jen VS ucebnice? Kazda debilni knizka stoji kolem 500,– Kc a to jsou ty levnejsi. Takze sorry, ale muj nazor je, ze to neni v neporadku a ty by ses mela snazit se poohlednout treba jeste po necem. A byt rada, ze tady ta prace je, i kdyz je uplne blba a blbe placena. /jak vidno, tak i kdyz jde o praci blbou, je o ni zajem/.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Jsem na pracáku a tady jen na dohodu…podraz je asi to správné slovo

• Citovat
  • Upravit
24320

Jakou mas smluvu?? Na HPP brigada nebo co tam mas je to dost dulezite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
9.1.13 10:28
@banánice píše:
A jakou tam máš smlouvu at ti dá šef dovolenou ta je placená když tam chce mít někoho jiného a teda už ted bych se dívala po jiné práci tedaPříspěvek upraven 09.01.13 v 10:26

Plne souhlasim, rekni, ze ve smlouve nic takoveho nebylo a zadas tedy placenou dovolenou, ze si nemuzes dovolit byt doma bez penez :pocitac: :pocitac:..mas tam slmlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
9.1.13 10:29

Přesně tak, mrkni do smlouvy, pokud se o takové pauze píše, asi máš smůlu. Pokud ne, tak bych se bránila, zas ale bůh ví jak ti pak bude dělat naschvály. A pokud děláš na černo, tak to asi komentář vůbec nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
9.1.13 10:30

Bacha na to, protože jestli tam je domluvená na 14 dní v lednu, mohla by tam taky být domluvená na 2 nebo 3 měsíce v létě, kdy bude mít taky volno. A to by pro tebe byl ještě větší průšvih, radši si to zavčas zjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219

Hmtak to je na houby je to svinárna a koukal bych si co jejdříve najít něco někde jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12845

Tak se domluv se šéfem, snad máš nějakou dovolenou. Já bych mu zkusila ysvětlit situaci a že ale chceš vyjít vstříc a že si teď vezmeš týden a v létě klidně ty dva.
Já se napřed vždy zkouším dohodnout po dobrém. Navíc dovolenou nařizuje zaměstnavatel, takže ti těch 14 dní klidně může dát příkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

…a navic, kdyz tak byla domluvena se sefem, tak je asi i chyba v tom sefovi, ze ti to nerekl…predpokladam, ze tam delas na cerno nebo na jiny druh smlouvy, takze ti bude asi prd platne, kdyz po nem budes chtit nejake volno nebo dovolenou, kterou by ti proplaceli…tak co na to rict. Muzes sefovi vynadat a pak nebudete mit zadny prijem, dokud praci nenajdes jinou…a ze pritel je nemocny, to me mrzi…samotne zenske se to tezko vsechno tahne…tak at se brzy uzdravi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 10:32
@Anonymní píše:
Jsem na pracáku a tady jen na dohodu…podraz je asi to správné slovo

No…takze jak jsem rekla…muzes obvinit jedine sefa, ze ti to nerekl, ale nic to neresi. Spis zjisti, jak to ma v planu na to leto…

• Citovat
  • Upravit
12845
9.1.13 10:33
@Anonymní píše:
Jsem na pracáku a tady jen na dohodu…podraz je asi to správné slovo

Já žila v tom, že nemůžeš být zároveň na pracáku a chodit na tolik hodin do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat