Sebrala mi práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
9.1.13 12:45

Aha, takze nacerno - no tak to smula. Lidsky je mi te lito, ale s tim neudelas nic, muzes si jen zanadavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.1.13 12:47

Chápu, že je někdo na pracáku. To se stane ze dne na den. To se mi stalo v pondělí. Cháp, že uplyne doba, kdy prostě dávky přestanou vyplácet. Dokážu pochopit i to, že člověk je tak vyřízenej, že bere doslova všechno, aby si přivydělal. nějak. I na černo. ALE měl by si toho bejt vědom, tudíž - nebrat si půjčky, a naopak, ještě intenzivnějši hledat stabilní místo (nejde o plat, ale o stabilní smlouvu), protože se mu lehce může stát to, co se stalo tobě - je to místo per huba, t. j. vůle toho, kdo tě platí. Máš samozřejmě možnost do toho začít rejpat, já bych to nedělala - hrozí, že za tu dobu, cos vydělávala, budeš muset zpětně doplatit to, co za tebe platil stát. A to jsou sakra nějaké peníze.

Chápu rozhořčení, věř tomu, sama jsem taky vytočená z toho, co se mi stalo… ale ta holka fakt za to nemůže, to fakt brečíš na vlastním hrobě. Nadávat můžeš, ale sama sobě. Nunto ale dodat, že prostě systém je tak nastaven, že jde velmi lehce zaměstnance ožulit a neuděláš nic.

Mimochodem, jak teda vlastně ta tvoje smlouva vypadá? Je na nějaké datum od do? EXISTUJE nějaká dohoda? Asi ne, co??? :think: Jinak by tě už někdo na tom úp vyhmátl… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
9.1.13 12:49

Mimochodem 10 000 za 8 hodin denne, jeste kdyz ani neplati dane… to mi vazne prijde dost malo. Vazne nic lepsiho neni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
9.1.13 13:01

Ahoj, no to je blbá situace, ale promiň, nestačím se divit, že se tak rozhořčuješ, když tam děláš na černo 8o a pravidelně každý den
jinak je úplně přece jedno, kolik je té holce, každý, kdo dělá takovou práci, určitě potřebuje peníze. Souhlas s Emilie viz výše, na takové práci bych fakt nestavěla a navíc nevíš, co může být zítra nebo za pár měsíců, spíš obdivuju, že máš na to nervy a nebojíš se, že to třeba může prasknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.1.13 13:07
@Anonymní píše:
Jo prostě jsem naštvaná, protože já asi ve 40 budu hůř shánět brigádu než 19 holka. A jesli studuje filoz. fakultu, tak předpokládám trochu víc morálky.

Když už jsme u morálky, tak nemorální je pouze pan majitel obchodu. Té dívčině do toho nic není, má tam pouze domluvenou brigádu. Ty jsi zakladatelko přistoupila na podvodné zaměstnávání (přesto to chápu), pan majitel podvádí tebe i stát. A kdo o té mladé dívce říká ty sexuální narážky je imbecil co se neumí chovat. A vůbec ji do toho netahej - to je jen mezi tebou a majitelem obchodu.

• Citovat
  • Upravit
36556
9.1.13 13:31

Já myslím, že zakladatelka je v blbém životním momentu, přítel onemocněl, nemoudře si vzali půjčku, byla bez práce, když ji našla, tak přijde o čtrnáct dní. V takové chvíli člověk vidí rudě a nemusí být spravedlivý.

Takže, zkus si v těch dnech zařídit nějaké úřady nebo udělat doma to, co dlouho odkládáš, abys neměla pocit, že je to ztracený čas. A nebo oběhni nějaké inzeráty, třeba se na tebe usměje štěstí a najdeš legálně práci. líná nebo nemakačenko nejsi, to je jasné.

Na studentku zapomeň, určitě se taky má, co ohánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
9.1.13 13:34
@Kobliha51 píše:
Když už jsme u morálky, tak nemorální je pouze pan majitel obchodu. Té dívčině do toho nic není, má tam pouze domluvenou brigádu. Ty jsi zakladatelko přistoupila na podvodné zaměstnávání (přesto to chápu), pan majitel podvádí tebe i stát. A kdo o té mladé dívce říká ty sexuální narážky je imbecil co se neumí chovat. A vůbec ji do toho netahej - to je jen mezi tebou a majitelem obchodu.

Tak přesněji řečeno nemorální jsou 2 - pan šéf že nabízí práci načerno a zakladatelka, že s tím souhlasí, neb stát okrádají oba společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.1.13 13:56
@j.a.n.i1 píše:
Tak přesněji řečeno nemorální jsou 2 - pan šéf že nabízí práci načerno a zakladatelka, že s tím souhlasí, neb stát okrádají oba společně.

Je to pravda, ale zakladatelku se snažím pochopit. Nikdy jsem nezaměstnaná nebyla, ale myslím si, že pak je člověk opravdu zoufalý a zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Pan majitel do toho šel s úmyslem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.13 14:15

Děkuji za vaše příspěvky…ze všeho jsem si něco vzala.

• Citovat
  • Upravit
101606
9.1.13 14:31

@Kobliha51 Tak to že pracuje načerno pochopím… ale mít při tom řeči o morálce a ještě se tvářit, že že má vlastně „právo“ načerno pracovat, to už je na mě trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
9.1.13 15:34

Divím se, že tě nikdo neprásk, ne že bych ti to přála, ale vím o 2 holkách v podobné situaci a nějaké dobré duše je nahlásily a musí si zdravotní platit samy a ještě měly nepříjemnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.1.13 15:35
@Lenka002 píše:
Divím se, že tě nikdo neprásk, ne že bych ti to přála, ale vím o 2 holkách v podobné situaci a nějaké dobré duše je nahlásily a musí si zdravotní platit samy a ještě měly nepříjemnosti.

Tak pokud to nikde neroztrubuje, nemusi se na to vubec prijit, ze… samozrejme, dobrou dusi muzes potkat kdykoli, taky jsem jednu zazila a reknu vam, to ale byla rychlost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
9.1.13 15:35
@j.a.n.i1 píše:
@Kobliha51 Tak to že pracuje načerno pochopím… ale mít při tom řeči o morálce a ještě se tvářit, že že má vlastně „právo“ načerno pracovat, to už je na mě trochu moc.

Souhlasím, byla bych hodně ticho :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Tinule 009
9.1.13 15:46
@Anonymní píše:
Jo prostě jsem naštvaná, protože já asi ve 40 budu hůř shánět brigádu než 19 holka. A jesli studuje filoz. fakultu, tak předpokládám trochu víc morálky.

Ta holka tam pracovala dřív než ty a měla to s ním domluvené, měl ti to říct šéf ne ona. Ona je zaměstnanec stejně jako ty. To, že ty máš děti, nemocnýho přítele nikoho nezajímá. Ta holka třeba nemá rodiče aby jí finančně podporovali na škole. Tak si stoupni nohama na zem a zkus si najít pořádnou práci.

• Citovat
  • Upravit
36504
24.2.13 17:37
@Anonymní píše:

Tak se zaměřením školy to opravdu nesouvisí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat