Šéf se ptal, kam jdu pracovat.

Anonymní
10.4.24 21:29

Šéf se ptal,kam jdu pracovat.

Dala jsem v práci výpověď. Zeptal se jestli už mám najítou práci. Rekla jsem, že jo. Zeptal se, kam jdu pracovat? A jestli je to ve stejném maloměstě, jak jsem pracovala do teď.
Je normální, že se zaměstnavatelé ptají, kam jde pracovat odcházející zaměstnanec? :think:
V téhle práci jsou pomlouvacni lidé, kde jsem dala výpověď. Tak se obávám, když se to dozví, kam jsem šla pracovat, a budou tam mít známé v mojí budoucí práci, aby mi tam nedělali z té původní prace lidi zle.
Odešla jsem kvůli šikaně na pracovišti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
10.4.24 21:33

Mě se taky ptali :nevim: já nevím, vesměs jsem na pracovišti měla dobré vztahy. Tak jsem třeba nespecifikovala co budu dělat v nové práci. Ale už jsem zažila, že jedna kolegyně to prostě slušně odmítla říct. A teda dodržela to a nedělala to trapné „tobě to řeknu, ale Mařce ne, neříkej ji to :roll: “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16451
10.4.24 21:34
@Anonymní píše: Více

Nikomu nic neříkej, každému to může být jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 21:37

@Sue2008 takže ptají se zaměstnavatelé.
Neřekla jsem kam jdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.24 21:39
@Dahlia0409 píše: Více

Neřekla jsem kam jdu, ale řekla jsem, že to bude ve stejném maloměstě jako teď tahle práce, že které odcházím. Protože se ptal, jestli to bude ve stejném městě?

• Citovat
  • Upravit
960
10.4.24 21:40

Úplně normální lidský zájem… Pokud jsou dobré vztahy, není důvod to neříci. Když jsem odcházela ze svého původního, šla jsem za lepší pracovní dobou (kvůli dětem) kolegové i šéf věděli i konkrétní pozici a firmu. Pokud vztahy špatné, jsou rádi, že se tě zbaví, tak opět není důvod, že by ti to někdo chtěl překazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.4.24 21:42

Jo, normální, je fajn mít přehled. Samozřejmě, nemusíš jim to říkat, když nechceš. Ale kdo chce, ten si to zjistí, takže spíš je to nepřímá otázka na to, jestli si přeješ zůstat v kontaktu. Nic víc bych v tom nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
10.4.24 21:44

Novy zaměstnavatel muze klidne i zavolat tomu byvalemu. Takze se to dozví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5245
10.4.24 21:44

Me se ptali a kdyz od nas nekdo odchazi, taky se ptame. Nevidim na tom nic tajneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 21:45
@bloklimiucet píše: Více

Nerozumím, jak zůstat v kontaktu? :think:
No aby mi spíše nechtěli škodit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.24 21:46
@Kunikula Strhana píše: Více

Takže je to normální, delavaji to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.24 21:47
@vokishka píše: Více

To je pravda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.24 21:48
@Afrikana píše: Více

Bojím se, že budou dělat zle

• Citovat
  • Upravit
16284
10.4.24 21:53

Nevím, jestli je úplně běžné, že se zaměstnavatel zajímá o to, co budeš dělat po výpovědi z pracovního poměru. :think:
Ale, nakonec proč by se tě nemohl optat?…i když je mu podle mě do toho úplný prd. ;)
Aneb „kdo je zvědavej bude brzo starej“, říká se. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
10.4.24 21:55

Tak nevím, co děláš za obor, ale u většiny je normální budovat nějakou síť kontaktů, prostě networking no… :nevim: Aby pak člověk nemusel hledat práci podle inzerátů, ale jen věděl, kam a komu zavolat a byl si schopen najít novou práci během týdne a ne měsíců… Navíc, když je člověk aspoň trošku specializovaný, tak prostě každý o každém ví a je výhoda, když se o něm ví.

Ale asi jsou i obory, kde to tak nefunguje, když se tak divíš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat